امنیت اجتماعی باید از سوی دولت‌ها تعیین شود

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز به بررسی مسایل امنیتی کشور با حضور مسئولان امنیتی و انتظامی پرداختند و تاکید کردند که لایحه پیشگیری از جرم بهترین ابراز برای مقابله با وقوع جرم است.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه‌‌شنبه 4 مرداد که به بررسی مسایل امنیتی کشور با حضور مسئولان امنیتی و انتظامی اختصاص داشت، گفت: امنیت اجتماعی از مقوله‌های مهم کشور است که باید از سوی دولت‌ها تعیین شود.

وی اظهار کرد: متأسفانه این واقعیت وجود دارد که هر از چند گاهی اتفاقی در کشور می‌افتد که برای مردم وحشت و نگرانی ایجاد می‌کند و در این بین مسئولان برای کاستن نگرانی‌های مردم وعده‌ها و قول‌هایی می‌دهند اما مجددا این وقایع اتفاق می‌افتد.

وی با ذکر این سؤال که چه زمانی و کجا باید جلوی این وقایع گرفته شود، بیان کرد: موضوعی که وجود دارد این است که مسئولان مربوطه نباید در پی توجیه موضوعات و پاک کردن صورت‌مسئله باشند و به قصور و کوتاهی خود واقف باشند و برای رفع آن اقداماتی را انجام دهند.

حجت‌الاسلام غضنفرآبادی تصریح کرد: اینکه در برخورد نیروی انتظامی با بدحجابی ورود خوبی را از این نیرو شاهد هستیم اما پس از گذشت چند روز این نیرو تحت تأثیر روش‌های بی‌اعتبار عقب‌نشینی می‌کند، خوب نیست و یا اینکه در بحث وظایف قانونی این نیرو در جمع‌آوری ماهواره‌ها شاهد برخی کوتاهی‌ها باشیم امر خوبی نیست.

وی ادامه داد: اینکه پلیس برای سارقان و کیف‌قاپان از بهترین شیوه‌ها استفاده کند قابل تحسین است اما اینکه در سعادت‌آباد یک پلیس شاهد مرگ یک فرد چاقو خورده باشد قابل قبول نیست.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یادآور شد: اینکه نیروی انتظامی نتواند اعتماد قاضی را به صداقت و پاکی‌اش جذب کند قابل قبول نیست و اینکه قاضی در صدور حکمش نگران ظرفیت زندان‌ها باشد قابل قبول نیست.

وی با بیان اینکه در این حوزه نقص‌ها و کاستی‌هایی وجود دارد و مهم این است که این کاستی‌ها دیده و برطرف شود، گفت: نمی‌شود جلوی اقدامات ناگوار را گرفت، وقتی احضار و جلب متهم باید با تأمین وسیله شاکی باشد.

حجت‌الاسلام غضنفرآبادی تصریح کرد: لازم است کارگروهی مشخص شود تا آسیب‌شناسی جدی در این زمینه به عمل آید و لایحه پیشگیری از وقوع جرم بهترین لایحه‌ای است که می‌تواند مجلس، دولت و قوه قضاییه را در پیشگیری از جرم کمک کند.

همچنین زهره الهیان به نمایندگی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که همگان را مسئول برقراری امنیت در جامعه دانسته‌اند، گفت: متأسفانه در بحث ناامنی‌ها و عوامل اجتماعی مسئولان و دستگاه‌ها در اجرای قوانین سلیقه‌ای برخورد می‌کنند، مثلا ما در حالی که قانون توسعه عفاف و حجاب را داریم می‌بینیم که طرح ارتقای امنیت اجتماعی اجرایش گهگاه کمرنگ می‌شود که باید به این مسئله به صورت جدی پرداخته شود.

الهیان با اشاره به ایجاد سکونت‌گاه‌های غیرمجاز در تهران بعد از فتنه 88 یادآور شد: این سکونت‌گاه‌ها متأسفانه محلی برای رشد جرایم بود و هست که ما منتظریم در این زمینه تدابیری اندیشیده شود و جلوی گسترش سکونت‌گاه گرفته شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر باید در جامعه نهادینه شود، گفت: مردم باید بپذیرند که برادر و یا خواهر مسلما‌ن‌شان به آنها متذکر شوند.

وی بیان کرد: زمانی مصرف مواد مخدر طبیعی همانند تریاک در کشور در کشور مرسوم بود و رفتار تهاجمی در کشور ایجاد نمی‌کرد اما در حال حاضر با توجه به مصرف مواد مخدر صنعتی رفتارهای خشونت‌آمیز در کشور زیاد شده است و امیدواریم قانونی در این زمینه تصویب شود.

وی با تاکید بر اینکه صفحه حوادث برخی از رسانه‌ها و روزنامه‌ها چارچوب مشخصی ندارند و خود این مسایل التهاباتی در جامعه ایجاد می‌کند، گفت: در تمام قضایای اخیر چه حادثه خمینی‌شهر، چه کاشمر و چه چاقو خوردن طلبه روحانی بحث تعدی به زنان مطرح بوده است که این نشان می‌دهد ما نباید در بحث امنیت زنان تغافل کنیم.

وی با اشاره به طرح بحث امنیت زنان که به مرکز پژوهش‌های مجلس برای بررسی ارایه شده است، بیان کرد: امیدواریم هر چه سریع‌تر بررسی‌های این مرکز در مورد این طرح به اتمام رسد و این طرح هر چه سریع‌تر برای ارایه به صحن علنی مجلس آماده شود.

همچنین احمد توکلی، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در این جلسه خاطرنشان کرد: بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد اقدامات نیروی انتظامی و قوه قضاییه با توجه به روند رو به رشد جرم در کشور قابل قبول است.

وی با بیان اینکه وضعیت ما در مورد جرایم خاص نسبت به کشورهایی که جرایم خشن دارند وضعیت مطلوب‌تری است، گفت: امنیت نعمتی است که در کنار معیشت قابل قبول است و اگر حکومت امنیت و معیشت افراد جامعه را تأمین کند آن موقع است که انتظار دین‌داری از مردم قابل قبول است.

توکلی تصریح کرد: متأسفانه به دلیل رفتار نامطلوب رسانه‌ها در کشور احساس ناامنی بیش از احساس امنیتی است که در کشور وجود دارد، این در حالی است که در کشورهای غربی رسانه‌ها علی‌رغم فضای ناامنی که وجود دارد احساس امنیت را به شهروندان القا می‌کند.

وی با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر مقابله با شبیخون فرهنگی گفت: ما باید ضمن مقابله با شبیخون فرهنگی فقر و بیکاری از کشور بزداییم تا جامعه دچار دوری از خدا نشود.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: کمبود روشنی و افق برای نسل جوان باعث بروز برخی از جرایم در کشور می‌شود.

وی با بیان اینکه بروز جرایم در کشور می‌تواند علل سیاسی نیز داشته باشد، گفت: ما مسئولان هرچه بیشتر به قانون احترام بگذاریم هنجار قانون‌شکنی در کشور کمتر می‌شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 54566

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha