خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مسکو تصمیمی برای فروش تانک به ایران ندارد، هیات ۱۰۰ نفره آلمانی به ایران میآید، سفسطه بازی بی بی سی فارسی برای وارونه نمایی یک حقیقت، روسیه و ایران حامی مبارزه با تروریسم در سوریه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
وزیر خارجه آمریکا: مشکلات بانکی را ایران خودش ایجاد کرده است
جان کری، وزیر خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه در جمع کارکنان سفارت کشورش در وین، پایتخت اتریش، ایران را مقصر مشکلات ایجاد شده در مبادلات بانکی کشورهای اروپایی با این کشور دانست.
بنا به گزارش وبسایت رسمی وزارت خارجه آمریکا «جان کری» گفت: «مفتخرم بگویم که برجام از لحاظ فنی دارد کار میکند. ای کاش جریان پولها راحتتر انجام میشد و روابط بانکی آسانتر بود، اما این مشکلی است که از خیلی جهات، ایران خودش آن را برای خودش ایجاد کرده است.»
وزیر خارجه آمریکا در ادامه اظهاراتش عنوان کرد که حل این مشکلات زمانبر خواهد بود.
اظهارات کری در حالی مطرح شد که در روزها و هفتههای گذشته شرکتها و بانکهای اروپایی به صراحت از واشنگتن به دلیل مانعتراشی در ایجاد «برجام» گلایه کردهاند.
در تازهترین مورد، روز چهارشنبه نتایج یک نظرسنجی جدید نشان داد بیش از نیمی از شرکتهای بینالمللی علاقهمند به تجارت با ایران به دلیل ابهام در قوانین تحریمی آمریکا در قوانین آمریکا و بیم از نقض این قوانین از ورود به بازار ایران خودداری میکنند.
شرکت حقوقی Clyde & Co روز چهارشنبه در گزارشی تصریح کرد از میان 100 مدیر عامل شرکتهای بینالمللی مستقر در انگلیس، 58 مدیر میگویند هنوز نمیدانند بایستی چه اقداماتی را برای مواجه نشدن با تحریمهای آمریکا انجام دهند.
واضحترین دلیل درباره متقاعدکننده نبودن اظهارات «کری» را «استوارت لوی»، مدیر حقوقی بانک «اچاسبیسی» در مقالهای روز جمعه 24 اردیهشتماه در والاستریتژورنال بیان کرد. وی، دوگانگی در رویکردهای واشنگتن و بیم و امیدهای همزمان مقامهای این کشور درباره از سرگیری رابطه با ایران را عامل اصلی دوریگزینی بانکها از معاملات مربوط به ایران ذکر کرد.
«استوارت لوی» با اشاره به «ارزیابی منفی» وزارت دارایی آمریکا و «کارگروه اقدام مالی» (نهاد بینالمللی مبارزه با پولشویی) از بازار ایران، یادآوری میکند که دولت آمریکا مکرراً درباره تسلط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اقتصاد ایران هشدار میدهد- عواملی که در نهایت باعث میشوند بانکهای اروپایی عدم معامله با ایران را به ورود به بازار این کشور ترجیح بدهند.
جان کری در ادامه اظهاراتش در بامداد پنجشنبه گفت: «اما رویهمرفته، برجام کار میکند و ما از دستیابی این کشور (ایران) به سلاح هستهای جلوگیری کردهایم و توانستهایم با کشوری که از سال 1979 رسماً با ما صحبت نکرده، گشایشی تاریخی ایجاد کنیم.»
شرکتهای بینالمللی مبهم بودن تحریمهای آمریکا را مانع تجارت در ایران میدانند
نتایج یک نظرسنجی جدید نشان میدهد بیش از نیمی از شرکتهای بینالمللی علاقهمند به تجارت با ایران به دلیل بیم از نقض تحریمهای آمریکا از ورود به بازار ایران خودداری میکنند.
شرکت حقوقی Clyde & Co روز چهارشنبه در گزارشی که در اختیار «بلومبرگ» قرار گرفته تصریح میکند از میان 100 مدیر عامل شرکتهای بینالمللی مستقر در انگلیس، 58 مدیر میگویند هنوز نمیدانند بایستی چه اقداماتی را برای مواجه نشدن با تحریمهای آمریکا انجام دهند.
پیش از این هم مدیران شرکتها و بانکهای بینالمللی درباره مبهم بودن قوانین تحریمهای باقیمانده آمریکا و دوگانگی در اظهارات مقامهای این کشور درباره تعامل با ایران تذکر دادهاند.
مقامهای دولت اوباما، تنها به اظهارات کلامی درباره اینکه شرکتها و بانکها نباید تجارت مشروع را ایران را محدود کنند، بسنده کردهاند.
وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه هفته گذشته (23 اردیبهشتماه) با مدیران ارشد 8 بانک بزرگ اروپایی در لندن، پایتخت انگلیس دیدار کرد. واشنگتن ادعا کرده بود این نشست با هدف اطمینان خاطر به این بانکها برای از سر گرفتن مبادله بانکی با ایران انجام شده است.
با وجود این، بانکهای اروپایی، بعد از دیدار با «کری» در بیانیههایی جداگانه اعلام کردند که اظهارات دیپلمات آمریکایی نتوانسته آنها را به از سرگیری مبادله با ایران متقاعد کند.
اما واضحترین دلیل درباره متقاعدکننده نبودن اظهارات «کری» را «استوارت لوی»، مدیر حقوقی بانک «اچاسبیسی» در مقالهای روز جمعه در والاستریتژورنال بیان کرد. وی، دوگانگی در رویکردهای واشنگتن و بیم و امیدهای همزمان مقامهای این کشور درباره از سرگیری رابطه با ایران را عامل اصلی دوریگزینی بانکها از معاملات مربوط به ایران ذکر میکند.
واضحترین دلیل درباره متقاعدکننده نبودن اظهارات «کری» را «استوارت لوی»، مدیر حقوقی بانک «اچاسبیسی» در مقالهای روز جمعه 24 اردیهشتماه در والاستریتژورنال بیان کرد. وی، دوگانگی در رویکردهای واشنگتن و بیم و امیدهای همزمان مقامهای این کشور درباره از سرگیری رابطه با ایران را عامل اصلی دوریگزینی بانکها از معاملات مربوط به ایران ذکر کرد.
«استوارت لوی» با اشاره به «ارزیابی منفی» وزارت دارایی آمریکا و «کارگروه اقدام مالی» (نهاد بینالمللی مبارزه با پولشویی) از بازار ایران، یادآوری میکند که دولت آمریکا مکرراً درباره تسلط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اقتصاد ایران هشدار میدهد- عواملی که در نهایت باعث میشوند بانکهای اروپایی عدم معامله با ایران را به ورود به بازار این کشور ترجیح بدهند.
گزارش روز چهارشنبه Clyde & Co حاکی است عامل دیگری که شرکتهای بینالمللی را نسبت به ورود به بازار ایران مردد میکند نگرانی از بابت بازگشت تحریمهای بینالمللی علیه ایران در صورت تخلف این کشور از مفاد «برجام» است.
با آنکه بعد از اجرایی شدن توافق هستهای بین ایران و گروه 1+5 شرکتهای اروپایی برای بازگشت به بازار جذاب ایران اعلام آمادگی کردهاند، اکراه بانکهای اروپایی از انجام تراکنشهای بانکی مربوط به قراردادهای این شرکتها به مانعی عمده برای سرمایهگذاری آنها در ایران تبدیل شده است.
حدود 30 درصد از مدیران عاملی که در گزارش جدید از آنها نظرسنجی به عمل آمده گفتهاند برای مطرح کردن ایده بازگشت به ایران با بانکهای کشورهایشان مشکل دارند.
جریمههای سنگینی که آمریکا در سالهای گذشته به بهانه نقض تحریمهای ایران علیه بانکهای بینالمللی وضع کرده، موجب شده که این بانکها از انجام هر گونه تراکنش مربوط به ایران هراس داشته باشند؛ این امر به نوبه خود موجب محدود شدن گزینههای مالی برای شرکتهای اروپایی خواستار تجارت با ایران میشود.
شرکت Clyde & Co این نظرسنجی را در همایشی درباره رفع تحریمهای ایران که با همکاری «اتاق بازرگانی و صنعت لندن» در پایتخت انگلیس برگزار شد انجام داده است.
آمریکا میخواهد با خرید ذخایر آب سنگین زیر ساختهای هستهای ایران را نابود نماید
«ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا امروز (چهارشنبه) از نهایی شدن فرآیند نخست طرح خرید ذخایر آب سنگین ایران به ارزش 8.6 میلیون دلار خبر داد.
به نوشته وبگاه «واشنگتن اگزمینر» دولت اوباما در حال نهایی کردن معامله خرید ذخایر آب سنگین مورد استفاده ایران در برنامه هستهای به ارزش 8.6 میلیون دلار است.
«ارنست مونیز» ، وزیر انرژی آمریکا که در واشنگتن و در نشستی حضور داشت در این زمینه اعلام کرد: «ما در پروسه اجرای اولین معامله قرار داریم . ما میخواهیم اولین خرید، تنها اولین خرید را تسهیل نماییم.»
وی در ادامه دلیل خرید آب سنگین ایران از سوی آمریکا را محدودیتهای موجود درتوافق اتمی در بکارگیری مواد هستهای اعلام داشت و افزود که با خرید آب سنگین ایران و متعاقبش استفاده آن در آمریکا ، زیر ساختهای هستهای این کشور از بین میبرد.
مونیز افزود که خرید آب سنگین بر اساس روح توافق و موافقت همه کشورهای حاضر در آن صورت گرفته و بدین وسیله ایران نیز از حرکت به سوی سلاح هستهای باز میماند.
وزیر انرژی آمریکا در خاتمه اظهار داشت: «این اقدام در حال از بین بردن تهدیدهای موجود است.»
روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال اخیر نوشته بود که دولت اوباما در راستای تضمین اجرای توافق هستهای با ایران (برجام)، قصد دارد 32 تن آب سنگین از ایران خریداری کند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، این اقدام از آنرو صورت میگیرد که وزارت انرژی آمریکا نگران است ایران نتواند به سرعت ذخایر اب سنگین خود را کاهش دهد.
بر اساس توافق هستهای ایران و 1+5، ایران متعهد شده است که ذخایر آب سنگین خود را طی سالهای اولیه در سطح کمتر از 130 تن نگهداری کند و در سالهای بعد نیز اجازه ندهد این ذخایر به بیش از 90 تن برسد.
نباید کالاهای ایرانی از بحرین وارد عربستان شود
اتاق تجارت و بازرگانی بحرین امروز (چهارشنبه) از عدم اجازه صادرات کالاهای ایرانی از خاک این کشور به مقصد عربستان سعودی خبر داد.
به نوشته خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» سخنگوی اتاق تجارت و صنایع بحرین (BCCI) اعلام کرد که دبیرخانه کل شورای همکاری خلیج فارس اعلام کرده است که عربستان سعودی تصمیم گرفته واردات کالاهای ایرانی را از خاک بحرین به کشورش ممنوع نماید.
بر اساس این گزارش، «ابراهیم شامری» سخنگوی اتاق تجارت و صنایع بحرین گفت که این ممنوعیت صادرات کالاهای ایرانی از طریق خاک عربستان را نیز شامل میشود.
مقام بحرینی افزود که این دفتر به نفع ثبات و حمایت از امنیت اقتصاد ملی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اقدام مینماید.
ایران و عربستان سعودی در ژانویه سال جاری پیرو وقوع برخی موارد چون اعدام «شیخ النمر» روحانی مبارز شیعه همراه با 42 نفر دیگر روابط دیپلماتیک خود را قطع کردند.
مسکو تصمیمی برای فروش تانک به ایران ندارد
یک مقام روس، روز چهارشنبه گفته این کشور تصمیمی برای فروش تانک به ایران ندارد.
«الکساند فومین»، رئیس سازمان متولی امور مربوط به همکاریهای نظامی و فنی گفت: «چنین معاملاتی زمانی میسر خواند بود که ممنوعیتها برداشته شوند. فروش تانک، کشتی و موشک، تحت تحریمهای سازمان ملل قرار میگیرد.»
«واچیسلاو خاتیلوف» معاون مدیرعامل شرکت «اورال واگن زاود»، بزرگترین سازنده تانکهای جنگی جهان در ماه فوریه گفته بود روسیه در حال بررسی طرح تولید و ساخت تانک تی 90 در داخل ایران و ارائه مجوز آن است.
سناتورهای کانادا خواستار توجه به مسائل حقوق بشر ایران شدند
نمایندگان مجلس سنای کانادا هر هفته در نشستی با عنوان «هفته مسئولیتپذیری ایران» به بررسی جوانب مختلف روابط دولت کشورشان در قبال ایران میپردازند.
سناتور «لیندا فروم»، در گزارشی که روز چهارشنبه از نشست «هفته مسئولیتپذیری ایران» در روز 10 مه فراهم کرده نوشته که در این جلسه درباره مسائل مربوط به آزادیهای مذهبی و تغییرات رویکرد دولت اتاوا در قبال تهران بحث و بررسی شده است.
به نوشته «فروم»، وی در نشست هفته گذشته خواستار تشکیل هیئتی برای تحقیق درباره کسانی که به ادعای وی در ایران در زندان هستند و تمرکز بر مسائل حقوق بشر ایران شده است.
15 سناتور، برای همراهی با سناتور «فروم» روی وبسایت مجلس سنای کانادا نظرت خود را درباره کسانی که به ادعای آنها در زندانهای ایران بازداشت هستند مطرح کرده و خواستار آزادی آنها شدهاند.
مهر:
روسیه فروش تانک T90 به ایران را تکذیب کرد
رئیس خدمات فدرال در همکاری های نظامی-تکنیکی روسیه روز چهارشنبه اعلام کرده است دولت روسیه قصد فروش تانک نظامی به ایران را ندارد.
الکساندر فومین می گوید به خاطر ممنوعیت های بین المللی به خاطر فروش ابزارهای نظامی چنین معامله ای انجام نخواهد شد.
بر اساس قوانین اعلام شده توسط شورای امنیت سازمان ملل فروش تانک، کشتی و موشک به کشورهای دیگر ممنوع است.
پیش از این شرکت سازنده تانک های جنگی روسیه در ماه فوریه گفته بود قصد دارد ساخت تانکهای تی90 خود را در داخل ایران بررسی کند.
شرکت اوراواگونزاود روسیه در بیانیه اعلام کرده بود که حاضر است تولید تانک های تی90 خود را در ایران آغاز کند.
فومین همچنین از ارسال اولین محموله نظامی از سامانه اس300 و موشک های زمین به هوا (سام) به ایران خبر داد.
وی جزئیاتی درباره تعداد سامانه های تحویل داده شده به ایران ارائه نکرد.
هیات ۱۰۰ نفره آلمانی به ایران میآید
«گارلت دوئین» وزیر اقتصاد ایالت نورد وست فالن قرار است به همراه یک هیات صد نفره به منظور انجام دیدارهای اقتصادی وارد تهران شود.
در این سفر که روز یکشنبه انجام می شود، قرار است درباره قراردادهایی در زمینه ماشین آلات، ساخت هواپیما و تقویت زیر ساخت های صنعتی دیدار و گفتگوهایی انجام شود.
وی در آستانه سفر به ایران اظهار داشت: جامعه و اقتصاد ایران درهای خود را برای غرب باز خواهند کرد، هرچند با تجارت این کار سریعتر اتفاق می افتد.
وزیر اقتصاد نورد وست فالن همچنین افزود: گفتگو در زمینه همکاری های نفتی نیز در تهران قابل پیش بینی است.
سفسطه بازی بی بی سی فارسی برای وارونه نمایی یک حقیقت
از چند روز پیش که دیدار خانم فائزه هاشمی با خانم فریبا کمال آبادی عضو ارشد تشکیلات بهاییت در تهران رسانه ای شد، این اتفاق مورد انتقاد برخی شخصیت ها و رسانه ها به ویژه شخص آیت الله هاشمی رفسنجانی قرار گرفت.
خانم هاشمی نیز در مقابل، سیل انتقادات را هیاهویی سیاسی و هزینه ای عنوان کرد که برای رسیدن به هدفش لاجرم باید آن رابپردازد!
در این میان اما؛ آنچه سعی شد وارونه نشان داده و از آن محملی برای تحریک افکار عمومی ساخته شود خلط مبحثی بود که از سوی برخی افراد و رسانه ها برای قلب ماهیت اعتراض منتقدین اتفاق افتاد.
در واقع این افراد و رسانه ها سعی کردند موضوع را حقوق بشری جلوه داده و مدعی شدند که بهائیان در ایران از حقوق شهروندی خود محروم اند و تنها به دلیل اعتقادات خود به زندان افتاده اند. خانم هاشمی نیز اینگونه ادعا کرد که به دلیل حمایت از حقوق این افراد و مقابله با ظلمی که به آنان می شود به دیدار آنان رفته است!
در این باره اما؛ علاوه بر برخی شخصیت های سیاسی و حقوقی، آقای عبدالله شهبازی مورخ و پژوهشگر تاریخ معاصر که از قضا تخصص ویژه ای در رابطه با فرقه ها و تشکیلات این چنینی دارد، بر دو نکته مهم و اساسی دست گذاشت و در چندین اظهار نظر و یادداشت این دو را تبیین کرد تا از این رهگذر نشان دهد که موضوع اصلی در این رابطه حقوق شهروندی بهائیان نیست، چه، این حقوق همانند دیگر شهروندان ایرانی پابرجا و مورد اجراست، بنابراین «حقوق شهروندی بهائیان» تنها بهانه ای است برای تکمیل فرآیند فشار بر جمهوری اسلامی ایران از زاویه «حقوق بشر».
آقای شهبازی دست کم از دو زاویه به این موضوع پرداخت، اول اینکه؛ «بهائیت» دین نیست بلکه یک «کالت» بوده و تشکیلات فرقه ای و سازمانی دارد، لذا انتظار مواجهه با آن به مثابه یک دین از سوی جمهوری اسلامی اساسا منتفی است.
دوم اینکه؛ برخورد با بهائیان در ایران و زندانی شدن برخی سران آنها نه به واسطه فکر و عقیده آنها بوده که به واسطه رویکرد فرقه ای و سازمانی آنها علیه منافع و امنیت ملی کشور بوده است، چنانچه در دستورات رهبران بهایئت به پیروان خود آمده اگر قانون کشور در تعارض با نظر تشکیلات باشد، نظر تشکیلات ارجح بر قانون کشور است! پس طبیعی است که هیچ کشوری چنین رفتار ضد امنیتی را از هیچ فرد و گروهی با هر مسلک و مرامی نمی پذیرد.
بر این مسئله اضافه کنیم که «بیت العدل» به عنوان قبله بهائیان در شهر «حیفا» در سرزمین های اشغالی اساسا با نظر صهیونیست ها اداره شده که در عناد و دشمنی آنان با ملت مسلمان ایران تردیدی نیست و کسی نیست که بپرسد آیا تنها بهائیان حقوق شهروندی دارند یا احیانا فلسطینیان زیر ستم و از خانه آواره شده هم چیزی به نام حقوق بشر دارند!؟
این نکات البته در برنامه چشم انداز بامدادی روز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت رادیو بی بی سی فارسی نه تنها مورد بحث قرار نگرفت که آقای محسن کدیور از تریبون این رادیو در سفسطه ای آشکار و با بهره گیری از ترفند تحریک عواطف، بهائیان را تنها اقلیتی دینی عنوان کرد که به واسطه عقایدشان از حقوق شهروندی خود در ایران محروم اند!
بر این اساس، به نظر می رسد که حقوق شهروندی بهائیان اسم رمز دور جدید فشارها با موضوع حقوق بشر بر جمهوری اسلامی ایران باشد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
رویترز: بانکهای اروپایی از تضمینهای آمریکا در خصوص تجارت با ایران مطمئن نیستند
خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم "یگانه تربتی" و "جوئل شکتمن" نوشت: آمریکا برای آن دسته از مدیران اجرایی بانک های اروپایی که در خصوص قانونی بودن فعالیت تجاری با ایران دچار سردرگمی شده اند، یک پاسخ ساده دارد: تنها باید در این خصوص سوال کنید.
"جان کری،" وزیر امور خارجه آمریک، پیش از دیدار با بانکداران انگلیسی در لندن که هفته گذشته انجام شد اظهار داشت هر شرکتی که در خصوص قانونی بودن دورنمای تجارت با ایران نگران است، باید با آژانس مسئول تحریم های آمریکا یعنی اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا تماس برقرار کند.
بر اساس متن سخنرانی کری، وی به خبرنگاران گفت: این موضوع نباید پیچیده باشد. این مساله به وضوح تعریف شده است، و زمانی که افراد در این خصوص پرسشی دارند، ما برای پاسخ دادن به این پرسش ها در دسترس هستیم. اما موضوع به این سادگی نیست.
وکلای متخصص در امور تحریم ها در این باره اعلام کردند اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا برای مشخص کردن ابهامات ایجاد شده به واسطه تحریم هایی که با یکدیگر همپوشانی دارند و همچنین مساله معافیت ها، تلاش کافی انجام نمی دهد. نزدیک به 10 وکیل متخصص امور تحریم ها که معمولا با این اداره وزارت خزانه داری آمریکا تعامل دارند، در گفتگوهای خود اعلام کردند توصیه هایی که از این اداره دریافت می کنند، معمولا مبهم و غیر دقیق است.
آمریکا ماه ژوئیه گذشته با ایران در خصوص لغو تحریم ها در ازای محدود شدن برنامه هسته ای این کشور به توافق رسید. از جمله این موارد لغو تحریم صدور مجوز فعالیت بانک های غیر آمریکایی در ایران بود؛ اما محدودیت های آمریکا برضد ایران در خصوص آنچه نگرانی های موجود در خصوص فعالیت های تروریستی و حقوق بشر خوانده می شود همچنان برقرار است، و بانک های آمریکایی هنوز هم اجازه ندارند با ایران فعالیت مالی انجام دهند.
فقدان قطعیت ناشی از این موضوع، منجر به بی میلی شرکت ها برای آغاز یا از سرگیری روابط با ایران شده است. شرکت ها همچنین تمایلی به بازگشت به کوبا یا میانمار ندارند. این دو کشور نیز توسط آمریکا تحریم شده اند.
برنامه تحریم های آمریکا که از طریق قوانین یا احکام اجرایی پیگیری می شود، قرار است ابزارهای قهری اقتصادی باشد، نه موانع مقرراتی و تنظیمی. این ابهام معمولا باعث تشدید تاثیر تحریم ها می شود، زیرا صاحبان شرکتها را از انجام تجارت با دشمنان آمریکا می ترساند.
تحریم های باقی مانده علیه ایران، باعث ممنوعیت معاملات با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و همچنین بیش از 200 گروه یا شخص دیگر می شود که از آنها به عنوان گروهها یا اتباع "به طور خاص مشخص شده" نام برده می شود.
کری در این باره گفت: بانک ها در اروپا اجازه دارند در ایران حساب باز کنند؛ بانکها در اروپا اجازه دارند فعالیت تجاری انجام دهند؛ بانکها در اروپا می توانند اقدام به تامین مالی برنامه ها کنند و وام دهند. تا زمانی که طرف فعالیت تجاری، یکی از اشخاص حقیقی و حقوقی خاص و مشخص شده نباشد، انجام تجارت مطلقا آزاد است. همین. این مساله بسیار ساده است.
از آنجایی که برخی از تحریم ها علیه ایران لغو شده است، این کشور با موافقتنامه هایی که ارزش آنها در مجموع به 37 میلیارد دلار بالغ می شود، در بخش هایی مانند ساخت و ساز، هوانوردی و خودروسازی توافق کرده است. از جمله شرکت های طرف قرارداد می توان به شرکت هواپیماسازی ایرباس، شرکت خودروسازی پژو، و شرکت فولادسازی ایتالیایی دانیلی اشاره کرد. دهها شرکت دیگر نیز اعلام کرده اند با همتایان ایرانی خود وارد گفتگو شده اند یا موافقتنامه های مشروط را با این کشور امضا کرده اند.
ایرنا:
لاوروف: روسیه و ایران حامی مبارزه با تروریسم در سوریه هستند
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در جریان کنفرانس مطبوعاتی نتایج همایش گروه حمایت بینالمللی از سوریه در وین، اعلام کرد که روسیه و ایران در سوریه ازتلاش برای مبارزه با تروریسم جانبداری می کنند.
در نشست اخیر گروه حامیان بین المللی سوریه که با حضور وزیران خارجه کشورهای عضو از جمله محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، راهکارهای حمایت از سوریه در مقابل بحران کنونی و آینده این کشور مورد بررسی قرار گرفت.
اسپوتنیک امروز (پنجشنبه) به نقل از اظهارات لاوروف نوشت: ایران و روسیه از مبارزه با تروریسم جانبداری می کنند و ما با وجود همه ضعفهایی که ارتش سوریه دارد، «روی زمین» ارتش و نیروی ثمربخش واقعی دیگری جز نظامیان سوری را نمی بینیم.
وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه برای از بین بردن بحران کنونی تلاش مشترک لازم و ضروری است، از برپایی دور متناوب مذاکرات گروه بینالمللی مامور حل اختلاف بین طرفین سوری خبر داد.
وی گفت: کار های مقدماتی برای این امر انجام شده تا دیدار نوبتی برگزار شود و در چارچوب آن همه طرفها باید با استفان دی میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه همکاری ثمربخش داشته باشند.
لاوروف همچنین تاکید کرده است که اکنون تمامی شانس ها برای خروج از وضع کنونی و اجرای راه حل سیاسی در سوریه وجود دارد.
بیش از پنج سال قبل آمریکا در راس گروهی از کشورهای غربی عربی بویژه عربستان سعودی و همچنین همراهی گسترده رژیم صهیونیستی، تندروترین تروریست ها از کشورهای مختلف جهان حتی اروپایی را در گروه های داعش، جبهه النصره، احرارالشام و جیش الاسلام با حمایت های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی سازمان داد و برای جنگ شهرها به سوریه گسیل کرد که مرگ ده ها هزار نفر بویژه زنان و کودکان، آوارگی میلیون ها تن و نابودی تقریبا تمامی زیرساخت ها این کشور را در پی داشته است.
پس از زمین گیر شدن گروه های تروریستی با همکاری نیروی هوافضای روسیه و نظامیان سوری در طول هشت ماه سرکوب هوایی و زمینی تروریست ها و شکست سناریوی ساقط کردن حکومت سوریه، آمریکا با پذیرش برقراری آتش بس، مجبور به قبول پیشنهاد روسیه و ایران برای از سرگیری مذاکرات طرف های سوری شد.
گروه های تروریستی داعش و جهبه النصره شامل قرار داد آتش بس نیستند و سرکوب آنها توسط نیروی هوای فضای روسیه و ارتش سوریه ادامه دارد.
12 پرواز هفتگی جدید 2 شرکت روسی به ایران
دو شرکت هواپیمایی روسی مجوز 12 پرواز مسافرتی در هفته به شهرهای تهران، اصفهان و مشهد را دریافت کرده اند که این اقدام در چارچوب گسترش روابط گردشگری دو کشور صورت می گیرد.
کمیسیون ادارات وزارت ترابری روسیه جواز پرواز از شهرهای مسکو وسن پترزبورگ به ایران را برای شرکت های هواپیمایی روسی خطوط هوایی اورال و S7 صادر کرد.
به گزارش اسپوتنیک، جواز هفت پرواز هفتگی در مسیر مسکو ـ تهران برای اورال و دو پرواز در هفته در مسیر مسکوـ اصفهان و مسکو ـ مشهد برای S7 صادر شده است.
بنا به این گزارش، همچنین جواز سه پرواز در هفته از سن پترزبورگ به تهران برای S7 صادر شده است.
هم اکنون آئرو فلوت بزرگترین شرکت هوایی روسیه پروازهای روزانه به ایران دارد، شرکت های هواپیمایی ایران و ایر و ماهان نیز به مسکو پرواز دارند و پروازهای چارتری نیزبه این کشور انجام می شود.
نظر شما