سرمایه گذاری خارجی در پله پیشرفت/حضور ۳۴ سرمایه گذار خارجی در ایران

خبرگزاری شبستان:شرکت های خارجی با تغییر شرایط بین المللی تمایل زیادی برای حضور در بازار ایران دارند تا جایی که به گفته مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه؛ بازار سرمایه ایران میزبان سرمایه‌گذاران ۳۴ کشور دنیا است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بازار سرمایه (Capital market) به بازارهای مالی جهت خرید و فروش اوراق قرضه یا اوراق بهادار، با سررسید بیشتر از یک سال و دارایی‌های بدون سررسید، اطلاق می‌شود. در معمول‌ترین تقسیم‌بندی، بازار سرمایه از نظر مرحله عرضه اوراق بهادار، به دو بازار اولیه (بازار دست اول) و ثانویه (بازار دست دوم) تقسیم می‌شود.

 

در یک تقسیم‌بندی کلی دیگر، بازار سرمایه‌ای ایران از نظر شرایط شرکت‌ها، به دو بازاربورس اوراق بهادار و فرابورس طبقه‌بندی می‌شود. در زیرمجموعه بازار بورس اوراق بهادار و فرابورس بخش‌بندی دیگری وجود دارد که حضور در هر کدام از آنها شرایط و ضوابط خود را داراست. در این مطلب به بخش‌بندی بازار بورس اوراق بهادار و شرایط عمومی و اختصاصی هر کدام پرداخته می‌شود.

 

بازار سرمایه پلی است، که پس‌انداز واحدهای اقتصادی دارای مازاد مانند شرکت‌ها یا دولت‌ها را، به واحدهای سرمایه‌گذاری که بدان نیازمندند، انتقال می‌دهد. بنابراین بازار سرمایه، واحدهای پس‌انداز و سرمایه‌گذاران را با یکدیگر ارتباط می‌دهد. از سوی دیگر، سازوکارهای تعبیه شده در این بازار، از طریق رشد حجم پس‌انداز و سرمایه‌گذاری، رشد اقتصادی را تسریع می‌کنند.

 

استفاده از بازار سرمایه برای تأمین مالی مخارج دولت نیز، از جمله قدیمی‌ترین و متداول‌ترین شکل مبادلات مالی است. اتکای دولت‌ها به بازار سرمایه در اغلب اقتصادهای مدرن نه تنها از این جهت مهم است که دولت‌ها غالباً اوراق بدهی منتشر می‌کنند تا بخش عمده هزینه‌های خود را تأمین مالی نمایند، بلکه استقراض دولت غالباً حجم عظیمی از کل وجوه عرضه شده در بازار توسط وام‌دهندگان را جذب می‌کند. در معمول‌ترین تقسیم‌بندی، بازار سرمایه به دو بازار اولیه و بازار ثانویه تقسیم می‌شود. از سوی دیگر بازارهای سرمایه، به دو بخش تقسیم می‌گردد، که عبارتند از: بازار سهام و بازار اوراق قرضه. در بازار سرمایه ارتباط میان سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیر، بیش از یک سال است و بر عکس بازار پول، سرمایه‌پذیر ملزم به عودت وجوه نیست.

 

بنابراین گزارش، شرایط بین المللی حال حاضر باعث شده است شرکت های خارجی تمایل زیادی برای حضور در بازار ایران داشته باشند و برای سرمایه گذاری در کشورمان با یکدیگر رقابت کنند تایید این سخن را می توان در اخبار رسانه های داخلی و خارجی دید که هر روز خبر انعقاد قرارداد تازه خارجی در حوزه های مختلف در ایران را منتشر می کنند تا جایی که به گفته مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه؛ بازار سرمایه ایران میزبان سرمایه‌گذاران 34 کشور دنیا است.

 

این گزارش می افزاید: محمد رضا محسنی ازغندی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه در این زمینه به فارس گفته است: "سرمایه‌گذارانی از 34 کشور مختلف در بازار سرمایه ایران حضور دارند. ارزش کل معاملات سرمایه گذاران خارجی در سال 94 به بیش از 202 میلیارد و 200 میلیون تومان بالغ شده است. هم اکنون 590 کد معاملاتی متعلق به سرمایه گذاران خارجی برای فعالیت در بازار سرمایه ایران صادر شده است. از مجموع این تعداد 225 کد معاملاتی طی سال گذشته برای سرمایه‌گذاران خارجی صادر شد.

 

هم اکنون در بازار سرمایه ایران سرمایه گذارانی از کشورهای ایالات متحده آمریکا، انگلیس، روسیه، آلمان، سوییس، سوئد، اتریش، رومانی، لهستان، ازبکستان، چین ،هلند، هند ،ترکیه، لبنان، آفریقای جنوبی، ژاپن، قبرس ، ایتالیا، امارات، نروژ ، یونان، اندونزی، مالدیو، هنگ کنگ، قطر، عراق، پاکستان، سوریه، لوکزامبورگ، کویت، نیوزیلند، مالزی و افغانستان در بازار سرمایه ایران فعال هستند و به معامله می پردازند. این در حالی است که اسامی 33 سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج از کشور نیز در این فهرست دیده می شود. تا این لحظه تعداد 8 میلیون و 863 هزار و 879 کد معاملاتی در بازار سرمایه ایران صادر شده که که 22 هزار کد معاملاتی در فروردین ماه 95 در بازار سرمایه صادر شده است."

کد خبر 546005

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha