همراهی کشورهای آزاده و بیدار، انحصار رسانه ای نظام سلطه را می شکند

نمایندگان رسانه های معتبر کره جنوبی که برای دیدار از ایران و تهیه گزارش به کشورمان سفر کرده اند، با معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و گفت و گو کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در ابتدای این دیدار محمدجعفر محمدزاده ضمن خیرمقدم به میهمانان کره ای گفت: کشور ایران دارای تمدن و فرهنگ غنی و از لحاظ تاریخی دارای پیشینه ای هزاران ساله است. از لحاظ فرهنگی، ایران شرایط منحصربفرد و ویژه ای از حیث غنای ادبیات، هنر و علوم و معارف انسانی در سطح منطقه و حتی جهان دارد. از لحاظ طبیعت و اکوتوریسم نیز آب و هوای متنوع آن منحصربفرد و خاص است. علاوه بر اینها در منطقه استراتژیک سیاسی یعنی قلب خاورمیانه قرار گرفته است که نقش یک شاهرگ حیاتی را ایفا می کند.


وی در ادامه با اشاره به تشابهات و اشتراک فراوان بین دو ملت ایران و کره افزود: شما نیز دارای ملتی هستید که استعدادهای فراوانی دارد؛ ملتی با پیشینه تاریخی روشن که در سایه پشتکار و تلاش فراوان خود توانسته به جایگاه ویژه ای در جهان دست پیدا کنند. همچنین از لحاظ رسانه ای و مطبوعاتی اشتراکات فراوان و زمینه های همکاری بسیاری بین ایران و کره جنوبی وجود دارد.


معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به انتشار بیش از 3000 نشریه در کشور که به اشخاص و گروه هایی با سلایق متفاوت تعلق دارند، گفت: ما در همه حوزه ها اعم از سیاسی، فرهنگی، اجتماعی علمی، ادبی، ورزشی و جهانگردی مطبوعات بسیار متفاوتی داریم، اخیرا هم در زمینه نشریات تخصصی حرکتی ایجاد شده و برای توسعه مطبوعات در استانها و شهرستانها فعالیت های جدیدی صورت گرفته است.
 

وی افزود: ما احساس می کنیم که مطبوعات در جمهوری اسلامی ایران از جهت آزادی بیان در شرایط مطلوبی به سر می برند، زیرا به راحتی از دولت انتقاد می کنند و سیاسیون و سیاستمداران در آنها به آسانی به ابراز دیدگاه هایشان می پردازند. البته توانمندیها و ظرفیتهای رسانه ای و مطبوعاتی کشور ما از خیلی جهات برای بسیاری از ملت ها علی الخصوص کشور شما شناخته شده نیست و به نظر بنده در همین رفت و آمدهاست که شناخت درست و صحیح حاصل می شود.


در ادامه معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با اشاره به نقش رسانه های نظام سلطه در کنترل اطلاعاتی جهان افزودند: شما می دانید که امروزه انحصار مطبوعاتی دنیا در دست نظام سلطه است که دو هدف این نظام از سایر اهداف آن مشخص تر و نمایان تر است و آن چیزی نیست جز تلاش برای کسب سود و ثروت بیشتر و اداره جهان به نحوی که خود می خواهد و مطلوب سردمداران آن نظام است. در نظام رسانه ای سلطه گر، رسانه های کشورهای آزاده و بیدار فروغ کمتری دارند اما اگر رسانه های این کشور ها در کنار هم قرار گیرند می توانند انحصار نظام سلطه را بشکنند. آنگاه این امید به وجود خواهد آمد که می توان برای تعالی و پیشرفت دنیا قدم های موثرتری برداشت.


محمدزاده در ادامه تأکید کرد: رسانه های نظام سلطه که انحصارهای رسانه ای دنیا را در اختیار دارند، در اختیار اهداف نظام های استعماری هستند. به عنوان مثال اگر غربیها به افغانستان حمله کنند سهم رسانه های سلطه جز پوشش دادن و مقبولیت بخشیدن به این حمله و تجاوز نیست. کشتار و خونریزی در همه فرهنگها پدیده بسیار زشت و منفوری است و مردم در هرکجا که باشند از آن متنفرند. مردم دنیا از کشتار مردم فلسطین، از کشتار روزانه در عراق و بمباران هر روزه شمال پاکستان ناراحت می شوند و این یعنی ملت ایران و کره جنوبی و همه ملتهای آزاده ای که به ندای فطرتشان گوش می دهند، نمی توانند با القائات رسانه ای نظام سلطه موافق باشند. اگر به رسانه های نظام سلطه نگاه کنیم، می بینیم که برخی کشتارها را مباح نشان می دهند و از زاویه دوربین ها و رسانه هایشان طوری نمایش می دهند که برخی مردم تصور کنند کشتن ملتهای مظلوم حق آنهاست. آنها در گوشه ای از جهان کشتن یک نفر را بزرگ جلوه می دهند و در گوشه ای دیگر کشته شدن صدها نفر را کوچک و متأسفانه کار رسانه های نظام سلطه نشان دادن دوگانه فجایعی است که در دنیا اتفاق می افتد.


وی با اشاره به استاندارد دوگانه نظام سلطه تآکید کردند: ما اهالی رسانه وظیفه داریم که این زاویه دید را عوض کنیم، باید در کنار هم قرار بگیریم، ارتباطات رسانه ای داشته باشیم و در مسیر صلح و عدالت حرکت کنیم، هم حرکت کنیم و هم جهان را به حرکت درآوریم و این امر امکان پذیر و شدنی است زیرا که آرزوی یک جهان عاری از کشتار در درون انسان نهفته و خواسته ای فطری است. برای تحقق این امر وظیفه ملتهایی با پیشینه تاریخی کهن تر سنگین تر است و ما اهالی رسانه هایی که در درون این ملتهای کهن قرار داریم به مراتب مسئولیتی سنگین تر و جدی تر داریم.


وی در پایان با اشاره به اینکه سال آینده دو ملت ایران و کره پنجاهمین سالگرد برقرار روابط رسمی بین دو کشور را جشن میگیرند افزود: هم ما و هم دوستانمان در وزارت خارجه تلاش می کنیم که به مناسبت پنجاه سالگی روابطمان با کره جنوبی بیشتر شود. به ویژه در بعد رسانه ای و ما آماده همه گونه همکاری با رسانه های کره جنوبی برای تحقق صلح و عدالت در جهان هستیم.


بنابر گزارش روابط عمومی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه این نشست خبرنگاران کره ای، خلاصه ای از وضعیت رسانه ها و نشریات متبوعشان را ارائه کرده و از سابقه 90 ساله مطبوعات کره جنوبی سخن گفتند.


پایان پیام/
 

کد خبر 54620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha