به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عبدالحمید احمدی پیش از ظهر امروز (4 خرداد) در اولین همایش ملی تحولات علوم ورزشی در حوزه سلامت، پیشگیری و قهرمانی که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: در موضوع سلامت، چالش های جدی را در کشور داریم به طوری که وقتی آمارها را بررسی می کنیم مواردی مشاهده می شود که هشدارهای جدی را به لحاظ سلامت به ما ارائه می دهد.
وی ادامه داد: از عوامل تهدید کننده سلامت در کشور ما اضافه وزن و چاقی است به طوری که در مقاله ای آمده بود 62.7 درصد ایرانی ها دچار اضافه وزن و چاقی هستند و این آمار یعنی 50 میلیون از 80 میلیون نفر این وضعیت را دارند که این آمار نگران کننده است.
معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش وزیر ورزش و جوانان اضافه کرد: نگرانی بیشتر شیوع اضافه وزن و چاقی در بین کودکان و نوجوانان ات که متأسفانه این مسئله در کشور ما از سایر کشورهای دارای جمعیت چاق بیشتر است.
وی عنوان کرد: همین اضافه وزن و چاقی زمینه ساز بیماری های مختلف است که از جمله این بیماری ها دیابت است و بر اساس آمار 20 درصد مردم ایران در معرض دیابت هستند و 11 درصد نیز مبتلا به دیابت هستند.
احمدی اعلام کرد: بر اساس آمارها اضافه وزن در ایران 2 برابر میانگین جهانی است و این یعنی 33 درصد مردم دنیا دچار اضافه وزن هستند در حالی که این عدد در کشور ما 63 درصد است و این یک آمار هشدار دهنده است.
وی تأکید کرد: برای ما که می خواهیم در حوزه ورزش و سلامت کار کنیم در موضوع دیابت، وضعیت ما خوب نیست و شعار امسال سازمان بهداشت جهانی نیز در خصوص دیابت است و آمارها در رابطه با دیابت در ایران نشان می دهد سن ابتلا به دیابت در ایران 10 تا 15 سال پایین تر از سن شایع در کشورهای توسعه یافته است.
معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: در اضافه وزن و دیابت بحث تحرک، ورزش و رژیم غذای سالم و اینکه بتوانیم سبک زندگی مان را اصلاح کنیم، مهم است و به عنوان راه و روش مقابله با این دو تهدید سلامتی مطرح است.
وی توضیح داد: اینکه بتوانیم به مردم آگاهی بخشی کرده در حوزه سبک زندگی و تشویق به ورزش و داشتن رژیم غذایی سالم امری ضروری و از نقش های مهم ما است زیرا سلامت جامعه و مردم از مهمترین اولویت ها است.
احمدی با اشاره به لزوم تقویت ورزش های همگانی اظهار کرد: وضعیت ورزش همگانی در کشور ما خیلی آمار خوشحال کننده و قابل توجه نیست و از طرفی بی توجهی به این امر و ماشینی شدن زندگی مردم موجب شد تا پرداختن مردم به ورزش همگانی سیر نزولی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: البته در سال های اخیر تلاش هایی صورت گرفته تا شرایط ورزش ارتقا یابد و آنچه در این بین مهم است آگاه سازی مردم است و امیدواریم از دستاوردهای این همایش ارائه راهکارهایی برای آگاه سازی مردم، اصلاح سبک زندگی و گنجاندن ورزش در فعالیت های روزانه مردم باشد.
نظر شما