سیدعلی حسینی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مولفه های سریالهای مناسبتی ماه مبارک رمضان به خبرنگار شبستان گفت: در ماههای مختلف با مناسبتهای زیادی از جمله عید نوروز، ایام شعبانیه، فراغت دانشآموزان و دانشجویان از تحصیل در تابستان و ماه مبارک رمضان مواجه هستیم که در کشور ما با توجه به صبغه بالای اعتقادی و ارزشی هر کدام با حال و هوایی خاص سپری میشود.
حسینی از ماه مبارک رمضان به عنوان ماه طلایی در اندیشه دینی و ارزشی مسلمانان یاد کرد و افزود: بر این اساس چنین ماهی یک سری شاخصهها و معیارهایی دارد که باید از سوی مردم رعایت و لحاظ شود. به هر حال این ماه، ماه خداست و بندههای خدا بر سر سفره خداوند مهمان ویژه هستند.
وی با بیان اینکه در ماه رمضان به عنوان بهار قرآن دلها رقیق هستند، عنوان کرد: رمضان ماه الهی است. در این ماه نورانی و پر خیر و برکت تمایل و گرایش افراد به سمت معنویت و خدایی شدن بیشتر میشود. مسئولان و ارگانها نیز باید با جو حاکم بر جامعه همراه شوند و خدمتگذار مردم و دیندار باشند و از کانالهای مختلف آموزههای دینی را به مردم انتقال دهند.
نماینده مردمنیشابور در مجلس شورای اسلامی رسالت مسئولان فرهنگی و به خصوص رسانه ملی را در ماه مبارک رمضان خطیرتر از ماههای قبل عنوان کرد و ادامه داد: تلویزیون رسانه ای است که در تکتک خانهها وجود دارد و به همین دلیل رسالت آن سنگینتر و انتظار از آن نیز بیشتر است. صدا و سیما باید به منظور تدارک و تولید برنامههای متناسب و مفید با ماه مبارک رمضان تدابیری بیندیشند تا مردم از کانال رسانه ملی پیوندی عمیق با معنویت برقرار کنند و بیش از پیش در فضای روحانی قرار گیرند.
حسینی معتقد است، سریالهای ماه مبارک رمضان باید در جهت سیر الی الله و عمقبخشی به فرهنگ دینی مردم حرکت داشته باشند و در کل از رنگ و بوی روحانی و معنوی برخوردار باشند تا بتوانند اندیشههای دینی و آموزههای اخلاقی را در مخاطبان خود تحکیم کند.
وی با اشاره به نوع مضامین سریالهای ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در فیلمِها و سریالهایی که برای ماه رمضان ساخته میشود باید فرهنگ معنویت و ارزشهای دینی گنجانده شود، البته لازم نیست به طور مستقیم به مسایل مذهبی اشاره شود اما بنمایه و قالب این مجموعهها باید مذهبی باشد. به هر حال فیلمها و سریالها باید متناسب با فضای روحانی و نورانی ماه مبارک رمضان باشد.
وی روند تولید سریالهای ماه رمضان را رو به رشد ارزیابی کرد و گفت: چندین سال قبل سریالهایی که در ماه رمضان پخش میشد با فرهنگ دینی و ملی ما مطابقت نداشت، به عنوان مثال فیلمهایی از کشورهایی مانند سوریه پخش میشد که زنان در آن حجاب نداشتند و موضوع فیلم نیز با فرهنگ ما همخوانی نداشت. خوشبختانه در یکی دو سال اخیر شاهد تولید سریالهای خوب مناسبتی در ماه رمضان هستیم و امیدواریم که در آینده نیز شاهد رشد کیفی اینگونه برنامهها باشیم.
پایان پیام/
نظر شما