« کارنامه» نگاهی انتقادی به تصاویر کتاب های کودک متاثر از فرهنگ غرب و شرق است

خبرگزاری شبستان: علی بختیاری نمایشگاه کارنامه را نگاهی انتقادی به تصاویر کتاب های کودک متاثر از فرهنگ غربی و شرقی در سال های دهه ۱۳۳۰ تا ۱۳۶۰ خواند و گفت: در این نمایشگاه تلاش می کنیم که این تجربه تاریخی را نشان دهیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری نمایشگاه مجموعه ای از آثار و اسناد آرشیوی در ارتباط با محصولات کودک و نوجوان با عنوان «کارنامه»، فرهنگ دیداری کودکان ایران (1360-1330) امروز سه شنبه چهارم اردیبهشت با حضور احسان آقایی، مشاور هنری و کیوریتر، علی بختیاری،نمایشگاه گردان، پیمان پورحسین،مدیر هنری و طراح نمایشگاه و یاشار صمیمی مفخم در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.

 

علی بختیاری، نمایشگاه گردان کارنامه در این نشست گفت: نمایشگاه «کارنامه» 2 رویکرد آرشیوی و نگاهی انتقادی را بررسی می کند؛ «کارنامه»، فرهنگ دیداری کودکان ایران (1360-1330) نمایشگاهی بر اساس آرشیو است که به بررسی فرهنگ دیداری کودکان ایرانی در بستر اجتماعی،سیاسی و فرهنگی در دوره ای بیش از سه دهه می پردازد.

 

وی خاطر نشان کرد : در دوره سال های  دهه30 با کودتای 28 مرداد فرهنگ و سیستم آمریکایی در پس ظاهر جذاب با آن محصولاتی که برای کودکان ارایه می کند یک هجمه بزرگ علیه فرهنگ بومی نهفته  است ما در این نمایشگاه تلاش می کنیم که این تجربه تاریخی را نشان دهیم.

 

علی بختیاری افزود: کارنامه بر این تاکید می کند که نظام سرمایه داری یک چیز را فراموش کرده است  و آن هم اینکه  ناخودآگاه مذهبی تحت تاثیر سرمایه داری قرار نمی گیرد.

 

نمایشگاه گردان کارنامه همچنین گفت: ما در این نمایشگاه به مدارس  ایران و کتاب های کودک در دهه اول قرن می پردازیم، اما بیشتر تمرکزمان سال های دهه سی و دهه چهل  خورشیدی است، دهه ای که از ان با عنوان ایران میان غرب و شرق  یاد می کنیم در این دوران به تاثیر محصولات تصویری کودکان و نوجوانان در این دوران نگاه می کنیم همچنین و سال های پیروزی  انقلاب اسلامی وقوع جنگ را با  عکس های رعنا جوادی، سیف الله صمدیان و  بهمن جلالی بررسی می کنیم.

 

علی بختیاری تصریح کرد: این نمایشگاه در بازده زمانی ساله های دهه 1330 دوره ای است که پول نفت به شدت تزریق می شود و حضور آمریکای بعد از بیرون راندن انگلیسی قدرت می گیرد و فرهنگ آمریکایی هژمونی خود را بر فرهنگ بومی و ملی پیش می گیرد و دوران جنگ سرد بلوک شرق از طریق احزاب می خواهد سیستم خود را در ایران گسترش دهد، امیدواریم نگاه انتقادی ما در این نمایشگاه عیان باشد.

 

علی بختیاری اظهار داشت: بنا بر تعریف در این نمایشگاه 2 هزار قطعه اثر از جمله فیلم، انیمیشن، کتاب و مجله به نمایش درمی آید.

 

وی از برپایی نمایشگاه کارنامه از 5 خرداد تا 25 اردیبهشت در موزه هنرهای معاصر خبر داد و گفت: این مجموعه با همکاری کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، فیلم خانه، موزه سینما و گرافیک و شورای کتاب کودک و نوجوان برپا می شود.

 

وی همچنین خاطر نشان کرد: این نمایشگاه به دلیل کمتر توجه شدن به حوزه تصویر کودک برپا شده است، حوزه کودک حوزه پراهمیتی است، کودکان با آموزشی که می بینند آینده مملکت را می سازند.

 

علی بختیاری درباره نمایشگاه فیلم کارنامه گفت: تماشاخانه قسمتی از کار نمایشگاه است که در هفت شب فیلم هایی که در همین دوره درباره کودکان و برای کودک ساخته شده است با همکاری کانون و فیلم خانه  اکران می شود،این فیلم ها یا دیده نشده اند یا خیلی کم دیده شده اند و امکانی برای دیده شدن دوباره آنهاست.جنبه جالبی که تماشاخانه کارنامه دارد این است که خیلی از فیلم ها نسخه 35 میلیمتری نمایش می دهد، این فیلم ها در  9 سانس از شنبه تا چهارشنبه اکران می شوند. یک قطره خون، یک قطره نفت فرشید مثقالی ،آزادی آمریکایی، پرویز کلانتری،راه حل 1 عباس کیارستمی و  اولین انیمیشن ایران اسفندیار احمدی  از جمله فیلم هایی هستند که در تماشاخانه اکران می شوند.

 

علی بختیاری افزود: ما برای اینکه تصویر واضح تری از سال های ابتدایی قرن  داشته باشیم قسمتی از نمایشگاه را به سال های 1300 تا 1330 اختصاص داده ایم.

 

افتتاحیه نمایشگاه "کارنامه" ساعت 18 روز چهارشنبه پنجم خردادماه جاری در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می شود و نمایشگاه تا 25مردادماه ادامه دارد.

 

 

 

 

کد خبر 546231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha