از منظر دینی مانعی برای  شادی در مساجد  نداریم

خبرگزاری شبستان: امام جمعه شهرک پردیسان قم با اشاره به اینکه مسجد تنها محل برگزاری ختم و عزاداری نیست، گفت: بر اساس احکام دینی ما در صورت اینکه مراسم جشن و شادی همراه با گناه نباشند و موجب هتک حرمت مسجد نشوند برگزاری آنان در مساجد ایرادی ندارد.

حجت الاسلام سید صمصام الدین قوامی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه شادی یکی از پایه های معنویت است، گفت: معنویت شامل چهار پایه امید، آرامش، رضایت و شادی است. اساسا لازمه زندگی معنوی شاد بودن است و انسان مومن اولا باید سرور را به قلب دیگران برساند و در وهله بعد چهره خودش نیز بشاش و شاد باشد و این جزیی از فرهنگ عمومی در جامعه اسلامی است.

 

وی ادامه داد: البته محزون و مغموم بودن در جامعه به جای خودش وجود دارد، به هر صورت انسان آرمانی و مسلمان به علت برخی از مسایل غمگین می شود و این غم به خاطر دین اش مقدس قلمداد می شود اما به جز این موارد در زمان های دیگر شاد است چنانچه خداوند در آیه 58 سوره یونس می فرماید «قُلْ بِفَضْلِ اللّهِ وَ بِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِكَ فَلْيَفْرَحُواْ هُوَ خَيْرٌ مِّمَّا يَجْمَعُونَ» (بگو به فضل و رحمت‏ خدا است كه (مؤمنان) بايد شاد شوند و اين از هر چه گرد مى‏ آورند بهتر است.)

 

امام جمعه شهرک پردیسان قم اظهار کرد: در جامعه ما شادی غلبه دارد و این مساله را می توانیم در رفتار مردم ببینیم به ویژه زمانی که در محافل، مهمانی ها، مجامع صنفی و دانشجویی حضور دارند. البته باید بدانیم که در جامعه اسلامی همواره تعادل وجود دارد.

 

قوامی گفت: برخی از شادی هایی که گناه آلود است هرگز جایی در جامعه اسلامی ندارند هر چند که برخی به دنبال این دست شادی های کاذب هستند، از نظر من باید جست و جو کنیم و به گونه ای شادی را در جامعه ایجاد کنیم که ویتامین آن معنویت باشد و این فرمولی است که هنوز به درستی به آن نرسیده ایم.

 

وی در ادامه به نقش مساجد در شادی آفرینی اشاره کرد و گفت: در قدیم الایام مساجد محل برگزاری مراسم ازدواج بوده اند و این سنت غلطی بود که ختم را به مسجد آوردند و مسجد را مغموم کردند، زیرا ختم را در همان قبرستان باید برگزار کنند ولی اکنون دیگر مرسوم شده است.

 

استاد خارج فقه حکومتی حوزه علمیه قم با بیان اینکه برگزاری مراسم عقد و ازدواج در مساجد هیچ اشکال و ایراد شرعی ندارد، گفت: باید در این زمینه برنامه ریزی و فرهنگ سازی شود اما برای تحقق آن اولین فردی که اثر گذار خواهد بود امام جماعت یک مسجد است. ما اکنون در پردیسان قم و در مسجد فاطمه الزهرا(س) اتاق عقد داریم. ازدواج های دانشجویی کنونی خوب است ولی می تواند به مسجد کشیده شود.

 

قوامی ادامه داد: ما چند شب قبل در عید نیمه شعبان در جوار مسجد، مراسم نورافشانی و از سوی گروه نوجوانان مسجدمان برگزاری تئاتر داشتیم، نکته قابل تامل این بود که این گروه تئاتر یک حدیث را به شکلی شاد ارایه کردند و از برنامه آنان استقبال بسیاری شد به گونه ای که حتی نوجوانانی که عموما حوصله حضور در مسجد را ندارند تا پاسی از شب برای تماشای این برنامه در آن حضور داشتند.

 

امام جمعه شهرک پردیسان قم،  افزود: بنابراین شادمانی در مساجد وجود دارد و مساجد می توانند منشا این شادی باشند اما همان طور که پیشتر عنوان کردم این مساله به امام جماعت بر می گردد. از نظر من ائمه جماعات باید در راس سازمانی مسجد محور قرار بگیرند و برنامه ریزی کنند و در این زمینه موثر باشند.

 

 

کد خبر 546128

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha