خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛
عراق یک بار دیگر عملیاتی از سلسله عملیات های موسوم به دفاع متحرک را در منطقه حاج عمران آغاز کرده بود، هدف دشمن از تدارک این عملیات باز پس گیری پادگان حاج عمران و ارتفاعات کدوک و اطراف آن و در صورت توان، تصرف شهر پیرانشهر و مناطقی دیگر از سرزمین ایران اسلامی بود.
عمليات حاج عمران يكي از عملياتهاي بسيار مهم و حساس است و از نظر راهبردي يكي از مهمترين فرازهاي دفاعي ملت مسلمان ايران خصوصاً دلاور مردان لرستانی بود؛ صورت كلي چيستي و چرائي اين عمليات به اين نحو است كه دشمن بعثي و در رأس آن استكبار جهاني به تلافي فتح فاو تصميم به تصرف شهرهاي مهران و سردشت ميگيرد متاسفانه با تهاجمي گسترده موفق به تصرف شهر مهران ميشود اما تلاش او در تصرف شهر سردشت به دليل دستگيري نيروهاي گشتي و شناسائي دشمن ناكام ميماند دشمن مكار از اين رو تصميم گرفته است.
عبور از ارتفاعات استراتژيك (راهبردي) حاج عمران شهرهاي نقده و پيرانشهر را تصرف كند به همين منظور 12هزار نيروي تازه نفس با پشتيباني چندين گردان توپخانه به منطقه گسيل كرده و قصد دارند به خطوط پدا فندي رزمندگان اسلام حمله كنند و با حملهاي وسيع در اين نقطه از مرز جمهوري اسلامي ضمن تصرف شهرهاي نقده و پيرانشهر با استفاده از ارتفاعات مشرف به اين شهرها تا اروميه از نظر وسعت ديد نظامي اشراف پيدا كرده و از ارتفاعات اين منطقه جهت پرتاب موشك و سلاحهاي زمين به زمين قلب كشور اسلاميمان را مورد اصابت قرار داده و توان دفاعي ملت مسلمان دلاور ما را به چالش بكشاند از اين رو فرماندهان لايق و دلاور سپاه اسلام ضمن درك عميق و شايسته از اين موضوع تصميم به تعديل كردن توان تهاجمي دشمن گرفته و جهت مقابله با اين توان تهاجمي تيپ و لشگرهاي مختلف سپاه و ارتش را به منظور ضربه زدن به توان دشمن به منطقه گسيل ميكنند.
دشمن به عنوان رسیدن به همین اهداف 23اردیبهشت1365 با بکارگیری تیپ و لشکر های متعدد و حجم آتش سنگین توپخانه و پشتیبانی نیروی هوایی و هوانیروز ، به طرف مناطق مذکور هجوم برده و توانست در همان ابتدای عملیات، ارتفاعات 2 هزار و519 و سلسله ارتفاعات در اطراف آن را به تصرف خود در آورد که در این زمان ، پدافند این منطقه را به طور کلی برادران ارتشی به عهده داشتند و رشادت ها و پایداری این دلاوران و قهرمانان موثر نیفتاد و دشمن با توان زیاد به پیشروی خود ادامه داد.
بنابراین یگان 57 که در حال تدارک برای انجام عملیات در شاخ شمیران بود از آن منطقه ( با کنسل کردن عملیات مزبور) جهت سد حملات مکرر و پیشروی های خطرناک دشمن در منطقه عمومی حاج عمران فراخوانی شد.
در این راستا، نیرو های اطلاعات در کمترین زمان ممکن، منطقه را شناسایی و گردان های پشتیبانی رزم و تعداد هفت گردان از لشکر 57 حضرت ابوالفضل (علیه السلام) « گردان انبیاء، گردان محرم، گردان شهدا، گردان ابوذر، گردان مالک اشتر، گردان ثار الله، گردان محبین » در همان ساعات اولیه وارد عمل شدند به نحوی که با انجام تک شبانه به صورت پیاپی به طور جانانه ای از حرکت دشمن بعثی جلوگیری کردند.
سرانجام لشکر 57 حضرت ابوالفضل (علیه السلام) با اهداء قریب به 300 شهید و مفقود توانست ارتفاعات 2هزار و 519، تپه شهدا و تپه شهید صدر را تصرف و جلوی دشمن را سد نماید، با توجه به حجم کم منطقه و آتش پشتیبانی بسیار شدید دشمن، رزمندگان اسلام با شجاعت و از خود گذشتگی و رزم بی امان خود و تقدیم شهدای والا مقامی همچون سید مصطفی میر شاکی، درویش علی شکارچی، علی راست پیر حیاتی، روح ا... سپهوند، نور مراد مقدسی، محمدی سپهوند و .. برگ زرین دیگری را در تاریخ دفاع مقدس از خود به یادگار گذاشتند.
آنچنان که مقام معظم رهبری در همان زمان، پیامی را به همین مناسبت به مردم غیور لرستان بیان فرمودند.
متن پیام مقام معظم رهبری به مناسبت شهادت شهدای حاج عمران
سلام مرا به مردم شهید پرور لرستان و شهر خرم آباد و علمای محترم ابلاغ کنید، من رشادت و پایداری مردم و عشایر غیور را در وقایع اخیر و جنگ شنیده و اطلاع دارم ، لیکن در سال 59 شخصاً شجاعت و دلاوری های داوطلبان مخلص آن استان بوده و از نزدیک روحیه مبارز آنان را شناخته ام . نبرد آنان بیش از آنچه شنیدنی باشد دیدنی است، تأسف عمیق و تبریک و تسلیت مرا به مناسبت وقایع حاج عمران به همه آن عزیزیان به خصوص به خانواده محترم شهدا ابلاغ فرمایید.
امیدوارم با شهد پیروزی در آینده ای نه چندان دور کام این امت بزرگ شیرین شود، از قول من به مردم اطمینان بدهید که پیروزی ما انشاء ا... و به فضل و لطف الهی دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد .
«والسلام سید علی خامنه ای»
بنابراین با ملاحضه متن این پیام، می توان به اهمیت واقعه حاج عمران و حساس بودن شهادت های دلاوران یگان 57 حضرت ابوالفضل (ع) در این عملیات پی برد.
در این عملیات تعداد 88 نفر بروجرد، 63 نفر خرم آباد، 63 نفر الیگودرز، 30 نفر از ازنا، 18 نفر کوهدشت، 12 نفر دورود، الشتر 11 نفر، پلدختر 7 نفر و نورآباد 2 شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرد.
نظر شما