نگاه سیاسی و قبیله گرایی به شورا و شهرداری سم مهلک است

خبرگزاری شبستان: شهردار تهران با اشاره به ضروت ثبات در تصمیم گیری گفت: تجربه نشان داده است اگر نهادهای عمومی غیر دولتی که عمده کار آنها خدماتی، فرهنگی و زندگی روزمره است در مسایل سیاسی دخالت کرده و سیاسی شوند، سم مهلک هستند.

به گزارش خبرنگار شهری شبستان، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در بیست و هشتمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها اظهار داشت: امانت مردم سالاری دینی را که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد شده است باید قدر بدانیم.

 

وی با طرح مباحث شهری از منظر وظیفه مدیران شهری و انتظاراتی که از سایر تصمیم گیران و مسئولان در چهارچوب قانون دارند، مطرح کرد و افزود: این باور را همه باید داشته باشیم که شوراهای اسلامی شهر و روستاها مردمی ترین نهاد مردمی در نهاد مردم سالاری دینی هستند.

 

شهردار تهران خاطرنشان کرد: هیچ نهادی اثرگذارتر و مردمی تر از شوراهای شهر و روستا نداریم و این امانتی است در دست ما که باید به درستی از آن صیانت کنیم و روز به روز شوراها را تقویت کنیم.

 

قالیباف با اشاره به اتمام چهارمین دوره شورای شهر و روستا تصریح کرد: دوران نوجوانی شوراها را پشت سر می گذاریم بنابراین این نهاد به دقت و توجه بیشتری نیاز دارد تا بتواند در کشور به خوبی فعالیت کند.

 

شهردار تهران با بیان اینکه باید در باورهای خود و در استراتژی کشور فارغ از اینکه کجا کار می کنیم به موضوع شوراها توجه داشته باشیم، گفت: وقتی به تجربه سایر کشورها، باورها و عقاید خود نگاه کنیم به این نتیجه می رسیم اگر بخواهیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کار خود را پیش ببرد و استقلال ما حفظ شود و پیشرفت کنیم باید تولیدکننده و مولد باشیم.

 

شهردار تهران ادامه داد: وقتی می گوییم کشور مولد باشد این سوال طرح می شود که چه چیزی باید تولید کنیم تا موضوع تولید در چهارچوب کشورها وجود دارد مخصوصا برای ما که مبتنی بر اسلام، قرآن و اهل بیت حرکت می کنیم می توانیم پیشرفت کنیم و مستقل باشیم.

 

قالیباف یادآور شد: تولید قدرت، ثروت، معرفت و عزت باعث می شود تا کشور استقلال خود را حفظ کند و زمانی که به این 4 مولفه توجه داشته باشیم کشور را در مسیر پیشرفت قرار داده ایم.

 

شهردار تهران خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم مکانیزم تبدیل منزلت به ثروت، معرفت و قدرت و عکس آن را به درستی در کشور ایفا کنیم این کشور می تواند به جامعه مولد تبدیل شده، مستقل شده و با سرعت به سمت پیشرفت حرکت کند.

 

قالیباف ادامه داد: در کار فرهنگی باید معرفت و منزلت تولید کنیم و بتوانیم آنها را به ثروت و قدرت تبدیل کنیم در غیر این صورت کار فرهنگی انجام نداده ایم.

 

قالیباف با بیان اینکه تولید قدرت به مکانی نیاز دارد که این مکان در نهاد معرفتی تبدیل می شود یعنی هر کجا انسان ها حضور داشته باشند و شهروندی در آنجا داشته باشیم آن مراکز جمعیتی مراکز تولید و مولد هستند.

 

وی با بیان اینکه هر چقدر این مراکز جمعیتی بزرگ تر باشند اثرگذاری بیشتری خواهند داشت، اظهار داشت: البته باید توجه داشته باشیم که اگر این مراکز جمعیتی در مدار نباشند خود به تهدید بزرگی تبدیل خواهند شد.

 

شهردار تهران با بیان اینکه مراکز جمعیتی مراکز تولید هستند که استقلال جامعه و کشور را حفظ می کنند، اذعان داشت: امروز کم کم نقش مردم که مراکز جمعیتی را اداره می کنند، برجسته می شود.

 

قالیباف درباره مدیریت یکپارچه شهری نیز اظهار داشت: رابطه بین شهروند با مکان را در قالب مدیریت یکپارچه شهری باید تبیین کنیم.

 

وی افزود: 23 فعالیت مطرح شده در مدیریت یکپارچه شهری می خواهند بخش ناچیزی از شهروند را نسبت به مکان و محلی که زندگی می کند، ارتباط دهد که این روابط بین شهروند و مکان است و این موضوع اداره شهر را پیچیده تر می کند.

 

شهردار تهران با بیان اینکه ما مفسر قانون اساسی نیستیم و صرفا می توانیم نظر کارشناسی بدهیم، تصریح کرد: انتظار داریم نظرات مان به عنوان کارشناس شنیده شود تا در مسیر پیشرفت و تولیدکنندگی کشور گام های ارزنده ای برداشته شود.

 

قالیباف تصریح کرد: مراکز جمعیتی با این پیچیدگی به قوانین و مقررات نیاز دارند و طبق نظر امام راحل باید کار مردم را به دست مردم بسپاریم و دولت در این حوزه ها دخالتی نداشته باشد.

 

شهردار تهران افزود: در حال حاضر در بخش عمده ای که دولت فعالیت می کند امور تصدی گری و تولی گری است که اینجا این سوال طرح می شود چه ضرورتی دارد دولت خود را تا این اندازه درگیر امور تصدی گری کند.

 

قالیباف با بیان اینکه امور تصدی گری باید به نهادهای عمومی غیردولتی واگذار شود، اظهار داشت: نمونه بارز این نهاد عمومی غیر دولتی، شوراها و شهرداری ها هستند.

 

وی با بیان اینکه باید تفاوتی بین تمرکززدایی با تراکم زدایی قایل شویم، خاطرنشان کرد: مطرح کردن مسایلی نظیر انتقال پایتخت، جابجایی وزارت جهاد از بلوار کشاورز و تقسیم سازمان میراث فرهنگی در استان های مختلف در راستای تراکم زدایی است که مشکلی از شهر حل نمی کند بلکه باید تمرکززدایی کنیم یعنی بخشی از قوانین و اختیارات را منتقل کنیم به آن بخش جمعیتی تا کارهایشان را حل و فصل کند.

 

شهردار تهران با بیان اینکه اعتقادی به تمرکززدایی وجود ندارد، تصریح کرد: این امر باعث می شود تا درآمدهای پایدار و اختیارات شوراها دچار تضعیف شود.

 

قالیباف افزود: اگر امور مربوط به خدمات نهادهای مردمی به شوراها و شهرداری ها واگذار شود نباید دولت نسبت به آنها تصدی گری داشته باشد چرا که مردم می دانند در محله شان چه اولویت هایی باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

وی با بیان اینکه مسایل مربوط به اولویت های شهری را شهردار باید انجام دهد، تاکید کرد: امروز مشکل ما در حوزه درآمدهای پایدار مدیریت یکپارچه و تضعیف جایگاه شوراها و شهرداری ها در اینجاست که به تمرکززدایی اعتقادی نداریم.

 

وی با بیان اینکه در کلان ساختاری و اداری و سیاسی کشور تفکیک قوا داریم، تصریح کرد: رویکرد تفکیک قوا باید در لایه های پایین هم مورد توجه قرار بگیرد.

 

وی یادآور شد: مراکز مطالعاتی مخصوصا مرکز مطالعاتی شهرداری تهران که یک مرکز قابل قبول است ارتباط خوبی با دانشگاه ها دارد و کارهای کارشناسی در این حوزه ها انجام می دهد و از همین جا اعلام آمادگی می کنیم که مرکز مطالعات شهرداری تهران در اختیار شورای عالی استانها می باشد.

 

شهردار تهران تصریح کرد: ما به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی و مدیریت شهری و روستایی (ترکیبی از شورا و شهرداری با هم) ظرفیت لازم را ایجاد نکردیم و نگاه نهادی نداریم.

 

قالیباف خاطرنشان کرد: برخی مواقع ثبات در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های نهادهای عمومی غیر دولتی که عمده کارشان فعالیت های خدماتی، فرهنگی و زندگی روزمره مردم است اگر در امور سیاسی دخالت کنند سم مهلکی است.

 

وی با بیان اینکه باید در مدیریت شهری و خدماتی فقط باید کار کنیم، تصریح کرد: نگاه سیاسی به طرح و لایحه و انتخاب شهردار سم مهلکی است. همچنین نگاه قبیله گرایی به شوراها و شهرداری سم مهلکی است و باعث تاثیرگذاری منفی در تصمیم گیری های شهری می شود.

 

وی با بیان اینکه متأسفانه متوسط مدیریت شهری در ایران زیر یک سال است، تصریح کرد: در کلانشهرها و مراکز استان ها متوسط عمر مدیریت شهری در دو دهه اخیر زیر دو سال بوده است. آیا این گونه می شود مدیریت کرد؟

 

وی با بیان اینکه در کارنامه مدیریت شهری نمره قابل قبولی نمی گیریم و ممکن است مردم و مجلس به ما اعتماد نکنند، تاکید کرد: شوراها و شهرداری ها باید کارنامه قابل قبول و قابل دفاعی در حوزه خدمات شهری ارایه دهند.

 

قالیباف با بیان اینکه ممکن است انتقاداتی به شوراها داشته باشم، تصریح کرد: همواره از کیان شوراها دفاع کرده ام.

 

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر رابطه شوراها و شهرداری ها تصریح کرد: ایشان در بیانات شان رابطه بین شورا و شهرداری ها را مثل رابطه درخت و ریشه عنوان کرده اند، بنابراین شوراها و شهرداری ها به عنوان بزرگترین نهاد مردم سالاری زمینه برای توسعه و پیشرفت کشور فراهم خواهند کرد.

 

 

کد خبر 546736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha