محمد ربیع احمد خانی، مدیر کتابخانه های عمومی استان زنجان به خبرنگار شبستان گفت: چهارمین همایش کشوری " راه های ترویج کتابخوانی " در 11 محور برگزار می شود که مطالعه مفید و جهان شمول، سرمایه فرهنگی و اجتماعی، سیاست گذاری عمومی و فرهنگی، کتابخانه های عمومی و نهاد های فرهنگی، تربیت نظام آموزشی برخی از محورها هستند.
وی افزود: مهات ارسال مقالات تا ( 9 دی ) سال جاری است و این همایش با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی در راستای رشد و توسعه کشور برگزار می شود.
این مقام مسئول، وضعیت مطالعه در استان زنجان را نسبت به کشور خوب ارزیابی کرد و بیان داشت: با توجه به اینکه در کل کشور با سرانه مطالعه مطلوب فاصله زیادی داریم، ولی با این حال سرانه مطالعه در استان زنجان رشد خوبی داشته است.
وی ادامه داد: در راستای رسیدن به اهداف برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز 20 ساله در ارتباط با کتابخانه های عمومی، باید به ازای هر 100 نفر، 8 متر کتابخانه وجود داشته باشد، ولی در حال حاضر تنها کمتر از چهار متر فضای کتابخانه ای موجود است.
مدیر کتابخانه های عمومی استان زنجان با اشاره به برنامه ها و طرح های این نهاد، اظهار داشت: طرح جامع توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی با 11 فصل از جمله امام حسین شناسی، تهیه، ایجاد و راه اندازی کتابخانه های گویا، فعالیت های فوق برنامه و نقد و بررسی کتاب اجرا می شود.
وی به کتابخانه های گویا در استان اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر بیش از چهار هزار عنوان کتاب گویا تهیه شده و در کتابخانه اندیشه سپید در اختیار نابینایان، کم بینایان و سالمندان قرار گرفته است.
احمدخانی ادامه داد: عضویت خانوادگی و گسترش کتابخوانی در بین خانواده ها ز دیگر برنامه هایی است که در دستور کار قرار گرفته است.
وی اشاره کرد: این امر با هدف افزایش سرانه مطالعه، ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش تعداد اعضای کتابخانه ها صورت می گیرد.
مدیر کتابخانه های عمومی استان زنجان به احداث چهار کتابخانه مرکزی در استان زنجان اشاره و خاطر نشان کرد: طرح مطالعه روی احداث 12 باب کتابخانه، اقدام به احداث 162 باب کتابخانه در روستاها طی پنج سال، تکمیل باغ مطالعه، تجهیز، تعمیر و نوسازی کتابخانه های عمومی و طرح جامع فن آوری اطلاعات در کتابخانه های عمومی استان، از دیگر اقدامات صورت گرفته هستند.
پایان پیام/
نظر شما