تکذیب بنزین ۱۵۰۰ تومانی/انتصاب رییس کل بیمه مرکزی

خبرگزاری شبستان:تکذیب بنزین ۱۵۰۰ تومانی، حمایت دولت از بنزین تک نرخی، دعوت از سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری درحوزه سلامت، تشکیل کمیته مشترک پولی و بانکی ایران و آذربایجان برخی از سرتیترهای اخبار حوزه اقتصاد در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تکذیب بنزین 1500 تومانی، حمایت دولت از بنزین تک نرخی، دعوت از سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری درحوزه سلامت، تشکیل کمیته مشترک پولی و بانکی ایران و آذربایجان برخی از سرتیترهای اخبار حوزه اقتصاد در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

همتی رییس کل بیمه مرکزی ایران شد

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر یکشنبه در جلسه هیات دولت گفت: همه ما برای حل مشکلات و تحقق اهداف پیشرفت کشور وظایفی داریم و مأموریت سازمان صدا و سیما فراهم آوردن زمینه برای حضور ، مشارکت و مسئولیت پذیری مردم در همه امور به ویژه مسائل اقتصادی است .

وی افزود : در کنار اقدام برای جذب سرمایه و تکنولوژی خارجی ضروری است حداکثر تلاش برای جذب سرمایه های داخلی و مشارکت عموم مردم در توسعه و پیشرفت کشور بکار گرفته شود و لازمه این کار، تقویت امید به آینده است.

رییس جمهوری با تاکید بر ضرورت تقویت بیش از پیش اعتماد میان مردم و دولت، افزود : رفتار و عملکرد سیاسی مردم نشان می دهد که به دولت اعتماد دارند و جهت گیری کلی رسانه ملی باید تقویت امید و اعتماد دو جانبه باشد .

روحانی اظهار کرد: در حوزه فرهنگی هم تلاش صدا و سیما باید در جهت رفع کاستی ها و تشویق اقدامات مثبت باشد و به جای بزرگ نمایی نگرانی ها، تقویت هویت ملی و روحیه خودباوری در دستور کار رسانه ملی قرار گیرد.

در ادامه، دولت با پرداخت تسهیلات طرح نوسازی و بهسازی مسکن روستایی موافقت کرد.

بر اساس تصمیم هیات وزیران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای پرداخت تسهیلات طرح ویژه نوسازی و بهسازی مسکن روستایی در سال 1395 نسبت به تعیین بانکهای عامل و سهمیه آنها، در مجموع به تعداد 200 هزار واحد با سفته زنجیرهای اقدام می کند.

سقف فردی تسهیلات برای 120 هزار واحد برابر مبلغ 180 میلیون ریال و برای 80 هزار واحد در روستاهای مرزی و جزایر، متقاضیان تخریب و نوسازی (درجاسازی) مبلغ 200 میلیون ریال است.

هیات وزیران همچنین در این جلسه آقای عبدالناصر همتی را به عنوان رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین کرد.

دولت به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داد نسبت به انجام مذاکره، پیش امضا (پاراف) و امضای موقت موافقتنامه دو جانبه در زمینه کمک متقابل در امور گمرکی بین دولت های جمهوری اسلامی ایران، جمهوری کره جنوبی و فدراسیون روسیه ظرف مدت سه سال از تاریخ ابلاغ این تصویب نامه، اقدام کند.

صدور مجوز به وزارت راه و شهرسازی برای انجام مذاکره، پیش امضا (پاراف) و امضای موقت موافقتنامه کشتیرانی تجاری دریایی بین دولت های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری دمکراتیک خلق الجزایر، از دیگر مصوبات جلسه هیات وزیران بود.

لایحه تصویب مقررات بین المللی جلوگیری از تصادم در دریا از دیگر مواردی بود که در جلسه هیات دولت از سوی اعضا مصوب شد. این لایحه جایگزین پیوست کنوانسیون مربوط به مقررات بین المللی جلوگیری از تصادم در دریا (موضوع قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون یاد شده) می شود.

دولت همچنین لایحه معاهده در زمینه معاضدت حقوقی دو جانبه در موضوعات کیفری و نیز لایحه معاهده معاضدت قضایی در موضوعات مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین را به تصویب رساند.

هیات وزیران در این جلسه همچنین نسبت به تصویب لوایح دیگری از جمله موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری سنگاپور، موافقتنامه حمل و نقل بین المللی مسافر و کالا از طریق جاده بین دولت‏های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان، موافقتنامه همکاری در زمینه دامپزشکی و بهداشت دام بین دولت های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان و نیز عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستان ها و مجامع علمی آسیا اقدام کرد.

تکذیب بنزین 1500 تومانی/حمایت دولت از بنزین تک نرخی

سیدناصر سجادی مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی درباره ادعای تعیین نرخ 15 هزار ریال برای نرخ دوم بنزین، افزود: چنین موضوعی واقعیت ندارد؛ هنوز مصوبه مجلس برای بودجه سال 95 ابلاغ نشده است تا بخواهیم نرخ دوم را تعیین کنیم.

وی اضافه کرد: در جلسه ای که صبح امروز در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد، سوالی پرسیده شد مبنی بر اینکه در صورت ابلاغ مصوبه مجلس، نرخ دوم بنزین به چه میزان می رسد، پاسخی دادم که به معنای تعیین نرخ دوم برای بنزین نیست.

وی یادآور شد: در صورت ابلاغ مصوبه دولت، چهار ماه برای تعیین نرخ دوم بنزین فرصت خواهیم داشت که البته تاکنون ابلاغ نشده است.

سجادی افزود: با توجه به اینکه تاکنون در این رابطه هیچ قانونی به ما ابلاغ نشده است، ما نیز اقدامی برای تعیین نرخ دوم انجام نداده ایم.

وی با بیان اینکه وزارت نفت از عرضه بنزین تک نرخی حمایت می کند، گفت: با توجه به کاهش قاچاق و کاهش مصرف، ضرورتی برای سهمیه بندی و عرضه بنزین دو نرخی وجود ندارد.

چندی پیش نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه بودجه 95 به پیشنهادی رای دادند که بر اساس آن، کارت سوخت حفظ و بنزین دونرخی می شود.

براساس این مصوبه، قیمت بنزین برای مصارف بالاتر از سهمیه یا با استفاده از کارت جایگاه‌داران از سوی دولت به قیمت فوب خلیج فارس (قیمت روی عرشه کشتی) و با احتساب هزینه‌های حمل و توزیع مشخص می شود.

هر چند دولت و وزارت نفت با دونرخی کردن بنزین مخالفند اما با توجه به مصوبه مجلس، این طرح باید با طی مراحل قانونی اجرا شود. البته این امر منوط به ابلاغ مصوبه از سوی دولت است.

دولت از بهار پارسال طرح سهمیه بندی بنزین را متوقف کرد و بر این اساس، بنزین تک نرخی (هر لیتر بنزین معمولی 10 هزار ریال) شد.

توسعه فاز دوم میدان های نفتی آزادگان شمالی و یادآوران به چین سپرده شد

بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران پس از دیدار با «ژانگ یو ژیبنگ» معاون سازمان ملی انرژی جمهوری خلق چین، افزود: ایران به چین به عنوان یک شریک راهبردی در بخش نفت، گاز و پتروشیمی نگاه می کند و آنها نیز بخوبی این موضوع را دریافته اند.

زنگنه اضافه کرد: در اجرای برخی پروژه ها از سوی شرکت های چینی مشکلاتی وجود داشت که در این دیدار درباره آنها مانند طرح توسعه میدان های مسجد سلیمان، آزادگان شمالی و جنوبی مذاکره شد.

وی ادامه داد: قرار شد دو طرف در این باره پیگیری های لازم را انجام دهند تا کارهای باقیمانده و مشکلات موجود حل شود.

به گفته وی، شرکت های چینی باید در زمینه توسعه فاز دوم میدان های آزادگان شمالی و یادآوران مسائل خود را حل کنند.

وزیر نفت درباره نوع قراردادهای نفتی با شرکت های چینی برای توسعه فاز دوم میدان میدان های آزادگان شمالی و یادآوران گفت: توسعه فاز دوم این میدان ها (آزادگان شمالی و یادآوران) در قالب فرم قراردادی که امضا شده است، خواهد بود که در واقع ادامه همان قرارداد اولیه است.

زنگنه درباره ارائه طرح توسعه جامع (MDP) فاز دوم میدان آزادگان شمالی و یادآوران از سوی شرکت های چینی افزود: طرح توسعه جامع میدان یادآوران بسیار خوب پیش رفته است اما در آزادگان شمالی بحث ها هنوز ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، میدان های آزادگان شمالی و یادآوران جزء میدان های مشترک ایران است و کنار مرزهای عراق در استان خوزستان قرار دارد.

شرکت «سی.ان.پی.سی» چین توسعه فاز نخست میدان آزادگان شمالی و شرکت «سینوپک» نیز توسعه میدان یادآوران را بر عهده دارد.

پیش از این توافق شده بود چینی ها طرح توسعه فاز دوم این دو میدان را ارایه کنند تا در صورت موافقت، اجرا شود.

** چین، مقصد بیش از ٦٠٠ هزار بشکه نفت ایران

وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران فروش نفت خام و میعانات گازی را دیگر محور مذاکره با معاون سازمان ملی انرژی چین عنوان کرد و گفت: چین هم اکنون روزانه بیش از ٦٠٠ هزار بشکه نفت خام از ایران دریافت می کند که البته این میزان با طرح هایی که شرکت های چینی در حال اجرای آنند قابل افزایش است.

زنگنه اضافه کرد: در این دیدار بر ساخت تجهیزات در ایران تاکید و قرار شد شرکت های چینی به سرمایه گذاری در ایران اقدام کنند.

وی یادآوری کرد: موضوع هایی مانند گازهای فلر، مسائل مالی، و فاینانس پتروشیمی نیز در این دیدار بررسی شد.

وی به توسعه پالایشگاه آبادان اشاره کرد و ادامه داد: حجم قرارداد توسعه این پالایشگاه با چینی ها یک میلیارد و ٥٠٠ میلیون یورو است؛ این قرارداد بتازگی فعال شده است و بقیه آن نیز باید از سوی چینی ها تامین مالی شود.

به گفته وزیر نفت، شرکت های چینی می توانند در توسعه میدان های جدید نفتی و افزایش ضریب بازیافت از میدان های در حال بهره برداری چه به صورت مستقل و چه به صورت مشارکت با شرکت های اروپایی و آسیایی و در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی حضور یابند و اطلاعات لازم را این زمینه دریافت کنند.

زنگنه درباره علاقه شرکت های چینی برای حضور در بخش مینی ال.ان.جی و ال.ان.جی اضافه کرد: قرار شد در این زمینه شرکت های چینی طرح های خود را ارایه کنند و ما آن را بررسی کنیم.

به گزارش ایرنا، یادداشت تفاهم همکاری بلندمدت در بخش نفت و گاز دیروز (یکشنبه) میان «امیرحسین زمانی نیا» معاون اموربین الملل و بازرگانی وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران و «ژانگ یو ژینگ» معاون سازمان ملی انرژی چین، به امضا رسید.

چین یکی از مشتریان سنتی نفت خام ایران است که میزان دریافت نفت آن پس از اجرای برجام بیش از ١٣ درصد افزایش یافت.

چین در دوران تحریم با واردات روزانه حدود 400 هزار بشکه نفت، بزرگ ترین خریدار نفت ایران بود اما پس از رفع تحریم ها میزان صادرات به روزانه 600 هزار بشکه افزایش یافته است.

صادرات محصولات کشاورزی و شیلاتی ایران به روسیه با پرواز مستقیم تهران - آستاراخان

حسن صالحی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران از راه اندازی پرواز مستقیم تهران و آستاراخان روسیه و صادرات محصولات از جمله محصولات کشاورزی و آبزیان از طریق این خط پرواز به روسیه خبرداد و افزود: نخستین پرواز تهران و آستاراخان روسیه در اواخر اردیبهشت ماه امسال انجام می گیرد.

وی بر فراهم ساختن زیرساخت های صادرات محصولات کشاورزی و شیلاتی به روسیه تاکید کرد و اظهار داشت: حمل و نقل هوایی و دریایی محصولات کشاورزی و شیلاتی و همچنین تسهیلات گمرکی از جمله این زیرساخت ها هستند.

صالحی افزود: گمرک جمهوری اسلامی ایران و گمرک روسیه به زودی توافق نامه گمرکی برای ایجاد کانال سبز امضا می کنند و در حال حاضر پیش نویس این توافقنامه تهیه شده است.

وی درباره سرمایه گذاری های مشترک شیلاتی میان ایران و روسیه اعلام کرد: تاکنون سرمایه گذاری مشترک در حوزه آبزیان با روسیه نداشته ایم، اما تجار ایرانی مذاکراتی را با شرکت های روسی برای همکاری مشترک به منظور صادرات آبزیان و ایجاد پایانه های صادراتی آغاز کرده اند.

رییس سازمان شیلات ایران در عین حال گفت: در هفته های اخیر در کمیسیون مشترک شیلاتی ایران و روسیه در آستاراخان، توافقات خوبی برای صادرات محصولات شیلاتی و سرمایه گذاری های شرکت های روسی در مناطق آزاد انزلی و قشم صورت گرفته است.

وی این توافقات را در زمینه هایی همچون زنجیره صنعت ماهیان سردسیر ریز، ساردین ماهیان، فانوس ماهیان، صادرات میگو و سرمایه گذاری در صنعت میگو و همکاری های تحقیقاتی و پژوهشی با دانشگاه و مرکز تحقیقاتی آستاراخان عنوان کرد.

صالحی ادامه داد: روسیه یک نماینده کمیته ماهیگیری در ایران دارد که قرار شد در نخستین فرصت، بازدیدی از قشم و انزلی داشته باشند.

وی در مورد میزان صادرات آبزیان ایران به روسیه خاطرنشان کرد: سال گذشته نزدیک به هزارتن میگو،ماهی قزل آلا و کنسرو ماهی به روسیه صادر شد.

صالحی قیمت صادراتی هر کیلو گرم میگوی ایران به روسیه را به طور متوسط 3 دلار عنوان کرد.

بازار تجارت الکترونیک ما به 80 میلیارد دلار خواهد رسید

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در دومین همایش مدیریت جهادی در دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: توسعه اقتصادی باید در دانشگاه ها و حول آنها صورت گیرد، شرکت های موفق دنیا مانند مایکروسافت هیچ کدام سرمایه زیادی برای شروع کار نداشتد و با کمترین سرمایه ها کار را آغاز کردند.

وی با بیان این که دولت باید زیست بوم و اکوسیستم کارآفرینی را درست کند، افزود: همچنین اعتماد به جوانان باید اصلاح شود و باید پای تیمی که شکست می خورد، ایستاد و به جوانان فرصت تلاش دوباره داد.

ستاری با تاکید بر ظرفیت و توانایی بالای جوانان ایرانی از فعالیت شرکت هایی در حوزه بیوتکنولوژی خبر داد که بزرگ ترین در منطقه هستند و نیز تعداد شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه های مختلف در کشور را دو هزار و 400 شرکت ذکر کرد.

وی همچنین در مورد حوزه نانو اظهارکرد: در این حوزه نیز 300 شرکت فعال داریم و امسال نیز جایگاه ششم در حوزه نانو را به دست آوردیم در حالی که سال گذشته رتبه هفتم را دارا بودیم.

وی به برخی موفقیت ها در حوزه تولید دارو در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به عنوان مثال پنج دارو که در روسیه ثبت کرده ایم صد درصد بازار روسیه را به دست آورده اند، این نشان می دهد که ایجاد چنین ارزش افزوده ای می تواند جایگاه صادرات نفتی را در کشور ما بگیرد.

ستاری در مورد حوزه آی تی نیز گفت: در حوزه آی تی در بخش تولید محتوا نیاز به یک انقلاب عظیم داریم، طی دو سال آینده بازار تجارت الکترونیک ما به 80 میلیارد دلار خواهد رسید، در حالی که اکنون 20 میلیارد دلار است.

وی با انتقاد از تصرف برخی از بازارهای داخلی توسط دیگر کشورها گفت: 500 میلیارد تومان بازار امام رضا در شهر مشهد به عنوان سوغات در دست چینی ها است آیا کشور ما سوغات و محصول ندارد؟ اینها راه های اشتباهی است که در گذشته رفته ایم و باید اصلاح شود.

ستاری با اشاره به پتانسیل های بسیار بالایی که در زمینه های مختلف در کشور ما وجود دارد، افزود: به واسطه پول نفت فرهنگ و زیرساخت های فرهنگی را از بین برده ایم و غرب گرا شده ایم. در دانشگاه ها المپیادهایی برگزار می کنیم که صاحب آن کشورهای دیگر هستند در حالی که باید این رویه عوض شود و ما نیز در این زمینه تلاش های لازم را انجام می دهیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: همچنین پتانسیل های بسیار زیادی در حوزه کشاورزی وجود دارد که باید به آنها توجه شود در جهان امروز این که منتظر باران بمانیم تا بتوانیم محصول کشاورزی تولید کنیم، بی معنا است.

وی تصریح کرد: همچنین این که خام فروشی داشته باشیم بی معناست چه در مورد نفت و چه در مورد محصولات کشاورزی مانند زعفران و زرشک؛ این ها وقتی معنا می یابد که دانش فراوری آنها را داشته باشیم.

ستاری افزود: برای رفع مشکلات نباید منتظر دولت بمانیم بلکه باید به حل مشکلات با این دید نگاه کنیم که پشت آن کار، پول، کارآفرینی و اشتغال وجود دارد.

ظرفیت تولید و صادرات نفت به دو برابر دوران تحریم رسیده است

بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت درهمایش برجام، اقتصاد مقاومتی؛ فرصت ها و ظرفیت ها با بیان این مطلب افزود: بازار جهانی نیزظرفیت برگشت پذیری ما را به عنوان حق طبیعی ایران در برخورداری از سهمیه خود پذیرفته و تثبیت ساخته است.

وی با برشمردن آثار گسترده برجام برای اقتصاد کشور گفت: اینک ما به روشنی نتایج برجام را در حذف هزینه های زائد بردوش پروژه های مختلف وزارت نفت، به درستی احساس می کنیم. به طور نمونه ، ما شاهد کاهش قیمتهای تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز در پروژه های فازهای مختلف پارس جنوبی درمقایسه با قیمتهای واقعی هستیم.

وی ادامه داد: همچنین بیش از 40 درصد افت قیمت در حذف هزینه های زائد به جیب دلالان و سودجویان می رفت که در نتیجه برجام ، این هزینه در خزانه مملکت درخدمت پیشرفت و آبادانی کشور قرارمی گیرد .

وزیر نفت گفت: ارتقای جایگاه ایران در بازارجهانی و نهایی سازی مراحل قانونی قراردادهای سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز و افزایش همکاری با همسایگان در پیشبرد پروژه های خط لوله گاز و سرمایه گذاری درعرصه گاز مایع فشرده و اجرای طرحهای پتروشیمی از جمله اولویتهای وزارت نفت است.

زنگنه در پایان خواستار افزایش هم افزایی بین سفیران و وزارت نفت برای سرعت بخشیدن به پروژه های دردست اقدام شد .

در سالی که از سوی مقام معظم رهبری «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام گرفته است،همایش دو روزه‌ سفیران و رئیسان برخی از نمایندگی های ایران در خارج از کشور با موضوع «برجام و اقتصاد مقاومتی؛فرصت ها و ظرفیت ها» امروز در تهران آغاز شد.

دعوت از سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری درحوزه سلامت

علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در همایش بین المللی سرمایه گذاری در حوزه سلامت طی سخنانی خطاب به شرکتهای سرمایه گذاری اظهار داشت: به دلیل عام بودن خدمات در حوزه سلامت و جذابیت های این حوزه، نگرش خود را تغییر داده و رویکرد جدیدی را اتخاذ کنند.

وی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی و شرکتهای سرمایه فرست خواست با مطالعه فرصت های سرمایه گذاری و با درنظر گرفتن مشوق های درنظر گرفته شده در ایران سرمایه گذاری کنند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: فرصت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری بین ایران و کشورهای مختلف جهان پس از برجام به‌وجود آمده است و سرمایه‌گذاران خارجی باید نگرش و دیدگاه خود را نسبت به جمهوری اسلامی ایران تغییر دهند و واقعیت‌های امروز را مبنی بر شرایط جدید پس از تحریم‌ها و فرصت‌های بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاری در ایران ببینند.

طیب نیا با اشاره به رتبه اول ایران در منطقه از نظر تولید علم با استناد به مقالات علمی گفت: ایران با دستیابی به فناوری های نوین مانند نانو تکنولوژی، بایو تکنولوژی و سلول‌درمانی زمینه مناسبی برای مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی وجود دارد.

وزیر اقتصاد افزود: با تصویب دولت، مشوق‌های زیادی برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی در ایران فراهم شده و حمایت‌های لازم نیز از سوی دولت برای سرمایه‌گذاران خارجی ایجاد شده که تضمین پرداخت غرامت در صورت ملی شدن و سلب مالکیت، جبران خسارت‌های ناشی از ممنوعیت و توقف موافقتنامه‌های مالی و تضمین خرید کالا و خدمات تولیدی از جمله مواردی است که دولت برای حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی اعمال می‌کند.

وی همچنین گفت: تضمین تامین و انتقال آزادانه ارز به کشور، انتقال آزادانه اصل سرمایه و منافع ناشی از سرمایه گذاری به صورت ارز و کالا، پذیرش سرمایه گذار خارجی در کلیه زمینه های تولیدی، برخورداری از حمایت‌های یکسان بین سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، پذیرش سرمایه‌گذاری خارجی در همه زمینه‌های تولیدی، حمل و نقل، ارتباطات، کشاورزی، خدمات، آب و برق، ساختمان، امکان تملک زمین بنام شرکت ثبت شده در ایران، ارائه پروانه اقامت سه ساله برای مدیران، کارشناسان و بستگان درجه یک آنها و امکان تمدید این اقامت نیز از جمله امتیازاتی است که برای سرمایه‌گذاران خارجی در نظر گرفته شده است.

طیب نیا در خصوص مالیات شرکت های سرمایه گذار خارجی نیز گفت: نرخ مالیات هرگز از 25 درصد فراتر نمی‌رود و سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با معافیت مالیاتی 20 ساله همراه است.

وی افزود: ایران با دیپلماسی صلح و با آرمان "جهان عاری از خشونت" با چشم‌انداز مناسب رشد اقتصادی با آغوشی باز برای همکاری با جمعیتی جوان و تحصیلکرده با موقعیت فوق‌العاده مناسب جغرافیای سیاسی و اقتصادی، شرایط مناسبی را برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی فراهم کرده است.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: سرمایه گذاری خارجی در ایران بویژه در حوزه سلامت، فرصتی غیرقابل چشم پوشی در دسترس آنان قرار داده و بازدهی بالایی را فراهم کرده است.

طیب نیا با اشاره به سرمایه گذاری در حوزه سلامت گفت: ارتقای شاخص های سلامت مردم برای دولت جایگاه و اهمیت ویژه ای دارد و دولت از سرمایه گذاری در حوزه سلامت با جدیت حمایت می کند از جمله اینکه در ماده هفت قانون هدفمندی یارانه و بودجه های سنواتی اعتبارات قابل توجهی برای بخش سلامت اختصاص داده شده، همچنین اعتبار مناسبی نیز از محل مالیات بر ارزش افزوده به حوزه سلامت تعلق گرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستاوردهای طرح تحول سلامت خاطرنشان کرد: بیمه شدن 10 میلیون نفر پس از اجرای این طرح، کاهش هزینه های بستری بیماران به پنج درصد، ایجاد مراکز اقامت برای پزشکان و اجرای طرح های تشویقی برای حضور جامعه پزشکی در مناطق محروم کشور از جمله دستاوردهای طرح تحول سلامت است که توانسته عدالت در سلامت را در کشور برقرار کند.

طیب نیا تصریح کرد: علی رغم همه پیشرفت ها و انجام این اقدامات مهم و اساسی، هنوز بخش سلامت کشور تا رسیدن به نقطه مطلوب  و استانداردهای مطلوب بین المللی فاصله نسبتا زیادی دارد.

وی تاکید کرد: نیازهای حوزه سلامت کشور نامحدود و منابع مالی محدود است.

وزیر اقتصاد گفت: سودآوری سرمایه گذاری در حوزه سلامت دو برابر حوزه های نفت و گاز است و بزرگترین کمپانی های اقتصادی جهانی به دنبال سرمایه گذاری در این حوزه هستند.

طیب نیا با اشاره به موقعیت قابل توجه دولت در عرصه دیپلماسی و دستاوردهای آن در اقتصاد از جمله کاهش تورم از بالای 40 درصد به 11 درصد و نیز رشد اقتصادی مثبت بعد از یک دوره رشد منفی ناشی از اعمال تحریم های بین المللی گفت: مجموع این عوامل، شرایط منحصر به فردی را در کشور برای سرمایه گذاری بوجود آورده است.

وی افزود: این شرایط جدید، نه تنها باعث رونق اقتصادی، کاهش فقر و افزایش اشتغال در منطقه می شود بلکه می تواند با رونق اقتصادی در منطقه، ریشه های رشد تروریسم را در منطقه بخشکاند.

تشکیل کمیته مشترک پولی و بانکی ایران و آذربایجان

ولی اله سیف رییس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به موارد مطرح شده در ملاقات های پیشین با رییس کل بانک مرکزی آذربایجان تصریح کرد: یکی از پیشنهاداتی که قبل از این نیز مطرح شده است، ایجاد کمیته مشترک پولی و بانکی بین بانک های مرکزی طرفین است، این کمیته می تواند با تشکیل جلسه در فواصل زمانی منظم و اتخاذ تصمیم های مناسب مسائل فی مابین را بررسی و نتیجه را به روسای بانک های مرکزی دو طرف گزارش کند.

وی افزود: به منظور ایجاد روابط کارگزاری پیشنهاد می شود از کشور آذربایجان و متقابلاً  ایران بانک هایی معرفی و امکان افتتاح شعب در سرزمینهای طرفین فراهم شود.

سیف خواستار دست یافتن به تفاهم بیشتر در خصوص موضوعات مشترک توسط بانک های فعال دو کشور شد و افزود: به منظور تسهیل روابط تجاری دو کشور و تفاهم بیشتر با افتتاح حساب مشترک در بانک های مرکزی طرفین، مبادلات تجاری صادرات و واردات در این حساب متمرکز و در یک دوره زمانی منظم برای تسویه حساب نقدی اقدام شود.

رییس کل بانک مرکزی با تاکید مجدد بر ظرفیت های اقتصادی و مالی ایران و آذربایجان، روابط مناسب تجاری را در بستر ارتباط منظم بانکی خواستار شد و گفت: روابط مناسب تجاری از کانال بانک های دو کشور مطمئن تر از سایر  راه ها همچون صرافی ها خواهد بود و لازم است برای افزایش پایدار حجم تجارت روش های امن و کم خطرتر انتخاب شود، تا ضمن ایجاد روابط جدید این ارتباطات گسترش نیز یابد، بر این اساس پیشنهاد می کنم یک بانک مشترک بین دو کشور تاسیس شود.

سیف ضمن ارایه پیشنهاد تبادل تجربیات فنی در خصوص موضوعات نظارت بانکی بین طرفین گفت: همکاری های فنی و تکنیکی بین بانک های مرکزی ایران و آذربایجان و لزوم استفاده از تجربیات طرفین در این موضوع مهم و لازم است مورد توجه قرار گیرد.

در این دیدار المان رستم اف رییس کل بانک مرکزی آذربایجان ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت:  پیشنهاد و ایده افتتاح  بانک مستقل را  ایده مثبتی قلمداد می کنیم و  در این خصوص کمیته مشترک پولی و بانکی راه کارهای اجرایی آن را بررسی خواهد کرد.

وی افزود: هدف اصلی از حضور در ایران توسعه روابط اقتصادی و بانکی و در گام بعدی افتتاح شعب بانک های آذربایجان در ایران است و از پیشنهاد افتتاح حساب مشترک البته از طریق بانک بین المللی آذربایجان استقبال می کنیم.

رییس کل بانک مرکزی آذربایجان در این دیدار همکاری های فنی و تکنیکی را از اولویت های این کشور دانست و گفت: ایران و آذربایجان هر دو کشورهای با اقتصاد نفتی هستند و در این زمینه می توانیم با تبادل نظر و تجربیات به نتایج مثبت و قابل اتکای نائل شویم. 

المان رستم اف  رئیس بانک مرکزی جمهوری آذربایجان به دعوت رسمی ولی اله سیف رئیس کل بانک مرکزی به ایران سفر کرده است.

مشکل مالی 10 هزار واحد کوچک و متوسط تا پایان سال رفع می شود

محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش تبیین برنامه‌های ابلاغی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با  بیان اینکه موضوع اقتصاد مقاومتی از اوایل سال 93 از سوی مقام معظم رهبری در غالب  سیاستهای 24 گانه مورد تاکید قرار گرفت افزود: دراین راستا از اوایل سال 1393 دولت و دستگاه‌های دولتی در پی تنظیم دستور العمل مناسب و اجرایی کردن اقدامات بودند .

وی افزود: به دنبال این مهم، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون اول رئیس جمهور از سالجاری تشکیل گردید که  فعال‌تر شدن تولید در کشور و صادرات غیر نفتی را مورد تاکید قرار داد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز در جهت فعال سازی بخش تولید اعم از صنعت، کشاورزی و واحدهای تبدیلی در تلاشیم و باید برای تبیین و اجرای هرچه بهتر سیاستهای اقتصاد مقاومتی با یکدیگر همفکری کنیم.

نعمت زاده در ادامه به ایجاد کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید در اوایل سال گذشته اشاره کرد و افزود: در طرح رفع موانع تولید ،‌ایجاد اختیارات در راستای رونق تولید و اقتصاد مد نظر بود که عملیاتی نشد که خوشبختانه به برخی از این اختیارات در اقتصاد مقاومتی  پرداخته شده است.

به گفته وی؛‌ با کمک بانک مرکزی مقرر شده است تا با ارائه تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط،‌ تولید و اشتغال رونق جدیدی به خود بگیرد و  این در صورتی است که این واحدها بتوانند از تسهیلات درنظر گرفته شده بهره مند شوند.

نعمت زاده ادامه داد:‌ در گذشته به دلیل بدهی‌های واحدهای کوچک و متوسط به بانک‌ها ،‌سازمان تأمین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی، تسهیلات جدید تعلق نمی‌گرفت اما با بخشنامه اخیر رئیس کل بانک مرکزی مقرر گردید تا با نظر کارگروه‌های استانی، تسهیلات جدیدی در اختیار واحدهای کوچک و متوسط قرار بگیرد.

به گفته وی؛ 10 هزار واحد تولیدی دارای مشکل تامین مالی و کمبود نقدینگی تا پایان سال مطابق نظر کارگروه های استانی از تسهیلات لازم برای راه افتادن چرخ تولید خود بهره مند می شوند.

نعمت زاده افزود: پیش بینی شده است تا پایان سال، دو هزار واحد کوچک و متوسط تولیدی کشور که از پیشرفت بیش از 60 درصدی برخوردارند، به بهره برداری برسند.

وی ادامه داد: بانک مرکزی پذیرفت برای واحدهای تولیدی دارای کمتر از 100 نفر کارگر، بدون در نظر گرفتن مشکلات پیش گفته تسهیلات اعطا شود و به همین منظور بخشنامه هایی از سوی بانک مرکزی صادر شده است.

وزیر صنعت معدن و تجارت خاطرنشان کرد:‌ ظرف یک ماه بعد از تأیید کارگروه‌های استانی تسهیلات به واحدهای متقاضی ارائه خواهد شد و به بانک فرصت داده شده تا ظرف یک هفته در صورت عدم توانایی پرداخت تسهیلات، دلایل خود را اعلام کنند که در این رابطه 910 واحد برای دریافت این تسهیلات ثبت نام کرده‌اند.

نعمت زاده در به ضرورت آموزش دهی مناسب و به روز مدیریت اشاره کرد و افزود: برای توسعه صادرات و داشتن نگرش صادراتی باید آموزش لازم دیده شود  این در حالیست که صادرات محور کردن در سطح استانها و مناطق مختلف را باید مورد توجه قرار داد.

همچنین در این همایش « محسن صالحی نیا» معاون امور صنایع وزارت صنعت،‌معدن و تجارت با اشاره به  سیاست‌های این وزارتخانه در اقتصاد مقاومتی یادآور شد:‌ سه پروژه با درجه اهمیت بالا در دستور کار ستاد اقتصاد مقاومتی وزارتخانه قرار دارد که از آنها می‌توان به رونق تولید و تعیین تکلیف حداقل7500 واحد کوچک و متوسط با هدف فعال کردن آنها ، بهره برداری و راه اندازی طرح‌های نیمه تمام و ارتقای رقابت پذیری واحدهای کوچک و متوسط جهت افزایش صادرات  نام برد.

112 میلیون تن محصولات کشاورزی سالانه در ایران تولید می شود

همایش اقتصادی مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان با حضور مسوولان و نمایندگان شرکتهای فعال دو کشور در بخش کشاورزی و صنایع غذایی در باکو برگزار شد. در این همایش اقتصادی که از سوی بنیاد ترویج صادرات و سرمایه گذاری با همکاری وزارت کشاورزی جمهوری آذربایجان برگزار گردید، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی کشورمان، حیدر اسداف همتای آذربایجانی وی و نیز محسن پاک آیین سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان حضور داشتند .

محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی ایران طی سخنانی در این همایش دیدار رو گذشته با الهام علی اف و تاکید رییس جمهوری آذربایجان برای توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی میان دو کشور به خصوص در بخش کشاورزی را خاطر نشان کرد و گفت: هر دو کشور به دنبال آن هستند که وابستگی به نفت را در اقتصاد خود را کاهش دهند .

وی افزود: بخش کشاورزی می تواند نقش مهمی در این زمینه داشته باشد و به همین دلیل ما قرار است روابط خود را در این بخش گسترش دهیم و با کمک به یک دیگر هر چه بیشتر همکاری را در این حوزه توسعه دهیم .

وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران همچنین در باره ظرفیت های کشاورزی کشورمان گزارشی را به حاضران ارایه کرد و گفت: ایران در حال حاضر نزدیک به 112 میلیون تن محصولات کشاورزی را جهت تامین نیاز داخلی و نیز برای اهداف صادرات تولید می کند .

محمود حجتی افزود: امروز طرح های کلان در بخش کشاورزی از جمله در زمینه آبیاری در ایران اجرا می شود و کشورمان در زمینه تقویت همکاری های بین المللی در این حوزه و نیز به کار گیری نتایج تحقیقات علمی روز تلاش می کند.

وی آمادگی کشورمان برای گسترش همکاری با جمهوری آذربایجان در حوزه های مختلف کشاورزی از جمله تولیدی ، خدماتی ، تحقیقات علمی و بازرگانی را اعلام کرد .

وی مسوولان بخش خصوصی هر دو کشور را برای تقویت همکاری در بخش کشاورزی دعوت کرد و افزود: دولت ایران نیز برای ارایه هر گونه کمک به آنها در این زمینه آمادگی لازم را دارد.

حیدر اسداف وزیر کشاورزی جمهوری آذربایجان نیز طی سخنانی حضور مسوولان و نمایندگان بیش از 80 شرکت در این همایش را نشانه علاقه متقابل محافل بخش خصوصی برای توسعه همکاری در بخش کشاورزی دانست .

وی با اشاره به اهمیت این چنین همایش ها در راستای مبادله تجربیات و برقراری و توسعه روابط و همکاری ، مذاکرات انجام گرفته با همتای ایرانی در راستای توسعه همکاری در حوزه های مختلف کشاورزی از جمله دامداری و دامپروری و نیز در عرصه تحقیقات و آموزش کشاورزی مهم ارزیابی کرد .

وی افزود: دو کشور برای عملی کردن توافقات حاصله در بخش کشاورزی گروه کاری ویژه را تاسیس کردند .

محسن پاک آیین سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز گفت ، امروز به چند دلیل فرصت زیادی برای گسترس همکاری در حوزه های اقتصادی و بخصوص در بخش کشاورزی میان دو کشور وجود دارد .

سفیر کشورمان برقراری روابط جوب میان دو کشور بر اثر اراده سیاسی روسای جمهوری ایران و جمهوری آذربایجان که موجب رفع هر گونه موانع در راه توسعه روابط فیمابین شده را خاطر نشان کرد و گفت ، فعالین اقتصادی باید از این شرایط استفاده کنند .

محسن پاک آیین لغو تحریم های ایران و فضای ایجاد شده بر اثر آن را بسیار مناسب برای گسترش همکاری عنوان کرد و گفت ، امروز ساختار تحریم ها بر علیه ایران شکسته شده و سیستم تحریم فروپاشیده است .

وی همچنین خاطر نشان کرد ، در حال حاضر ایران با 300 بانک دنیا همکاری می کند و لذا در فضای اقتصادی مثبت شرایط لازم برای همکاری بخش های خصوصی فراهم است .

رفعت محمد اف رییس بنیاد ترویج صادرات و سرمایه گذاری جمهوری آذربایجان نیز با اشاره به این که در سال های اخیر شاهد برگزاری چند همایش اقتصادی مشترک بزرگ با حضور مسوولان و نمایندگان محافل کاری این کشور و ایران شدیم گفت: این همایش ها به گسترش همکاری در حوزه های مختلف اقتصادی از جمله بخش کشاورزی کمک می کند .

 

 

کد خبر 544858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha