خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: انرژی نو یا انرژی جایگزین به آن دسته از انرژیها گفته میشود که برای تولیدشان از منابع بدون کربن استفاده میگردد؛ مانند انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی دریایی، زمین گرمایی، نیروگاههای آبی و کربن خنثی مانند زیست توده. از هیدروژن نیز که در پیلهای هیدروژنی قادر به ذخیره انرژی است، به عنوان انرژی نو نام برده میشود. این نوع انرژیها معایب سوختهای فسیلی مانند افزایش غلظت دیاکسیدکربن و در نتیجه افزایش دمای کره زمین و تغییرات آب و هوایی و آلودگی زیست محیطی را ندارد علاوه بر این منابع تولید آنها تمام ناشدنی و بدون محدودیت است.
ماهیت آنچه که یک منبع انرژی را در دسته انرژی های جایگزین قرار می دهد در طول زمان تغییر کرده است. امروزه به علت تنوع منابع انرژی و اهداف مختلفی که حامیان هریک از این انرژی ها دنبال می کنند، تعریف بسیاری از انواع انرژی به عنوان انرژی جایگزین محل مجادله است. توسعه این نوع از انرژیها با توجه به عوامل مختلف بهویژه هزینه اولیه و قیمت تمام شده بالا و نبود سیاستهای حمایتی، با مشکلاتی مواجهاست. کشورمان درنظر دارد در این زمینه با سایر کشورها همکاری داشته باشد؛ قبرس در این زمینه آمادگی خود را اعلام کرده است.
بنابراین گزارش، ایرنا در این رابطه به نقل از بهمن صالحی، مدیرعامل شرکت صادرات و تجهیزات خدمات صنایع آب و برق ایران (صانیر) در دیدار با ماریوس دمتریارس، وزیر کار، حمل ونقل و ارتباطات قبرس نوشته است: "شرکت صانیر در 22 سال گذشته بیش از 200 پروژه در کشورهای همسایه ایران، خاورمیانه و آمریکای مرکزی اجرا کرده است و از مشارکت با شرکت های قبرسی استقبال می کند. کشور قبرس به دلیل اهمیت و عضویت در اتحادیه اروپا می تواند به عنوان همکار و شریک برای توسعه فعالیت های انرژی در کشورهای منطقه با صانیر همکاری داشته باشد."
یاداور می شود: شرکت صادرات تجهیزات و خدمات آب و برق ایران(صانیر) متشکل از برجسته ترین شرکت های فعال در زمینه آب، برق و صنایع نفت و گاز می باشد. صانیر یک شرکت متخصص در زمینه توسعه و ساخت صنایع مربوط به انرژی، مشاور در سرمایه گذاری، اجرا و مدیریت و همچنین یک پیمانکار عمومی در پروژه های مهندسی، تامین تجهیزات و ساخت و ساز (EPC) است. از زمان تاسیس در سال 1373 تاکنون، صانیر طیف گسترده ای از پروژه ها را در بیش از 18 کشور با موفقیت به انجام رسانده است. شرکت صانیر با بهره مندی از دانش فنی و تجربه موجود میان شرکت های سهامدار و همچنین خدمات ارائه شده توسط شرکای استراتژیک توانسته در اجرای پروژه های کلید در دست نقش مهمی ایفا نماید.
شرکت صانیر اینک 18 پروژه در 13 کشور جهان در دست اجرا دارد و هفته گذشته نیز تفاهمنامه ساخت نیروهای 50 مگاواتی بادی به ارزش 110 میلیون دلار را در کشور قزاقستان در حاشیه شرقی دریای خرز امضا کرد.
نظر شما