اولویت امروز ما برخورد با کالای قاچاق است

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: اولویت امروز ما برخورد با کالای قاچاق در حوزه عرضه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سید محمود نوابی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان در سومین همایش اعطای گواهینامه استانی رعایت حقوق مصرف کنندگان گیلان که عصر امروز( 4 خرداد) در سالن همایش الغدیر استانداری گیلان در رشت برگزار شد، اظهار کرد: پانزدهمین همایش ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان نهم اسفند امسال در تهران برگزار می‌شود.

 

 وی افزود: این همایش در حالی برگزار می‌شود که با رشد 17 برابر تعداد متقاضی و 16 برابر در حوزه منتخبین مواجه هستیم.

 

نوابی، گیلان را از استان‌های موفق در برگزاری همایش اعطای گواهینامه رعایت حقوق مصرف کننده دانست و گفت: نشست های مشابه یک المپیاد داوطلبانه است.

 

 وی خاطرنشان کرد: بنگاه اقتصادی که حاضر می‌شود خود را به معرض قضاوت بگذارد از اعتماد به نفس، تعهد و جایگاه قابل قبولی در تولید و ارائه خدمات برخوردار است.

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرد: در همایش سال آینده اعطای گواهینامه رعایت حقوق مصرف کننده، بخشی برای تقدیر از اصناف صحیح العمل هم در نظر گرفته شود.

 

وی با بیان اینکه آیین نامه اجرایی ماده 6 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان در سال‌های گذشته مغفول واقع شده بود، گفت: این آیین نامه از سال گذشته به استان‌ها ابلاغ شده است.

 

نوابی تاکید کرد: استانداری‌ها وظیفه دارند با کمک سازمان صنعت و معدن تجارت و انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان با ریاست استانداران دستگاه‌های خدمات رسان را ارزیابی کنند.

 

وی اعلام حمایت توامان از مصرف و تولید کننده را از اهداف برگزاری همایش‌های اعطای گواهینامه رعایت حقوق مصرف کننده برشمرد و گفت: تجلیل از بنگاه‌های اقتصادی برتر در حوزه رعایت حقوق مصرف کننده بیانگر این حمایت است.

 

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان با بیان اینکه اولویت امروز سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان برخورد با کالای قاچاق در حوزه عرضه است، گفت: تاکید رهبر معظم انقلاب برخورد با کالای قاچاق از مرز و قبل از مرز است.

 

 وی اذعان کرد: ماده 36 قانون برای کمک به ستاد مبارزه با کالای قاچاق تصریح دارد.

 

تولید باید به سمت صادرات محوری حرکت کند

نوابی با اشاره به اینکه تولید باید به سمت صادرات و مشتری محوری حرکت کند، گفت: بازار مصرف داخلی محدود است و باید بخشی از تولید به سمت بازار مصرف خارجی و صادرات حرکت کند.

 

وی در بخشی دیگر از سخنان خود بر فعال کردن واحدهایی که می‌توانند به چرخه تولید و بازرا بازگردند تاکید کرد و گفت: منابعی به واحدهای تولیدی که نیازمند مقداری منابع ریالی هستند تزریق شود تا دوباره رونق بگیرند.

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: طرح‌های بالای 60 درصد تغذیه مالی شوند و تا پایان سال تعدادی که تعیین شده آماده بهره برداری شود.

 

وی حضور سازمان‌های نظارتی را برای ایجاد محیطی امن برای بنگاه‌های اقتصادی صحیح‌العمل موثر دانست و گفت: این نهادهای نظارتی از طرف دیگر محیط را برای سودجویان ناامن می‌کند.

 

کمرنگ شدن موضوع حق‌الناس در جامعه

 

نوابی با انتقاد از کمرنگ شدن موضوع حق‌الناس در جامعه، گفت: پیام غلط جنس فروخته شده پس گرفته نمی‌شود، توهین به مشتری است و این ناهنجاری و منکر باید از جامعه بر چیده شود.

 

 وی یادآور شد: کشورهایی که رشد اقتصادی کردند و صادراتی شدند خسارت اعتماد مشتری را هم پرداخت می‌کنند.

 

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان اظهار داشت: در کشورهای خارجی اگر کالای معیوبی برگرداننده شود، هم کالا پس گرفته می‌شود و هم برای جلب اعتماد مشتری به او خسارت پرداخت می‌شود.

 

وی در خصوص مشکلاتی در شبکه توزیع کالا در کشور، گفت: سهم فروش محصولات از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای در کشور پنج درصد است که این میزان در کشورهای اقتصادی و پیشرفته 85 درصد است.

 

نوابی با اشاره به لزوم اجرایی شدن بند 23 سیاست اقتصاد مقاومتی مبنی بر شفاف و روان سازی نظام توزیع و قیمت گذاری و نظامندسازی شیوه‌های نظارت بر بازار، اظهار داشت: دستور مقاوم معظم رهبری سرلوحه فعالیت‌های سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان است.

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: شیوه‌های نوین بازرسی از مطالعه گذشته و به مرحله مدل رسیده که در آینده و با همکاری اتاق اصناف عملیاتی خواهد شد. 

 

در پایان این مراسم به کارخانجات نئوپان فومنات، سبحان انکلوژی، آرپانوش و چای رفاه تندیس و گواهینامه رعایت حقوق مصرف کنندگان اعطا شد.

کد خبر 546285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha