افزایش سطح کیفی هنر آئینی تعزیه، بزرگترین خدمت به امام حسین علیه السلام است

خبرگزاری شبستان: دبیر اجرایی چهارمین سوگواره استانی تعزیه ده زیار کرمان تأکید کرد: افزایش سطح کیفی این هنر بزرگترین خدمت به امام حسین علیه السلام است زیرا در غیر این صورت دلیلی ندارد مردم وقت خود را برای کار بی کیفیت بگذارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، ثارالله انکوتی، دبیر اجرایی چهارمین سوگواره استانی تعزیه، امروز(۴ خرداد)در نشست خبری با اشاره به برگزاری این سوگواره به مناسبت ارتحال حضرت امام(ره)افزود: فراخوان از ۴ اردیبهشت همزمان با سالروز وفات حضرت زینب سلام الله علیها منتشر شد و مواردی که مد نظر یک اجرای تعزیه خوب بوده لحاظ شده است و نظر جمعی این بوده که تعزیه تخصصی تر باشد و همایشی نباشد.

 

وی با بیان اینکه مهلت ارسال آثار  تا ۲۰ اردیبهشت اعلام شده بود و خواستیم تمام گروه ها شرکت کنند و پای کار از گروه های قوی آموزش ببینند؛ گفت: در مجموع ۱۳ گروه اجرای شهادت حضرت عباس علیه السلام را دارند که در بخش های مختلف برگزیدگان انتخاب و سه کار جنبی هم اجرا می شود؛ ضمن اینکه یک شب حتماً از بچه خوان های تعزیه تجلیل می شود تا انگیزه ای برای آنان جهت حضور همه ساله باشد.

 

انکوتی با اشاره به اینکه آماده سازی فضا از دو ماه پیش آغاز شده است؛ همچنین به تشکیل کارگاه های آموزشی بعد از اجراها اشاره و تصریح کرد: یک کارگروه با حضور حجت الاسلام مجید سجادی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر استان و با موضوع اخلاق و اخلاص در تعزیه و...برگزار می شود.

 

وی با تصریح به اینکه تعزیه استان از جایی حمایت مالی نمی شود و کاملاً مردمی است؛ علت برگزاری آن در روستای ده زیار را عشق و علاقه مردمی دانست و با بیان اینکه در مرکز استان میدانی برای این کار داده نشده و الا انجام می شد؛ خاطرنشان کرد: تعزیه، زمینه ای برای ماندن علاقمندان در دستگاه امام حسین علیه السلام فراهم می کند.

 

دبیراجرایی چهارمین سوگواره استانی تعزیه ده زیار افزود: جنبه رقابتی که به سوگواره داده شده برای افزایش سطح کیفی این هنر است که بزرگترین خدمت به امام حسین علیه السلام است زیرا در غیر این صورت دلیلی ندارد مردم وقت خود را برای کار بی کیفیت بگذارند.

 

تلاش انجمن تعزیه بر این است از متن ضعیف و یا متنی که وهن اهل بیت باشد استفاده نشود

 

حمید قنبری، دبیر تخصصی سوگواره تعزیه هم گفت: با وضعیت کاملاً حرفه ای که سوگواره دارد در مرکزاستان هم ضرورت دارد برگزار شود و این سوگواره، فراتر از سوگواره هایی است که در شهرستان ها برگزار می شود؛ فراخوان آن با بهترین شکل تنظیم و بر روی سایت قرار می گیرد و دوست داریم این حرکت جا بیفتد.

 

وی با بیان اینکه تعداد گروه های زیادی هر ساله در این سوگواره ثبت نام می کنند؛ افزود: امسال ۱۶ کار داریم که ۳ کار، اجرای جنبی است و هر گروه ۱۵ تا ۱۶ نفر تعزیه خوان دارد و حداکثر دو ساعت زمان اجرا است تا هر عصر دو سانس گذاشته شود که خسته کننده هم نباشد.

 

رئیس انجمن تعزیه کرمان با اشاره به اینکه هر سال مردم می آیند و زیادتر هم می شوند و این، تعزیه خوانان را نگه می دارد؛ بیان داشت: تلاش انجمن تعزیه بر این است از متن ضعیف و یا متنی که وهن اهل بیت باشد استفاده نشود و در انجمن تعزیه به روی همه کارشناسان باز است.

 

وی به دعوت از مظفر قربانی، پیشکسوت تعزیه هم اشاره و تصریح کرد: هر سال یک شب اجرای کشوری می گذاریم و سال های گذشته هم از پیشکسوتان تعزیه دعوت کردیم که آنان سفیر ما برای شناساندن بیشتر تعزیه کرمان هستند زیرا تعزیه کرمان با توجه به ظرفیت و پتانسیلی که دارد در کشور شناسانده نشده است.

 

کد خبر 546095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha