مسابقه «دستپخت» نوروز ۹۶ بین المللی خواهد شد/ سامان گلریز از ایده پردازان اصلی  بود

خبرگزاری شبستان: نشست خبری برنامه تلویزیونی «دستپخت» همراه با بازدید از پشت صحنه این برنامه با حضور مدیر روابط عمومی صداوسیما، عوامل برنامه و جمعی از اهالی رسانه در لوکیشن برنامه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار تلویزیون شبستان، نشست خبری مسابقه بین المللی آشپزی «دستپخت» پنج شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه در محل لوکیشن این برنامه با حضور اهالی رسانه در کیلومتر هشت جاده کرج برگزار شد. این نشست خبری در حاشیه بازدید خبرنگاران از پشت صحنه و ضبط برنامه «دستپخت» برگزار شد و داوران این مسابقه به سوالات خبرنگارن پاسخ دادند.

 

در ضبط این برنامه، جمعی از فینالیست‌های سال گذشته مسابقه حضور داشتند که بخش های مربوط به آنها ضبط شد.

 

همچنین تعدادی از اهالی رسانه نیز در قالب تیم های دونفره به مسابقه پرداختند که به صورت ویژه برنامه ای برای پخش در برنامه های آینده «دستپخت» ضبط شد. جوایز برندگان این مسابقه نیز با حضور «داوود نعمتی انارکی» مدیر روابط عمومی رسانه ملی اهدا شد.

 

 

در ابتدای نشست خبری، «سیدوحید حسینی» کارگردان برنامه تلویزیونی «دستپخت»، در مورد ساختار این برنامه و تغییرات آن در سال جاری توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: در این مسابقه شرکت کنندگان با مراجعه به بخشی که بازار نامیده می شود سعی می کنند تا با شناخت و خلاقیت اقدام به تهیه مواد مورد نیاز برای طبخ غذایشان اقدام کنند. نکته بارز در این مرحله دقت در عدم اصراف و تهیه مواد به میزان کافی است چرا که در پایان کار دورریز مواد غذایی نمره منفی خواهد داشت. در سال گذشته شرکت کنندگان طی ۹ روز و براساس امتیاز با هم رقابت می کردند. در واقع هیچ کس تا پایان این روزها از امتیاز خود خبردار نبود اما از نوروز 95 به بعد، با تغییراتی روبرو بوده ایم به نحوی که تعداد روزهای پخش برنامه از سه روز به پنج روز در هفته تغییر کرده و این ۹ شرکت کننده در مدت ۱۰ روز در مسابقه رقابت می کنند.

 

وی افزود: با توجه به اینکه در دوره جدید رقابت به صورت حذفی ادامه پیدا می کند، شرکت کننده ها به تناوب حذف می شوند و روز دهم تنها یک نفر باقی می ماند.

 

«دستپخت» به عنوان یک دانشگاه آشپزی شناخته می‌شود

حسینی با اشاره به اینکه این مسابقه در ایام نوروز پس از «خندوانه» دومین برنامه پرمخاطب سیمای جمهوری اسلامی ایران بوده، تاکید کرد: مسابقه «دستپخت» امروز بعد از یک سال و تنها پس از پخش صد قسمت از آن، در بین جامعه حرفه ای سرآشپزان و عموم مخاطبان به عنوان یک دانشگاه آشپزی شناخته می شود و مردم این مسابقه را مثل یک سریال دنبال می کنند.



وی در توضیح بیشتر این مطلب بیان کرد: در این مسابقه نیمی از غذاهای مورد مسابقه را ایرانی و نیمی دیگر غذاهای کشورهای دارای سنت غذایی مطرح همچون هند، تایلند، چین، ایتالبا، فرانسه و کشورهای عربی را در دستور کار قرار داده ایم. البته در مورد غذاهای خارجی با نظر تیم تحقیق به غذاهای سازگار با فرهنگ و اقلیم و ویژگیهای مردم ایران توجه داریم. غذاهایی که تهیه و طبخ آنها برای عموم امکان پذیر باشد و مشکلی در تامین مواد مورد نیازش وجود نداشته باشد.



کارگردان برنامه تلویزیونی «دستپخت» در ادامه به معرفی داوران و سوابق آنها پرداخت و در مورد نحوه داوری این مسابقه توضیح داد: در این مسابقه هیچ جایی برای شوخی وجود ندارد و داوران ما بسیار جدی و رک هستند و هر آشپز بر اساس ده آیتم مورد قضاوت قرار می گیرد. از ویژگی های بارز این مساقه چالش های آن است که بسیار متنوع بوده و البته از طرح هر کدام از آنها هدفی در راستای سبک زندگی داریم.

 

در ادامه این نشست، وی در واکنش نقد یکی از خبرنگاران در خصوص برخورد تنش زا و استرس آفرینش با شرکت کنندگان گفت:  گاهی به من گفته می شود که به شرکت کننده ها استرس وارد می کنم. اتفاقا باید گفت از آنجایی که حدود ۹۹ درصد این شرکت کننده ها جلوی دوربین نرفته اند، من ابتدا با آنها ارتباط دوستانه ای برقرار می کنم تا جلوی دوربین راحت باشند. از طرفی به دلیل نامشخص بودن چالشهای طراحی شده در برنامه هم استرس زا هستند. از همه اینها که بگذریم اگر این استرس طبیعی حاکم بر مسابقه را من نتوانم به مخاطب در منازل منتقل کنم چگونه این مسابقه را با هیجان و تا پایان پیگیری کنند؟

 

 

مسابقه «دستپخت» نوروز ۹۶ بین المللی خواهد شد

کارگردان برنامه تلویزیونی «دستپخت» در پایان سخنان خود، در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره عنوان بین المللی این مسابقه آشپزی گفت: ما به این دلیل این عبارت را از ابتدا در عنوان مسابقه گنجانده ایم که اعلام کنیم ما می خواهیم بین المللی شویم. اما برای این کار مقدماتی لازم بود از قبیل اینکه بتوانیم خود را به عنوان یک برنامه درجه یک تثبیت کنیم. بعد از آن ما در حال مراوده و مکاتبه با مدارس معتبر و مسابقات درجه یک آشپزی دنیا هستیم تا با یک دیگر شرکت کننده ها و داوران مان را مبادله کنیم و در برنامه ها و مسابقات یکدیگر شرکت کنیم که تفاهم نامه های اولیه این کار هم امضا شده و ان شاءالله از فینال سال ۱۳۹۵ و نوروز ۹۶ شاهد این مسئله خواهیم بود.

 

«دستپخت» پر هزینه ترین برنامه سیماست

در ادامه نشست، «شاهرخ امیرمعزی» تهیه کننده این برنامه تلویزیونی،  در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد استفاده از یک حامی مالی خارجی برای یک برنامه ایرانی گفت: این برنامه  از پرهزینه ترین برنامه های سیما است و ما گزینه داشتیم یا اینکه دستمان در جیب دولت باشد و با بودجه دولتی به ساخت آن اقدام کنیم و یا اینکه مانند همه جای دنیا برنامه را آنقدر حرفه ای طراحی و تولید کنیم که یک شرکت قوی هزینه های آن را تامین کند. ضمن اینکه شرکت های حامی این برنامه نیز محصولاتشان را در ایران تولید می کنند و ضمن اینکه برندهای معتبری در دنیا هستند اما چند هزار پرسنل در کارخانه شان در ایران استخدام و مشغول به کارند و اینگونه نیست که ما برای برنامه ای فرمول ها، دکور و شکل و شمایل ایرانی ساخته می شود از برندهای تماما خارجی کمک بگیریم.

 

سامان گلریز از ایده پردازان اصلی «دستپخت» بود

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص نقش سامان گلریز و دیگر داورانی که تجربه برنامه سازی در حوزه آشپزی دارند نیز گفت: استارت اولیه «دستپخت» دی ماه سال ۹۳ زده شد و سامان گلریز از ایده پردازان اصلی برنامه بود. هدف اولیه ما هم برای تولید این برنامه، این بود که نگرش مردم را نسبت به آشپزی تغییر دهیم. حتی در مورد غذاهای ایرانی به سراغ غذاهایی رفته ایم که در عین حال که بومی مناطق خاصی هستند اما در حال فراموش شده اند. بر این اساس، آن زمان یک تیم تحقیق هفت نفره تشکیل شد که اطلاعات غذای ملل و غذاهای ایرانی را در گوشه و کنار کشور جمع آوری کرد. بعد از آن دکور برنامه با ابعاد تقریبی ۷۰۰ متر مربع در چهار فضای مختلف و بر اساس نیاز برنامه توسط گروه طراحان دکور به سرپرستی لیلا بصیرت پور  طراحی و اجرا شد.

 

در بخش دیگری از این نشست امیرحسین طالبی، مدیر تولید و مجری طرح برنامه تلویزیونی «دستپخت» گفت: ما این برنامه را با ۶ دوربین ضبط می کنیم و در هر روز ۸ ساعت راش داریم که حدود ۵۰ دقیقه از آن را پخش می کنیم که کار بسیار سختی است.

 

پس از آن نوبت به داوران رسید که در این میان کامران سروش در پاسخ به اینکه با توجه به سلیقه ای بودن آشپزی و طعم غذا چگونه پنج داور با ذائقه های مختلف به هماهنگی می رسند گفت: اصول آشپزی در همه دنیا یکسان است و ما نیز به ریشه ها و خلاقیت شکل گرفته بر اساس آن ریشه ها توجه می کنیم و با توجه به اینکه همه ما به صورت تجربی و یا آکادمیک در بین ما پنج نفر چیزی در حدود صدو پنجاه سال تجربه وجود دادرد در نتیجه در داوری هم مشکلی نداریم.

 

معین معینی هم در تایید این سخنان گفت: در اینجا ما به غذاهای شناسنامه دار توجه داریم که فوندانسیون مشخصی دارند و ما سعی می کنیم به این فوندانسیون و استانداردهای فراموش شده توجه کنیم.

 

تصمیم داور فرانسوی برای ارائه طراحی و ایده های جدید به آشپزهای ایرانی

«فرانسوا حسین» داور بین المللی برنامه تلویزیونی «دستپخت»، در ادامه این نشست خبری اظهار کرد: برای من جالب بود که غذاهای ایرانی با سبزی های تازه پخته می شود و به هر شهری که می رفتم، می دیدم که غذاهای مخصوص به خود را دارد. زمانی که غذاهای ایرانی را تست کردم، تصمیم گرفتم طراحی و ایده های جدیدی به آشپزهای ایرانی بدهم. غذای ایرانی در پاریس به سادگی پیدا نمی شود به این دلیل که اروپایی ها غذاهای ایرانی را چندان نمی شناسند.

 

گلریز: هیچ برنامه‌ای مثل «دستپخت» به محیط زیست و اخلاق توجه ندارد

«سامان گلریز» داور برنامه تلویزیونی«دستپخت» گفت: ما نسبت به برنامه های بسیار مشهور دنیا همچون مستر چف هم در توجه به فرهنگسازی در مقابله با اسراف پیشرو تریم. در حالی که یکی از معضلات بزرگ دنیا در عصر ما تولید بیش از حد نیاز و تحت فشار قرار دادن زمین با کشاورزی و دامپروری های بیش از حد است مشاهده می کنیم که برنامه های مسابقه بین المللی معمولا به اسراف توجهی ندارند و اگر غذا کمی شور و شیرین باشد آن را دور می ریزند.

 

وی در پایان این نشست خبری تاکید کرد: هیچ برنامه ای مثل «دستپخت» به مسائل زیست محیطی واکنش نشان نداده است اما برنامه ما در وهله اول به اخلاق و در وهله دوم به محیط زیست توجه دارد.

 

 

کد خبر 545444

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha