بازار ایران؛ مقصد شرکت های سوئدی

خبرگزاری شبستان:پس از توافق هسته ای وین و آغاز روند گام به گام برداشتن تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، شرکت‌های تجاری سوئد از جمله اریکسون و اسکانیا، از برنامه‌ریزی خود برای ورود به بازار مصرف ایران خبر دادند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در گذشته نه چندان دور، تا اواخر قرن هجدهم میلادی، سوئد یکی از فقیرترین کشورهای اروپا بود اما بعدها دوران رشد اقتصادی سوئد آغاز شد. بعد جنگ جهانی دوم این رشد اقتصادی شتاب بیشتری بخود گرفت. درآمد خالص ملی کشور بالا رفت و شکوفائی رشد اقتصادی بوجود آمد. درآمد کشور سوئد مثل دیگر کشورهای نسبتاً کوچک صنعتی، وابسته به صادرات تولیدات صنعتی است که در حال حاضر از رشد بالائی در توازن بین صادرات و واردات برخوردار است. تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۰۶ میلادی ۱/۱۲۰۰میلیارد دلار بود و رشدی ۵/۴ درصدی را نسبت به سال پیش از آن نشان می‌داد. نرخ بیکاری این کشور ۶/۵درصد است.

 

بنابراین گزارش، آماری از جمعیت زیر خط فقر این کشور در دسترس نیست اما به نظر می‌رسد این آمار نباید چندان بالا باشد. تورم در این کشور ۴/۱درصد است. ۳۵ درصد از محصولات صادراتی این کشور را ماشین‌آلات تشکیل می‌دهد و بقیه شامل وسایل نقلیه موتوری، کاغذ و مشتقات آن، چوب، محصولات آهنی و فولادی و مواد شیمیایی است که به کشورهای آلمان (۸/۹درصد)، آمریکا (۳/۹ درصد)، انگلستان (۱/۷ درصد)، دانمارک(۹/۶ درصد)، فنلاند(۶ درصد)، فرانسه(۹/۴ درصد)، هلند(۷/۴ درصد) و بلژیک(۵/۴درصد) صادر می‌شود.

 

این گزارش می افزاید: ایران و سوئد دارای روابط دوسویه هستند. از زمان برقراری رابطه دیپلماتیک ایران و سوئد، همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی بخش مهمی از روابط دو کشور را تشکیل داده است. شرکت‌های بزرگ صنعتی سوئد در بخش‌های گوناگون اقتصادی و صنعتی ایران حضور دارند. تعداد ایرانیان در سوئد تا سال ۱۳۹۲ خورشیدی، بیش از یکصد هزار نفر گزارش شده است. بیشتر این تعداد متخصص و تحصیل کرده می‌باشند. آمار منتشر شده از روابط بازرگانی ایران با سوئد در سال ۲۰۱۲، حاکی از کاهش روابط و نزول شدید صادرات به ایران دارد. بر اساس ارقام اداره آمار سوئد، ارزش مجموع صادرات سوئد به ایران در ۹ ماهه اول سال ۲۰۱۲ میلادی، ۶۷۸ میلیون کرون بوده که ۸۴ درصد کمتر از مدت مشابه سال پیش از آن است. احمد علوی استاد اقتصاد دانشگاه سوئد دلیل اصلی این کاهش روابط را تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران برشمرد. پس از توافق هسته ای وین و آغاز روند گام به گام برداشتن تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، شرکت‌های تجاری سوئد از جمله اریکسون و اسکانیا، از برنامه‌ریزی خود برای ورود به بازار مصرف ایران خبر دادند.

 

بنابراین گزارش، ایرنا به نقل از رویترز در این زمینه نوشته است: " شرکت سوئدی Pomegranate Investment AB ‌که از فعالان عرصه فناوری اطلاعات است، قصد دارد با هدف افزایش سرمایه خود برای حضور در بازار ایران در دوران پسا برجام، برای نخستین بار سهام خود را به عرضه عمومی بگذارد. گرچه تحریم های ایران در پی دستیابی به توافق هسته ای برداشته شده است اما آمریکا هنوز اتباع خود و شرکت ها را از تجارت با ایران منع می کند. به همین خاطر این شرکت سوئدی نیز تلاش می کند محتاطانه به بازار ایران وارد شود.

 

فلورین هلمیش، مدیرعامل این شرکت در سفر به لندن و در گفت و گو با رویترز گفته بود: "شرکت وی که از سال 2014 پیش بینی می کرده تحریم های ایران تخفیف پیدا کند، تاکنون نزدیک به 80 میلیون یورو (91 میلیون دلار) از سرمایه گذاران اروپایی جمع آوری کرده و امیدوار است بتواند طی 12 ماه آتی سهام خود را در سوئد به عرضه عمومی بگذارد تا بتواند در بخش مصرفی فناوری ایران حضور پیدا کند. وی از اعلام رقم احتمالی این سرمایه خودداری کرد اما شهروندان و شرکت های آمریکایی و کانادایی از این روند حذف خواهند شد. شرکت ها و بانک های اروپایی در تمامی مراودات مالی خود با ایران از یورو استفاده می کنند چون آمریکا هرگونه مراوده مالی با ایران از طریق دلار را ممنوع کرده است و آنها می ترسند با استفاده از دلار به خاطر نقض این تحریم، مبالغ سنگینی از سوی آمریکا جریمه شوند."

 

یادآور می شود در آذر ماه سال 1394، مایکل دمبرگ، وزیر تجارت و نوآوری سوئد در دیدار با محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان ابزار امیدواری کرده بود که سفر رسمی مقامات تجاری این کشور به ایران راه تقویت و گسترش همکاری های تجاری بین تهران و استکهلم را هموار کند. شرکت های بزرگ سوئدی مانند 'اریکسون' و 'اسکانیا' امیدوارند پس از لغو تحریم ها بتوانند در بازار ایران حضور پیدا کنند. در خرداد ماه سال 1394 نیز 'پیتر تیلر' سفیر سوئد در ایران نیز از افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور در سال های اخیر ابراز خوشحالی کرده بود.

کد خبر 546309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha