به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، شهریار فولادوند، مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی (4 خرداد) در نخستین نشست شورای پشتیبانی سواد آموزی استان مرکزی به فعالیت های آموزش و پرورش در راستای سواد آموزی و محو بی سوادی اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش در این راستا فعالیت های گسترده ای را انجام داده است و نیازمند یاری مردم و مسئولان و همچنین خود سواد آموزان نیز هست.
وی با اشاره به اینکه دست یابی به آمار دقیق بی سوادی و الزام آنان به حضور در دوره های آموزشی یکی از اولویت های این اداره کل است، ادامه داد: این مهم از طریق مدارس و ملزم کردن اولیای بی سواد دانش آموزان در کلاس های سواد آموزی پیگیری می شود.
فولادوند همچنین به فعالیت های نهضت سواد آموزی در کنار آموزش و پرورش اشاره کرد و ادامه داد: نهضت سواد آموزی با وجود اینکه در حوزه آموزش و پرورش فعالیت دارد اما در ارائه آموزش به سوادآموزان با این نهاد تفاوت داشته و با مشکل مواجه است.
این مقام مسئول با بیان اینکه مردم در آموزش و پرورش به دنبال تحصیل فرزندان خود هستند، اضافه کرد: امام در نهضت سواد آموزی اینطور نیست و افراد رغبتی به حضور در این کلاس ها ندارند و این امر به یکی از مشکل های اصلی و مهم آموزش و پرورش تبدیل شده است.
پایین بودن دست مزد آموزشیاران از دیگر مشکلات پیش روی سواد آموزی است
مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه پایین بودن حقوق و دستمزد آموزش یاران یکی دیگر از دیگر مشکلات آموزش و پرورش در برون سپاری امر آموزش در نهضت سواد آموزی است، ادامه داد: هم اکنون هفت میلیون و 600 هزار ریال به ازای 400 ساعت آموزش به آموزش یاران پرداخت می شود که با کسر کسورات قانونی ساعتی ده هزار ریال به این افراد پرداخت می شود که این امر کاهش ساعت آموزش توسط برخی از شرکت ها را به دنبال داشته است.
فولادوند آمار سواد آموزی در سال 90 را 57 هزار و 724 نفر بی سواد، 893 هزار و 855 نفر باسواد و 9 هزار و 250 نفر با وضعیت نامعلوم در سطح استان مرکزی اعلام کرد و گفت: 48 هزار و 474 نفر از افراد بی سواد زیر سن 50 سال قرار داشته اند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه با اقدام های انجام شده در حوزه سواد آموزی هم اکنون تعداد بی سوادان زیر 50 سال به 42 هزار و 901 نفر کاهش یافته است، اضافه کرد: از این تعداد یک هزار و 497 نفر آموزش ناپذیر، 167 نفر فوت شده و شش هزار و 356 نفر از اولویت آموزش پرورش برای سواد آموزی خارج شده اند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه 14 هزار نفر از افراد بی سواد و کم سواد این استان با افزایش سن آنان در سالجاری از اولویت آموزشی آموزش و پرورش خارج می شود، ادامه داد: حدود 15 هزار و 520 نفر بی سواد و کم سواد در سطح این استان باقی مانده که بر اساس برنامه دو هزار و 500 نفر این افراد امسال باید تحت آموزش قرار گیرند.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه های ابلاغی امسال ، دو هزار و 500 سوادآموز، 500 نفر در دوره انتقال، 500 نفر در دوره تحکیم برای جلوگیری از برگشت بی سوادی، تحت آموزش های نهضت سواد آموزی قرار می گیرند.
نظر شما