به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از رویترز جمهوری اسلامی ایران که چند ماهی است از بند تحریم های بین المللی رها شده است می تواند آزادانه در بازارهای جهانی نفت بفروشد. این کشور همچنین حجم صادرات خود را به طور مشخصی افزایش داده و تلاش می کند تا باردیگر خود را در ردیف سه کشور نخست اتحادیه صادر کنندگان نفت اوپک قرار دهد. نباید از نظر دور داشت که در این میان جنگ نفتی و سیاسی میان ایران و عربستان منجر به عدم تصویب طرح فریز نفتی در اجلاس دوحه شد که در پس لرزه های آن یکی از قدیمی ترین وزرای نفت این سازمان هم مجبور شد از سمت خود کناره گیری کند.
طی هفته های گذشته بارها در خصوص اینکه ایران خواهان ثبات در بازار جهانی نفت است سخن به میان آمده و در همین حال گفته می شود جمهوری اسلامی مشتریان خود در هند ، چین و آفریقای جنوبی را احیا کرده و اکنون به دنبال بازارهای جدیدی در قاره آفریقا و همچنین آسیا است.
ترافیک دیپلماتیک در ایران این اجازه را به تهران می دهد تا میان مشتریان نفتی خود انتخاب کند. مساله ای که تا پیش از این شاید به ندرت رخ می داد.
پیش بینی می شود ایران صادرات نفت خود را تا میانه های تابستان به رقم 2.2 بشکه در روز برساند عددی که به راستی بازارهای جهانی از آن متاثر می شوند.
در این شرایط صنایع نفتی ایران که به واسطه تحریم ها ضربات سختی را متحمل شده است اکنون توانسته در وضعیت جهت تنفس کند.
ایران در اروپا نیز مشتریان از قبل یونان ، اسپانیا ، فرانسه و ایتالیا در مقابل خود می بیند .
در همین حال نباید نقش کره جنوبی را در توسعه میدان های نفتی و گازی ایران نادیده گرفت .
نظر شما