رایزنی ایران و روسیه درباره تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر/ وزیرخارجه لیتوانی در راه تهران

خبرگزاری شبستان:آمادگی روسیه برای میانجیگری میان ایران و شورای همکاری خلیج فارس، رایزنی ایران و روسیه درباره ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پنج هزار و 661 دانشجوی ایرانی مشغول به تحصیل در ترکیه، آمادگی روسیه برای میانجیگری میان ایران و شورای همکاری خلیج فارس، رایزنی ایران و روسیه درباره ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

دونالد ترامپ: اوباما باید سال 2009 کار ایران را یکسره می‌کرد

رسانه‌های آمریکایی بامداد شنبه فیلمی از «دونالد ترامپ»، نامزد پیشتاز حزب جمهوری‌خواه در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر کرده‌اند که وی در آن از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا بابت آنچه به تعبیر وی کوتاهی در حمایت از اغتشاشگران ایرانی در جریان حوادث پس از انتخابات ایران است، انتقاد می‌کند.

این ویدئو را «ترامپ» سال 2011 روی «یوتیوب» منتشر کرده و برخی از رسانه‌های آمریکا از جمله پایگاه خبری «بازفید» بامداد شنبه آن را منتشر کرده‌اند.

وی با روش گفتاری مخصوص خودش که پرش‌های کلامی از یک ایده به ایده‌ای دیگر است به حوادث فتنه سال 1388 اشاره کرد و گفت: «اگر اوباما دو سال پیش که این کشور یک مشکل بزرگِ بزرگ داشت - و معترضان داشتند پیشروی می‌کردند -   از مردم ایران حمایت می‌کرد - همان‌طور که از معترضان در آمریکا که خودشان را (جنبش) اشغال (وال‌استریت) می‌نامند، حمایت کرد - ما هیچ مشکلی در ایران نداشتیم. باور کنید.»

ترامپ افزود: «کار این کشور، خیلی سریع تمام می‌شد، در عوض او (اوباما) آن مردم را رها کرد و معلوم است که نتیجه نهایی چیست. ایران، فقط قوی‌تر شده است. این مرد، نمی‌داند دارد چکار می‌کند.»

دولت اوباما، در روایت‌های رسمی حمایت از آشوبگران در جریان حوادث بعد از انتخابات ایران در سال 1388 را رد کرده است. «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه وقت آمریکا در کتاب خاطراتش ادعا کرده دولت اوباما بر اساس تحلیل‌های ناظران وقت به این نتیجه رسیده بود که عدم اظهارنظر می‌تواند نتایج مطلوب واشنگتن را به بار آورد.

علی‌رغم این ادعا، اسناد متعددی در منابع مختلف درباره تحرکات دولت آمریکا چه در قبل از فتنه 88 و چه در جریان آن وجود دارد. به عنوان مثال، چنانکه در خود کتاب «هیلاری کلینتون» هم اشاره شده او با توجه به استفاده آشوب‌طلبان از رسانه‌های اجتماعی از شرکت توئیتر در آن زمان خواسته بود تعمیراتش را به زمان دیگری موکول کند.

وی در کتاب «انتخاب‌های دشوار» می‌نویسد: «تیم وزارت خارجه من در پشت صحنه، مرتب با فعالان داخل ایران در تماس بود و با دخالتی فوری توانست از تعطیلی توئیتر به دلیل تعمیرات جلوگیری کند.»

جان کری، وزیر خارجه آمریکا هم چند ماه پیش در جریان نشستی در میان نمایندگان کنگره گفت که حمایت‌های اوباما از «معترضان» - به تعبیر او - در سال 2009 از جمله موانع مذاکرات هسته‌ای و رسیدن به توافق بر سر آن بود.

شرمن: در صورت نیاز، می‌توان تحریم‌های حقوق بشری علیه ایران اعمال کرد

«وندی شرمن» معاون سابق وزارت خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه گفت واشنگتن در صورت نیاز باید تحریم‌های ایران را به بهانه حقوق بشر افزایش دهد.

وی که در مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی آمریکا در واشنگتن صحبت می‌کرد، گفت: «ما تحریم‌هایی در ارتباط با حقوق بشر در ایران و هر مجموعه‌ای که در نقض حقوق بشر در ایران نقش داشته، داریم.»

به نوشته نشریه ویکلی استاندارد، شرمن که از عملکرد دولت باراک اوباما در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران دفاع می‌کرد، افزود: «ما هیچ محدودیتی در قبال آنچه در مورد ایران می‌گوئیم نداریم.»

شرمن که تا سال گذشته رئیس تیم مذاکره‌کننده با ایران بود، گفت واشنگتن می‌تواند در صورت لزوم «هر مجموعه‌ای» را به بهانه مسائل حقوق بشری در فهرست تحریم‌ها قرار دهد.

وی افزود: «می‌توانم به شما اطمینان دهم که اگر ایران اقدام تروریستی وحشتناکی انجام دهد یا اقدامات حقوق بشری واقعا وحشتناکی انجام دهد، با پاسخ مواجه خواهد شد.»

مذاکره‌کننده سابق آمریکا در مذاکرات هسته‌ای در بخش دیگری از این نشست در مورد چشم‌انداز وضعیت داخلی ایران هم ابراز خوش‌بینی کرد.

وی گفت در صورتی که وضع اقتصادی ایران بهبود یابد، اوضاع در ایران بهتر خواهد شد، فارغ از اینکه وضعیت سیاسی در این کشور چطور باشد.

شرمن به سابق مذاکره با ایران هم اشاره کرد و گفت گفت‌وگو با تیم دولت سابق ایران، به نتیجه نمی‌رسید و تنها پس از انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران بود که این گفت‌وگوها جان گرفت.

پنج هزار و 661 دانشجوی ایرانی مشغول به تحصیل در ترکیه

نشست بررسی نقش دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در ترکیه در گسترش و تقویت روابط 2 کشور در مرکز آموزش عالی جمهوری ترکیه برگزار شد.

محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و محمد ابراهیم طاهریان فرد سفیر جمهوری اسلامی ایران در این نشست شرکت داشتند.  

یکتا سراج رئیس سازمان آموزش عالی ترکیه تعداد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در ترکیه را پنج هزار و 661 دانشجو خواند و گفت: بین دانشگاه‌های 2 کشور 41 پروتکل همکاری وجود دارد. 

وی همکاری‌های آموزش عالی ترکیه و ایران را استراتژیک خواند و افزود: ایران و ترکیه در بسیاری از زمینه‌ها دارای اشتراک‌های فراوان هستند. هر 2 کشور در زمره اقتصادهای در حال رشد هستند و از قدرت‌های منطقه به شمار می‌روند ولی مهمترین نقطه مشترک آنها جمعیت جوان است و رشد کیفی جوانان 2 کشور هم به نفع آنها و هم به نفع منطقه خواهد بود.

فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست ایران و ترکیه را 2 رکن مهم جهان اسلام و 2 کشور بزرگ و مقتدر منطقه با داشتن تاریخ، فرهنگ و مرزهای طولانی که نقش مهمی در ثبات و پیشرفت همه جانبه منطقه دارند، خواند.

وی با بیان اینکه  مراودات تاریخی ایران و ترکیه نه تنها در امر تجارت و سیاست بلکه در امور فرهنگی، علمی و دانشگاهی ریشه در سال‌های طولانی و درازمدت دارد، گفت: در این میان دانشجویان 2 کشور به عنوان سفیران واقعی ، مردمی و آگاه 2 کشور عمل کرده و پایه‌های این مراودات را پایدار کرده‌اند.  

فرهادی با اشاره به اینکه حدود پنج میلیون دانشجو که 900 هزار نفر از آنها در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می‌کنند، 38 پارک علم و فناوری و 167 مرکز رشد گوشه‌ای از ظرفیت‌های علمی کشورمان است، گفت: کسب رتبه‌های 15 و 16 تولیدات علمی دنیا براساس ایندکس‌های اسکوپرس و ای اس ای، ساخت ماهواره و ماهواره بر، ساخت ابرکامپیوتر، دستیابی به تکنولوژی تهیه رادیوداروها و گرفتن الکتریسیته از پسامندهای خانگی نیز بخشی از موفقیت‌های کشورمان است.

وی گفت: مطمئن هستیم که اگر این ظرفیت‌های مهم با توانمندی‌های کشورهای دوست همچون ترکیه گره زده شود، سعادت و موفقیت بیشتر 2 کشور را به همراه می‌آورد.

فرهادی با تاکید بر اینکه یکی از پایه‌های اساسی گسترش روابط 2 کشور نخبگان آن و دانشجویان هستند یادآور شد : اعتقاد ما بر این است که ایرانیان مقیم خارج از کشور هر جا که باشند دلشان برای پیشرفت وطن می‌تپد.

وی در ادامه افزود: انتظار ما این است که دانشجویان 2 کشور با گذراندن بخشی از دوره تحصیلی خود در کشور دیگر یا در صورت حضور در کشور ترکیه با گذراندن بعضی از واحدها و بخشی از تحقیق خود در ایران بستر همکاری‌های عمیق دوجانبه را فراهم آورند تا از این طریق گسترش روابط به همراه آن به وجود آید.

محمدابراهیم طاهریان‌فرد سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنان خود در این مراسم ایران و ترکیه را 2 ملت بزرگ با ریشه‌های فرهنگی و حوزه‌های مشترک خواند.

وی با تاکید بر اینکه ترکیه امن، باثبات و توسعه یافته باعث خرسندی ملت ایران است، گفت: دانشجویان ایرانی در ترکیه نیز به عنوان پلی در تعمیق و تحکیم این روابط باید وظایف خود را به جای آورند.

وی گفت: ششمین دوره همایش علمی بین‌المللی دانش آموختگان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در آنکارا در زمانی برگزار می‌شود که استقرار ثبات و آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی ایران طی یکسال گذشته موجب امیدواری و نشاط بیشتر در جامعه ایرانیان در داخل و خارج از کشور شده است.

‌«دریا اورس» رئیس سازمان عالی فرهنگ، ادبیات و تاریخ ترک نیز در تشریح روابط فرهنگی 2 کشور گفت: بعد از فروپاشی دولت عثمانی و تشکیل دولت ترکیه در سال 1923 میلادی ملت ترکیه راهی جدید را در پیش گرفت و روابط ترکیه با کشورهای مختلف دوباره تنظیم شد.

به گفته اورس، ایران و ترکیه به عنوان 2 کشور دوست و همسایه و قدرتمند دارای چنان اشتراک‌هایی هستند که موجب نزدیکی آنان شده است. هر 2 کشور در یک محدوده جغرافیایی مشترک زندگی کرده‌اند و بعد از قبول اسلام نیز هر دو کشور مشترکات خود در زمینه‌های اسلامی را توسعه داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه ایران و ترکیه به عنوان 2 کشور بزرگ منطقه از امکانات یکدیگر استفاده کرده‌اند، عنوان کرد: حتی در دوره‌های تاریخی که مشکلاتی بین صفوی‌ها و عثمانی‌ها موجود بود مبادلات فرهنگی بین فرهیختگان 2 کشور قطع نشده و تداوم یافت.

در پایان این مراسم لوح‌های یادبودی برای دانشجویان ایرانی که تحصیلات خود را در مقاطع مختلف تحصیلی به عنوان دانشجوی نمونه در دانشگاه‌های ترکیه به پایان رسانده‌اند و همچنین به سه دانشجوی برتر کنکور دانشجویان خارجی ترکیه که ایرانی هستند، اعطاء شد.

مهر:

آمادگی روسیه برای میانجیگری میان ایران و شورای همکاری خلیج فارس

«سرگئی لاوروف» پس از دیدار با وزرای امور خارجه شش کشور شورای همکاری خلیج فارس در مسکو، در نشست مطبوعاتی مشترک با «عادل الجبیر» همتای سعودی خود گفت روسیه «تمایل دارد تا برای حل مشکلات خاص» در روابط میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایران همکاری داشته باشد.

وی گفت: ما روابط خوبی با اعضای شورای همکاری خلیج و ایران داریم، ما آماده هستیم تا از این روابط خوب برای کمک به ایجاد شرایط برگزاری گفتگوهایی برای عادی سازی روابط که تنها از طریق برگزاری گفتگوهای مستقیم دو جانبه حاصل می‌شود، استفاده کنیم.

چهارمین نشست «مذاکرات استراتژیک روسیه و شورای همکاری خلیج فارس» پنجشنبه (۶ خرداد) در مسکو برگزار شد.  دیدارهای پیشین این گروه در ابوظبی، ریاض و کویت برگزار شده بود.

لاوروف همچنین در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد برخی تلاش دارند تا اختلافات میان ایران و کشورهای عرب حوزه جنوبی خلیج فارس را شکاف در جهان اسلام قلمداد کنند که این موضوع از  نظر  مسکو غیرقابل قبول است.

وی گفت: ما از اختلاف نظرها که ماهیت کاملا خاصی دارند، اطلاع داریم، اما همچنین می‌دانیم که تلاش‌های بسیار خطرناکی صورت گرفته است تا این اختلافات را به عنوان شکافی در جهان اسلام قلمداد کنند.

لاوروف تاکید کرد: معتقدیم این تلاش‌ها برای تحریک شرایط در فضای کنونی غیرقابل قبول است. به نفع اسلام است که وحدت میان تمام شاخه‌های آن حفظ شود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

رایزنی ایران و روسیه درباره ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر

روسیه و ایران قصد دارند در چند هفته آینده، مسائل مربوط به آغاز کار احداث واحد های دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر (طرح "بوشهر2") را حل کنند.

در اطلاعیه روز جمعه مرکز روابط عمومی شرکت دولتی "روس اتم" روسیه ضمن اعلام این مطلب خاطرنشان شد نیکلای اسپاسکی، معاون فعالیت بین المللی مدیرکل روس اتم، دور جدید رایزنی را با بهروز کمالوندی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران، و مهدی سنایی، سفیر ایران در روسیه، انجام داد.

در این اطلاعیه آمده :"مسائل همکاری دو جانبه در زمینه احداث نیروگاه اتمی بوشهر در مرکز توجه قرار داشت. از جمله واگذاری گواهینامه بهره برداری از واحد شماره یک به نهاد تنظیم کننده ایرانی خاطرنشان شد. شرکت کنندگان مسائلی را مورد بحث قرار دادند که حل آنها در هفته های نزدیک برای آغاز کارهای تمام و کمال در واحد های دوم و سوم لازم است."

ایرنا:

وزیرخارجه لیتوانی در راه تهران / همکاری اقتصادی با ایران پسا تحریم

وزارت خارجه لیتوانی اعلام کرد : ' لیناس لینکویسیوس ' وزیر خارجه این کشور برای مذاکره در باره همکاری های اقتصادی ، تجاری و فرهنگی با ایران در حال عزیمت به تهران است.

به نوشته روزنامه ' بالتیک تایمز ' ، وزیر خارجه لیتوانی قرار است با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ، علی طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی و جمعی دیگر از مقامات و وزیران ایران و همچنین 'محسن جلال پور ' رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ملاقات کند.

همچنین در دستور کار این دیدار سه روزه ملاقات با رهبران مجلس و برگزاری یک سمینار تجاری سازماندهی شده به طور مشترک با اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی وجود دارد.

وزیرخارجه لیتوانی را در این سفر ' الکساندراس اشپرو گیس ' معاون وزیر انرژی و یک هیات تجاری به رهبری ' ریمانتاس سیلاوسکاس ' رئیس اتحادیه اتاق بازرگانی ، صنعت و هنرهای دستی همراهی می کند.

وزیر خارجه لیتوانی و دیگر اعضای هیات تقویت همکاری های دوجانبه بویژه همکاری های اقتصادی ، تجاری و فرهنگی را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد نیروی بالقوه تجاری و صادراتی لیتوانی را معرفی خواهند کرد.

اوضاع امنیتی منطقه و جهان ، مبارزه با تروریسم و داعش و دلایل مهاجرت از جمله موضوعات دیگر مورد بحث خواهند بود.

این نخستین دیدار یک وزیر خارجه لیتوانی از ایران است . دو کشور در سال 1993 روابط دیپلماتیک برقرار کردند.

کد خبر 546865

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha