میراث فرهنگی بهترین دیپلماسی برای رسیدن به صلح

خبرگزاری شبستان: رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه راه رسیدن به صلح از میراث فرهنگی می گذرد، گفت: بهترین دیپلماسی شناساندن میراث فرهنگی کشور و شناسایی فرهنگ و تاریخ طرف مقابل برای ایجاد وفاق و صلح در مقیاس ملی و منطقه ای است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، سید محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در نخستین نشست کلیساهای تاریخی ایران با عنوان «میراث فرهنگی و صلح» گفت: تصور گردشگران خارجی از کشورمان و قبل از ورود به ایران یک شناخت در تاریکی است، زمانی ما موفق هستیم که روی این شناخت سرمایه‌گذاری کنیم.

وی تاکید کرد: بهترین دیپلماسی شناساندن میراث فرهنگی کشور و شناسایی فرهنگ و تاریخ طرف مقابل برای ایجاد وفاق و صلح در مقیاس ملی و منطقه ای است.

رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اصالت میراث فرهنگی اظهار کرد: میراث فرهنگی کجایی، چیستی و کیستیِ هر چیز است.

وی با بیان اینکه اگر صلح بخواهیم، باید از راه میراث فرهنگی وارد شویم، اظهارداشت: تنها قشر اقلیت مذهبی که موزه‌ای برای معرفی خود دارد، ارامنه هستند؛ سابقه زندگی با صلح و صفا بین ایرانیان و مسلمانان و اقلیت‌های مذهبی با ارامنه بیشتر از سایر ادیان است.

فرهاد عزیزی، مدیر پایگاه‌های میراث جهانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز میراث فرهنگی را نشانه و نمود فرهنگ دانست و افزود:‌ در سال 1383 با کمک سید محمد بهشتی، مجموعه کلیساهای ایران شکل گرفت و چند سال بعد با هدف ایجاد زمینه‌های بهتر و معرفی فرهنگ و تمدن کشور، پایگاه کلیساهای جهانی شکل گرفتند.

روبرت بیگلریان، نماینده ارامنه جنوب در مجلس نیز با اشاره به مسائل و جفایی که از سر جهالت و تعصبات کور مذهبی در منطقه شاهد هستیم، گفت: کسی فکر نمی کرد وقتی در سال 2001 طالبان در ایالت بامیان افغانستان مجسمه های تاریخی را شکست، چند سال بعد داعش چنین توحش هایی در سوریه، عراق و لیبی انجام دهد.


نماینده ارامنه جنوب در مجلس خاطرنشان کرد: حفظ و توجه به میراث فرهنگی می تواند مانع از چنین فجایعی شود، اما زمان زیادی خواهد برد تا فرهنگ در روابط همگان حاکم شود.


بیگلری یادآور شد: همزیستی های مسالمت آمیز انسانی با حفظ مواریث فرهنگی می توانند بین اقوام و مذاهب هم در درون جامعه و هم بین ملل صلح و مودت پدید بیاورد.


طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور نیز در این مراسم گفت: میراث فرهنگی موجود در کتیبه ها و نقش های تخت جمشید، پاسارگاد، فیروز آباد و ... نشان می دهد که صلح میان ادیان و ملیت ها در دوره اسلامی نیز بین مفاخر و مردم ایران مورد تاکید بوده است.


وی ادامه داد: میراث فرهنگی همواره به دنبال صلح بوده است و بر ما است که به زندگی و همزیستی گذشتگان خود توجه بیشتری کنیم.


طالبیان تصریح کرد: کشور ما تنوع فرهنگی زیادی دارد و وجود 89 کلیسا و 21 کنیسه در فهرست میراث فرهنگی ملی نشانگر این مساله است.


وی تبیین کرد: یکی از پرونده های پیشنهادی سازمان میراث فرهنگی به یونسکو برای ثبت جهانی، پرونده کلیساهای موجود در ایران به ویژه در آذربایجان شرقی و غربی است که قدمت زیادی نیز دارند و البته درخواست ثبت جهانی کلیسای وانک اصفهان نیز با ویژگی های منحصر بفردش در همین پرونده الحاق می شود.


معاون میراث فرهنگی کشور یادآورشد: میراث فرهنگی و هنر برای همزیستی انسان ها مهم است و اگر در عراق هم زخمی بر پیکره میراث فرهنگی وارد می شود باید برای ما مهم باشد.

شرلی آودیان، رئیس پایگا‌ه‌ کلیساهای میراث جهانی ایران نیز در این نشست گفت: از میان 450 کلیسای تاریخی ساخته شده در قرن‌های گذشته در ایران، در حال حاضر فقط 150 کلیسا باقی مانده است.

وی با اشاره به ایجاد کمپینی با همکاری معماران ارمنی در سال 90 با هدف شمارش بناهای تاریخی ارامنه ایران و تحقیقات همه جانبه روی آن‌ها، اظهار کرد: متخصصانی در حوزه‌های مختلف مانند معمار، تاریخدان، شرق‌شناس، متخصص زبان و خط با سفر به مناطق مختلف ایران و بررسی بیش از 280 شهر، روستا و آبادی که ارمنیان در آن‌ها مستقر بودند، حدود 450 کلیسا و 20 هزار سنگ قبر و سنگ‌نوشته به دست آمد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط پایگاه میراث جهانی کلیساهای تاریخی ایران که از سال ۸۷ کار خود را آغاز کرده است، از همکاری‌های این پایگاه جهانی با منطقه آزاد ارس،شورای خلیفه‌گری آذربایجان و میراث فرهنگی غذربایجان غربی در راستای اجرایی شدن طرح‌های مرمتی و جذب گردشگر و برگزاری مراسم سالیانه کلیسای مقدس «تادئوس» خبر داد.

در پایان این مراسم از مسئولان نمونه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی و غربی و رییس شورای خلیفه گری ارامنه به سبب همکاری در ارائه پرونده ثبت کلیساهای ایران به یونسکو تجلیل به عمل آمد.
 

 

کد خبر 546103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha