به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، وی درباره مخاطب این مجموعه،گفت: نمیتوانیم بگوییم که مخاطب این مجموعه گروهی خاص هستند چراکه همه دلشان میخواهد اساطیر باستانی را بشناسند. بخشی از مخاطبان این اثر خاص هستند که برای استفادههای نحقیقاتی سراغ این اثر میآیند. علاوه بر استفادههای پژوهشی، اهمیت کتاب اساطیر و آیینهای باستانی از این جهت است که میتوان از هر واژه آن یک نمایش و تئاتر ساخت.
معصومی با اشاره به این نکته که بیشتر مخاطبان این مجموعه مردم عادی هستند، افزود: همه مردم دوست دارند از انسانهایی که در دوران خیلی قدیم زندگی میکردند و از حوادثی که پیرامون آنها رخ میداده باخبر شوند. همه ما دوست داریم از اصل خودمان باخبر شویم و بدانیم انسان چه مراحلی از تکامل را پشت سر گذاشته است تا به اینجا برسد.
غلامرضا معصومی درباره همراه بودن اساطیر و آیینهای باستانی در این کتاب اظهار کرد: تلاش ما این است که در این مجموعه شانزده جلدی هم اساطیر جهان را معرفی کنیم، هم آیینهای باستانی جهانیان را. این آیینها مربوط به آسیا، اروپا، آفریقا، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی هستند.
این پژوهشگر تاریخ درباره مرجع بودن کتابهای این مجموعه حتی برای مردم سایر کشورها گفت: دو سال پیش از ما برای ترجمه جلدهای اول، دوم و سوم اساطیر و آیینهای باستانی اجازه گرفتند، تا بتوانند از این کتابها برای تدریس در دانشگاههای خارج از کشور استفاده کنند.
وی ادامه داد: برای نگارش این کتاب از منابع انگلیسی، آلمانی و عربی استفاده میشود و شاید برای شما جالب باشد که نصف جلد چهارم این مجموعه فقط فهرست کتابهایی است که از آنها برای نگارش مداخل گوناگون استفاده شده است.
معصومی درباره چگونگی آغاز این پژوهش گفت: زمانی که دانشجوی فوق لیسانس بودم برای نگارش پایاننامهام همه آیینهای باستانی را در پنج جلد کتاب جمعآوری کردم و پس از آن تصمیم به اضافه کردن اساطیر باستانی و تهیه دایرةالمعارف گرفتم.
نظر شما