به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ابوذر ابراهيميتركمان، رييس اين سازمان در آيين افتتاحيه «روزهاي فرهنگي تركمنستان در ايران» كه بعد از ظهر امروز سهشنبه 28 ارديبهشت برگزار شد، در سخناني با تبريك آغاز اين برنامه فرهنگي، گفت: بعد از عراق، كشور تركمنستان بيشترين مرز را جمهوري اسلامي ايران دارد و اين مرزها، همواره امن و بدون تنش بوده است. ما اين مرز طولاني و بدون تنش را مديون دوستي دو كشور و دولتهاي ايران و تركمنستان، ميدانيم.
وي در ادامه با اشاره به برپايي هفتههاي فرهنگي ايران در تركمنستان كه در سالهاي 1393 و 1394 برگزار شدند، گفت: هر يك از اين هفتههاي فرهنگي با حضور بيش از 60 هنرمند از ايران برگزار شدند؛ امروز هم خرسنديم كه شاهد برگزاري نخستين هفته فرهنگي تركمنستان در ايران، هستيم.
ابراهيميتركمان در بخش ديگري از سخنان خود اظهار كرد: ايران و تركمنستان از شخصيتهاي مشترك فرهنگي بسياري همچون ابوسعيد ابوالخير، حاج يوسف همداني، ابوالفضل سرخسي، زمخشري، نجمالدين كبري، ابيوردي و ... بهره ميبرند و شهرهاي تاريخي تركمنستان مانند مرو، ابيورد، سرخس و ... در تاريخ ايران، تأثير بسيار داشتهاند.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي همچنين گفت: اميدواريم اين اشتراكات فرهنگي دو كشور كه بسيار عميق است و ريشه در تاريخ دارد، بيش از پيش توسعه يابد و بتوانيم روابط دو ملت و دو دولت را در بالاترين درجه آن، شاهد باشيم.
ابراهيميتركمان در پايان سخنان خود با بيان اينكه در سالهاي اخير شاهد روابط خوب و دوستانه بين دو كشور بودهايم، تأكيد كرد: رهبر معظم انقلاب بر توسعه روابط ايران با كشورهاي همجوار از جمله تركمنستان، تأثير و تأكيد بسيار داشتهاند و در سايه هدايت ايشان و عنايت رييس جمهور محترم ايران، به دنيال آن هستيم تا اين روابط توسعه يابد.
در ادامه برگزاري اين مراسم، آناگلدي قاراجايف، وزير فرهنگ تركمنستان نيز با بيان سخناني، از فعاليت دولت تركمنستان براي تعميق روابط فرهنگي با كشورهاي مختلف به منظور توسعه روابط برادرانه خبر داد.
وي گفت: برگزاري «روزهاي فرهنگي تركمنستان در ايران» نشان از استحكام و گسترش روابط دوستانه و برادرانه دو ملت است.
وي تأكيد كرد: تركمنستان وارد عرصه جديدي از روابط دوستانه با كشورهاي مختلف شده و اين موضوع درباره جمهوري اسلامي ايران نيز صادق است. در همين راستا ميتوان به تبادل هيأتهاي فرهنگي و علمي دو كشور در قالب برنامه مبادلات فرهنگي، اشاره كرد.
قاراجايف در بخش ديگري از سخنان خود با يادكرد از برگزاري هفته فرهنگي ايران در تركمنستان در بهمنماه سال گذشته، از حضور هفته گذشته هيأت تركمنستاني در استان گلستان و بازديد از مزار مختومقلي فراغي و محمد آزادي (از شاعران ملي تركمنستان) به نيكي ياد كرد.
وزير فرهنگ تركمنستان هدف از برگزاري «روزهاي فرهنگي تركمنستان در ايران» را تعميق همكاريهاي دوستانه دو ملت همسايه دانست و در پايان از كمك و ياري رؤساي جمهور دو كشور براي برگزاري اين برنامه فرهنگي، قدرداني كرد.
احمد قربانف، سفير تركمنستان در تهران، ديگر سخنران اين مراسم نيز در سخناني كوتاه، با بيان اينكه «روزهاي فرهنگي تركمنستان در ايران» در نتيجه درخواست رؤساي جمهور دو كشور برگزار ميشود، از همكاريهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در برگزاري اين برنامه، قدرداني كرد.
پايان بخش اين مراسم، اجراي كنسرت موسيقي و آواز و رقص فولكلور تركمني بود كه توسط هنرمندان تركمنستاني، انجام شد.
بنا بر اعلام اين گزارش، روزهاي فرهنگي تركمنستان در تهران از تاريخ 28 تا 31 ارديبهشت در فرهنگستان هنر، واقع در خيابان وليعصر (عج) و با شركت بيش از 50 هنرمند، شاعر و فرهيخته تركمنستان، برگزار ميشود.
اجراي برنامه موسيقي و رقص فولكلور تركمني در مجموعه برج ميلاد تهران، از ديگر برنامههاي «روزهاي فرهنگي تركمنستان در ايران» محسوب ميشود.
نظر شما