ایران توانمند در عرصه سایبر/ششمین قدرت جهان در این حوزه

خبرگزاری شبستان:اینترنت علاوه بر مزایا و سودمندی های که دارد می تواند مخرب باشد و هر کشور باید توانایی مقابله با این تهدیدات را داشته باشد و کشورمان به ادعای رسانه های خارجی ششمین ابرقدرت سایبری جهان است.

خبرگزاری شبستان- گروه سیاسی: سایبر پیشوندی است برای توصیف یک شخص، یک شی، یک ایده یا یک فضا که مربوط به دنیای کامپیوتر و اطلاعات است. واژه های ترکیبی بسیاری از این کلمه سایبر بوجود آمده است: ‍ فضای سایبر (Cyberspace)،شهروند سایبر (Cybercitizen)، پول سایبر (‍Cybercash)، فرهنگ سایبر (Cyberculture)، راهنمایی فضای سایبر (CyberCoach)، تجارت سایبر (Cyberbussiness)، کانال سایبر (Cyberchannel) و ….

 

اینترنت یکی از پیچیده ترین قسمت های سایبر است که توسعه آن در حال حاضر باعث تحولات شگرفی در زندگی انسانها شده است. روند رشد و پیشرفت اینترنت به معنای فضای سایبر آنقدر گسترده شده است که تقریبا اکثر انسانها به این تکنولوژی وابستگی پیدا کرده اند.

 

گاهی وقتی صحبت از اینترنت، سایبر و وب می شود در ذهن بسیاری از مخاطبان وب سایت های اینترنتی و تنها بعد فضای مجازی تداعی می شود. سازندگان و توسعه دهندگان این شبکه قطعا پس از ۳۰ سال، ایده های گوناگونی برای تاثیر گذری های چند جانبه و عمیق تر بر مخاطبان خود طراحی نموده اند. همانطور که امروزه شاهد هستیم دیگر فضای سایبر یک فضای تک بعدی وب سایتی نیست، امروز مخاطب بدون اینکه احساس کند در میان چندین وجه از اشکال سایبر دست و پا می زند می توان فضای سایبر را به مثابه دریاچه ای در نظر گرفت که ابعاد گوناگون آن مانند جزایر کوچک و بزرگی هستند که شناگران در این فضا هر از چندگاهی به یکی از این جزایر سر می زنند. امروزه دیگر فعالیت در یک عرصه از فضای سایبر نمی تواند یک فعالیت اثر گذار و جامع باشد بلکه بسیاری از مراکز مهم و تاثیر گذار در تمام ابعاد این فضا با محتواهای مختلف در موضوعات مشترک فعال هستند.

 

بنابراین گزارش، فضای اینترنتی علاوه بر مزایا و سودمندی های که دارد می تواند مخرب باشد و گاه این تخریب در بعد فردی و گاه اجتماعی ایجاد می شود از این رو برای محافظت از این نکات منفی باید سیستم و برنامه ای برای مقابله وجود داشته باشد و به طبع کشورمان با توجه به دامنه بالای نفوذ اینترنت در آن نیازمند ایجاد این تمهیدات است تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود؛ افزایش توانایی در این زمینه نشاندهنده قدرت بالای سایبری کشور است که امروز به ادعای رسانه های خارجی ایران؛ ششمین ابرقدرت سایبری جهان است.

 

این گزارش می افزاید: فارس در این رابطه به نقل از نشریه آمریکایی "ترامپت" در گزارشی پیرامون توانایی‌های ایران در حوزه سایبری نوشته است: "بعد از ماجرای شیوع بد افزار «استاکس نت» در تاسیسات هسته‌ای ایران در نطنز در اواسط سال 2009  و از طریق یک «یو. اس .بی» و متعاقب آن کند شدن سانتریفیوژهای ایران، دانشمندان این کشور تحت فشارهای فزاینده قرار گرفتند. آن‌ها در اواسط سال 2010 قادر به مقابله با این ویروس شدند. اما بعدا موردی دیگر رخداد که ابداع کنندگان بد افزار استاکس نت برنامه‌ای برای مقابله با آن نداشتند . این برنامه تفکری بود که در اذهان نخبگان ایران نقش  برای آینده  نقش بست و بر این اساس برنامه‌ای برای توسعه قابلیت‌های سایبری برای دفاع از فن آوری‌ها و حمله به دشمنان ایران شکل گرفت بر این اساس، امروزه این برنامه نتایج داده و کار به جای رسیده که ایران ششمین ابرقدرت باشگاه سایبری جهان محسوب می‌شود. در این باشگاه کشورهایی چون آمریکا، روسیه، چین و برخی دیگر نیز وجود دارند."

 

ترامپت در ادامه ارتش سایبری ایران را به سه گروه عمده تقسیم کرد و نوشت: "اولین گروه بخش داخلی (نیروهای سایبری بسیج مستضعفین) است که شبیه نمونه‌های روسیه و چین فعالیت می‌کند و فعالان این عرصه در شبکه‌های مجازی با مخالفان نظام ایران و آن‌هایی که قصد براندازی دارند مقابله می‌نمایند و البته این نیروها تحت هدایت سپاه پاسداران ایران هستند. فعالان این بخش سایبری ایران از وقوع نمونه‌هایی چون ناآرامی‌های سال 2009 و فعالیت جنبش (فتنه) سبز در فضای مجازی جلوگیری می‌نمایند. این افراد بازوهای تبلیغی ایران و رویکردهای داخلی آن هستند. در این بخش نیروهای بسیج تبلیغاتی را در حمایت از نظام انجام می‌دهند.

 

گروه دوم نیروهای سایبری ایران متحدین هکری ایران در خاورمیانه هستند. ایران نه تنها تجهیزات ،تسلیحات منابع مالی را در این بخش به نیروهای سایبری‌اش در خاورمیانه می‌رساند بلکه آن‌ها را با قابلیت‌های سایبری مجهز می‌نماید و گروه‌هایی چون نیروهای شیعه حزب‌الله لبنان را مجهز به بد افزارهایی برای حمله به دشمنانش می‌نماید اما گروه سوم، گروهی بسیار دوره دیده و ماهر عضو سپاه پاسدارانند که خطرناک‌ترین نیروهای سایبری ایران به حساب می‌آیند. اگر نیروهای بسیجی ایران کماندو محسوب شوند، این افراد نیروهای خبره ارتش سایبری ایران هستند و در این جاست که برنامه سایبری ایران از دیگر ابرقدرت‌های این عرصه متفاوت می‌شود."

 

یادآور می شود: طرح تشکیل ارتش سایبری ایران از سال ۸۴ در سپاه مطرح شد. مدتی بعد گروهی بسیار وسیع تشکیل شد که تعداد اعضای آن از چند نام بسیار فراتر می‌رفت. به گزارش «Defense Tech»، موسسه‌ نظامی و امنیتی ایالات متحده آمریکا، ایران به استناد به آمار دریافتی از سازمان اطلاعات آمریکا جزء پنج کشور دارای قوی‌ترین نیروی سایبری است. این مؤسسه با تاکید بر اینکه ارتش سایبری ایران زیرمجموعه تیم رصد سایبری سپاه است، بودجه آن را ۷۶ میلیون دلار اعلام کرد. این موسسه همچنین تعداد نیروهای این ارتش را حدودا ۲۴۰۰ نفر و ۱۲۰۰ نفر ذخیره برآورد کرده بود. ارتش سایبری ایران را به پنج گروه تقسیم کرده‌اند:

گروه اول: ماموریت آن دفاعی است و به پیگیری هویت هکرهای مهاجم و خنثی کردن فعالیت آن‌ها می‌پردازد. این گروه توانست تعداد زیادی از ویروس‌های مهاجم را کشف کند و خطر آن‌ها را کاهش دهد.

گروه دوم: مأموریت آن تهاجمی است و تأسیسات زیربنایی «مخالفان جمهوری اسلامی» از جمله تأسیسات انرژی، آب، شبکهٔ قطارها و فرودگاه‌ها را هدف قرار می‌دهد. این گروه همچنین تأسیسات اتمی برخی کشورها، بانک‌ها و بازارهای جهانی را هدف قرار می‌دهد.

گروه سوم: ماموریت رمزگشایی پسوردها و ابزار انتقال اطلاعات را برعهده دارد. این گروه پس از تاسیس پایگاه امنیتی ناتو در ترکیه فعالیت خود را آغاز کرد.

گروه چهارم: ماموریت دارد بر روی فرکانس‌های برخی شبکه‌های تلویزیونی عربی و غربی پارازیت ارسال کند. ماموریت این گروه از ماه ها پیش آغاز شد و تا کنون توانست بر روی برخی از شبکه‌های تلویزیونی فارسی و عربی زبان پارازیت ارسال کند.

گروه پنجم: وظیفه این گروه attack به سایت های دشمن و انجام سری حملات DDOS , DOS است.

کد خبر 546306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha