مالدیو روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد/ایران در لحظه حساسی ورود به تجارت جهانی

خبرگزاری شبستان:ایران در لحظه حساسی ورود به تجارت جهانی، مالدیو روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد، هند به دنبال دو برابر کردن واردات نفت از ایران، بدون درک سپاه، درک ایران ناممکن است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران در لحظه حساسی ورود به تجارت جهانی، مالدیو روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد، هند به دنبال دو برابر کردن واردات نفت از ایران، بدون درک سپاه، درک ایران ناممکن است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

سپاه در پی زدودن خاورمیانه از نفوذ آمریکا است / بدون درک سپاه، درک ایران ناممکن است

نشریه آمریکایی «وکس» در گزارشی نوشت: 6 مورد وجود دارد که درباره نیروی قدرتمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران باید دانسته شود. سپاه پاسداران ایران نیرویی است که از لحاظ امنیتی و نظامی مسئولیت حفظ نظام را بر عهده دارد و بدون درک سپاه، درک ایران ناممکن است.

*سپاه پاسداران ستون انقلاب است

نشریه وکس  در آغاز با اشاره به نخستین موردی که باید در مورد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دانسته شود  به نحوه شکل‌گیری سپاه پاسداران پرداخته و نوشت: سپاه ایران تنها نیروی نظامی نیست بلکه قدرت سیاسی و اقتصادی شگرفی دارد .مهمترین دلیل وقوع انقلاب اسلامی سال 1979 در ایران  پاسخ به نفوذ آمریکا بود. ایرانی‌ها «محمد رضا پهلوی» شاه وقت را ظالم ‌دانسته و معتقد بودند که سیاست‌های سرکوبگرانه او به خاطر آمریکاست. بدین طریق پس از پیروزی انقلاب، سپاه از سوی انقلابیون شکل گرفت و با به تدریج به یکی از ستون‌های ایران تبدیل شده و نقش مدافع انقلاب را برعهده گرفت. سپاه ایران اینک در برخی مناطق جهان چون آمریکای لاتین نیز نفوذ دارد.

بر اساس این گزارش، سپاه ایران مهمترین عامل بازدارنده راهبردی ایران «برنامه‌های موشکی» را در اختیار دارد و با متحدان این کشور  چون حزب‌الله لبنان، شیعیان عراق و حکومت «بشار اسد» در سوریه در  ارتباط است.

این نشریه آمریکایی در ادامه به دومین نکته اشاره نموده و می‌نویسد: سپاه ایران خود را محافظ فرمانده کل قوا می‌داند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط «آیت‌الله روح‌الله خمینی» رهبر فقید انقلاب شکل گرفت که مسئولیت حفاظت از انقلاب است.

* دفاع از منافع مذهبی - ملی در راس برنامه‌های سپاه قرار دارد

 نشریه وکس در ادامه به سومین مورد اهمیت نقش سپاه پرداخته و نوشت: اهداف سپاه ترکیبی از منافع ملی و عقیدتی است. بر این اساس، حفظ جایگاه رهبر ایران و محوریت اسلام اولویت نخست است. نیروهای سپاه ایران از سویی دیگر نفوذ غرب در کشور را شدیدترین چالش بر می‌شمارند و حامیان دموکراسی غربی از منظر آن‌ها در منافات با معیارهای انقلاب قرار دارد. نفوذ فرهنگی غرب موردی است که باید با آن مقابله شود. در این بین نیروهای بسیج نیز کمک حال سپاه هستند و نیروهای بسیج در تمامی سطوح از مساجد و  مدارس گرفته تا ادارات حضور دارند. اما در امور فرامرزی ماموریت سپاه پاسداران پیچیده‌تر است. سپاه ایران به دنبال زدودن خاورمیانه از نفوذ آمریکا است. سپاه ایران همچنین با منافع منطقه‌ای عربستان نیز تقابل دارد و در این بین بر متحدانش چون حزب‌الله، شیعیان عراق ،حماس در فلسطین و انصار الله در یمن تکیه می‌کند و البته در سوریه نیروهای ایران و شبه نظامیانش از حکومت این کشور در برابر نیروهای عربستان، قطر، ترکیه و آمریکا محافظت می‌کنند.

مالدیو روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد

وزارت خارجه مالدیو، بامداد چهارشنبه در بیانیه ای ضمن تکرار اتهامات عربستان سعودی علیه ایران، اعلام کرد روابط دیپلماتیک با تهران را قطع کرده است.

بیانیه وزارت خارجه مالدیو، سیاست های ایران در خاورمیانه را برای صلح و امنیت منطقه مضر دانسته است.

آسوشیتدپرس ضمن اعلام این خبر نوشته این اقدام، نزدیکی این کشور جزیره ای به عربستان سعودی را نشان می دهد.

عربستان سعودی، چند ماه پیش بعد از ورود عده ای از ایرانیان معترض به اعدام شیح نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعه در عربستان به سفارت عربستان، روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد.

وزارت خارجه آمریکا: ما همیشه به برجام پایبند بوده‌ایم/تا ایران پایبند باشد پایبند می‌مانیم

پس از آنکه «مجید تخت روانچی» معاون وزیر خارجه ایران و از اعضای تیم مذاکره‌کننده از عدم پایبندی آمریکا به تعهدات برجامی خبر داد، «آلن اِیر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به این گفته‌های وی با ادبیاتی غیرمستقیم و تلویحی پاسخ داد.

خبرنگار بین‌الملل فارس، واکنش رسمی وزارت خارجه آمریکا به گفته‌های روانچی و همچنین اقدامات آمریکا در صورت توسل ایران به اصل عمل متقابل و توقف اجرای برخی تعهدات برجامی ایران را جویا شد.

سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا گفت: «این جواب من است؛ ایالات متحده (تاکنون) به همه تعهدات خود ذیل برجام متعهد بوده و این رویه را تا زمانی که ایران هم این‌گونه باشد، ادامه خواهد داد.»

اِیر با این پاسخ تلویحا گفته‌های معاون ظریف مبنی بر عدم اجرای تعهدات برجامی از سوی واشنگتن را رد کرد و البته به طرف ایرانی یادآور شد که این به اصطلاح «متعهد ماندن» تا زمانی که ایران به همه آنچه در توافق وین نوشته شده پایبند بماند، ادامه خواهد یافت.

مشکلی که گمان می‌رفت تفاوت ذات تعهدات برجامی ایران و آمریکا ایجاد خواهد کرد یعنی بازگشت‌ناپذیر بودن تعهدات و اقدامات ایران، حالا رخ نمایان کرده و موجبات اعتراض معاون اروپا-آمریکا ظریف را نیز فراهم کرده است.

100 میلیارد دلاری که بنا بود از محل اجرای برجام آزاد شود، ابتدا به 50 میلیارد و سپس بر اساس گفته‌های «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا به 3 میلیارد دلار تقلیل یافت؛ بازگرداندن تحریم‌های بانکی و غیره هم برای آمریکا و دیگر اعضای شورای امنیت، فقط زحمت تلاش برای تصویب یک متن چند صفحه‌ای در شورا را می‌طلبد.

اقدامات ایران اما به گونه‌ای دیگر است؛ ارسال اورانیوم غنی‌شده به کشوری دیگر و از دست دادن کنترل بر آن و برچیدن قلب رآکتوری فوق حساس، اقداماتی بسیار متفاوت از اقدامات آمریکایی ها و بازگشت‌ناپذیر است.

مشتی راننده وانت در کاخ سفید عهده دار سیاست خارجی شده اند

«تام کاتن»، سناتور جمهوری خواه آمریکایی با لحنی تند از مقام های کاخ سفید انتقاد کرده است.

کاتن که البته او هم هدف انتقادهای تند مقام های کاخ سفید قرار گرفته، در مصاحبه ای مقام های دولت آمریکا را با الفاظی مثل راننده وانت و رمان نویس های شکست خورده مورد خطاب قرار داد.

این سناتور ایالت آرکانزاس در مصاحبه ای بعد از آنکه فیلمی از اظهارات سخنگوی کاخ سفید پخش شد که وی را به طرح ادعاهای عموماً نادرست درباره برجام متهم می کرد گفت: «ببینید، فیلمی که الان نشان دادید، نشان می دهد وقتی شما راننده وانت و مأموران تبلیغات کمپین ها و رمان نویست های شکست خورده را عهده داره مسائل سیاست خارجی و امنیت ملی می کنید چه اتفاقی می افتد.»

سخنگوی کاخ سفید، جند هفته پیش که طرح سناتور کاتن برای ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران رأی نیاورد گفته بود که او فرق بین آب سنگین و آب گازدار را نمی داند.

ایران موفق شده اجرای حکم دیوان عالی آمریکا را در پرداخت غرامت ۲ میلیارد دلاری به تاخیر اندازد

وبگاه آمریکایی «بریت بارت» از به تاخیر افتادن حکمی خبر داد که بر اساس آن ایران باید بیش از دو میلیارد دلار به بازماندگان ماجرای بمبگذاری سال 1983 مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت, پایتخت لبنان پرداخت نماید.

به نوشته این منبع خبری، این حکم به تصویب دادگاه فدرال رسیده و درست چند هفته قبل دیوان عالی آمریکا نیز آن‌را تایید کرد. با این حال ایران موفق شده با کمک یک شرکت حقوقی آمریکایی در نیویورک اجرای این حکم را به تاخیر بیاندازد.

در بخشی از نامه «آندریاس . ای . فیشنکت» وکیل شرکت حقوقی «چافتز لنزی ال. ال .پی» به قاضی «کاترین فورست» آمده است: «بانک مرکزی ایران با احترام درخواست دارد که دادگاه حکم تایید شده دیوان عالی آمریکا را به تاخیر بیاندازد و به بانک مرکزی ایران فرصت مناسب برای پاسخگویی به شاکیان این پرونده داده شود.»

 بریت بارت در ادامه نوشت: شاکیان پرونده نه تنها بازماندگان ماجرای بمبگذاری مقر نظامیان آمریکا در بیروت بلکه بازماندگان انفجار برج‌های «الخُبَر» در عربستان سعودی و دیگر اقدام‌های تروریستی هستند.

بریت بارت در خاتمه از آغاز پروسه این پرونده در سال 2001 در دادگاه‌های آمریکا و حضور شاهدانی در دادگاه و از سوی آژانس امنیت ملی این کشور که نشان دهد ایران دستور بمبگذاری را صادر کرده بود، اشاره کرد و نوشت: نحوه جمع آوری این مبلغ غرامت خود مبدل به موضوعی شده بود تا این‌که در سال 2008 مشخص شد سرمایه‌های مسدود شده ایران در «سیتی بانک» آمریکا معادل  1.7 میلیارد دلار است. البته شرکت حقوقی چافتز لنزی ال ال پی در تلاش است مانع پرداخت این مبلغ شود.

واشنگتن: ایران از اهرم فشار خود در سوریه استفاده کند

«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب کنفرانس خبری روزانه این نهاد، در خصوص مسائل مربوط به سوریه و مصوبه جنجالی امروز سنا برای شکایت از دولت‌های حامی تروریسم، سخن گفت.

نماینده‌های سنای آمریکا امروز با اجماع طرحی را تصویب کردند که شکایت از دولت-ملت‌های حامی تروریسم را مجاز می‌کند و همه می‌دانند که این به معنی هموار شدن راه برای شکایت از عربستان به دلیل سعودی بودن 15 تروریست از 19 عامل حملات 11 سپتامبر است؛ خانواده‌های قربانیان اعتقاد دارند که دولت سعودی از این افراد حمایت کرده است.

مجلس نمایندگان آمریکا و «باراک اوباما» رییس‌جمهور این کشور که امضای هر دو برای قانون شدن این طرح لازم است اما تاکنون با کلیات چنین مصوبه‌ای مخالفت کرده‌اند.

جان کربی در پاسخ به سوالی درباره موضع وزارت خارجه در برابر این اقدام سنا گفت: «ما هنوز در خصوص این طرح قانونی نگران‌ایم؛ درباره تبعات احتمالی وضع چنین قانونی نگرانی داریم و کماکان به ابراز نگرانی خود ادامه می‌دهیم.»

وی ادامه داد: «روابط ما با عربستان سعودی خیلی نزدیک است و رهبران این کشور در زمینه‌های مختلف از جمله گرد هم آوردن معارضان سوری در ریاض، به ائتلاف کمک کرده‌اند.»

سخنگو در جمع‌بندی این بخش گفت: «موردی نمی بینم که ما را از تعمیق و گسترش روابط با عربستان باز دارد.»

جان کربی به تلاش‌های ناکام امروز گروه تماس در وین برای ایجاد آتش‌بس فراگیر در سوریه هم پرداخت.

وی در خصوص نقش ایران و روسیه در این مسیر گفت: «روس ها از انتقال سیاسی و اجرایی شدن قطعنامه سازمان ملل حمایت می‌کنند؛ ما می‌دانیم که روس‌ها بر روی (بشار) اسد اهرم فشار دارند و هر گاه از این اهرم استفاده کرده‌اند، نتیجه‌بخش بوده است.»

وی در خصوص نقش ایران گفت: «ایران هم در سوریه اهرم فشار دارد که البته امیدواریم به صورتی سازنده از این ظرفیت استفاده کنند.»

اسلوونی می‌تواند دروازه ورود ایران به بازارهای اروپا و غرب بالکان باشد

غلامعلی کرمی‌نیا مشاور معاونت برق و انرژی وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران در یک کنفرانس خبری در حاشیه برگزاری نخستین نشست کمیته مشترک همکاری‌های ایران و اسلوونی در حوزه انرژی، به خبرنگاران گفت: ایران و اسلوونی برنامه‌های طولانی مدتی در حوزه انرژی تعریف کرده‌اند و جلسه مزبور می‌تواند سرآغاز خوبی برای همکاری 2 کشور در این زمینه باشد.

وی که در یک کنفرانس خبری مشترک با آلش کانتاروتی معاون وزیر توسعه اقتصادی و فناوری اسلوونی و کلمان پوتیسِک معاون وزیر زیرساخت این کشور در حضور خبرنگاران در لوبلیانا شرکت کرد، یادآور شد: ایران و اسلوونی در زمینه انتقال و فروش فناوری و انرژی تجربه‌های مشترک خوبی دارند و این کشور در نظر ایران، یک شریک قابل اعتماد است که می‌تواند به تهران در ورود به بازار منطقه غرب بالکان کمک کند.

رئیس ایرانی کمیته مشترک انرژی تصریح کرد: هر دو کشور برنامه‌های بلندمدت انرژی خود را تعریف کرده‌اند و طرح‌های مستحکم احتمالی در ابتدا شامل سیستم سنجش میزان مصرف الکتریسیته، نوسازی ایستگاه‌های توزیع برق، ساخت نیروگاه‌های برق و آبی، ارتقای شبکه توزیع و انتقال انرژی می‌شود.

کرمی‌نیا در پایان با اشاره به اینکه ایران تجربیات خوبی از همکاری با اسلوونی در انتقال دانش و فناوری داشته، خاطرنشان کرد: ما اسلوونی را شریکی قابل اعتماد می‌بینیم.

آلش کانتاروتی معاون وزیر توسعه اقتصادی و فناوری اسلوونی، تشکیل کمیته مشترک همکاری‌های ایران با کشورش در حوزه انرژی را گام مهمی در جهت تحکیم روابط اقتصادی 2 کشور دانست و تاکید کرد: اسلوونی می‌تواند دروازه ورود ایران به بازارهای اروپا و غرب بالکان باشد.

وی افزود: ظرفیت‌های متعددی برای همکاری تجاری بین ایران و اسلوونی وجود دارد و تشکیل این کمیسیون، گام مهمی در جهت تحکیم روابط اقتصادی با ایران و حمایت از شرکت‌های هر 2 کشور برای ایجاد مشارکت و خلق فرصت‌های جدید است.

رئیس اسلوونیایی کمیته مشترک دولتی همکاری‌های ایران و اسلوونی در حوزه انرژی تصریح کرد: دولت ما قصد دارد در این زمینه از شرکت‌های خود به لحاظ سیاسی و مالی حمایت کند.

بر اساس این گزارش، کلمان پوتیسِک معاون وزیر زیرساخت اسلوونی نیز در سخنانی در این نشست، از آمادگی آن وزارتخانه به منظور توسعه همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران در سایر حوزه‌ها خبر داد.

نخستین کمیته مشترک دولتی همکاری‌های ایران و اسلوونی در حوزه انرژی، روز دوشنبه 27 اردیبهشت 1395 با حضور مرتضی درزی رامندی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لوبلیانا، غلامعلی کرمی نیا مشاور معاونت امور برق و انرژی وزارت نیرو کشورمان، آلش کانتاروتی معاون وزیر توسعه اقتصادی و فناوری اسلوونی، کلمان پوتیسِک معاون وزیر زیرساخت اسلوونی و همچنین اعضاء و نمایندگان دولتی و بخش خصوصی کمیته مزبور، در مرکز همایش‌های بردو واقع در شهر کران اسلوونی، گشایش یافت.

نمایندگان هر دو کشور، چارچوب‌های اصلی خود در حوزه‌های انرژی تجدیدپذیر، بهره‌وری انرژی و شبکه هوشمند ارائه دهنده فرصت‌های همکاری در علوم را ارائه دادند.

امضای یک بیانیه همکاری که تا پایان سالجاری، فعالیت‌های مشترک دو کشور را در بر گیرد، در دستور کار کمیته مزبور قرار دارد.

مهر:

ایران در لحظه حساسی برای ورود به تجارت جهانی قرار دارد

مقام شماره دوم صندوق بین المللی پول روز سه شنبه در کنفرانسی از ورود احتمالی ایران به تجارت جهانی خبر داد. وی گفت: البته ایران با چالش های زیادی در این مسیر روبرو است.

«دیوید لیپتون» مقام ارشد صندوق جهانی پول گفت: تهران برای ورود مجدد به عرصه تجارت جهانی نیاز به گذشتن از مراحل کلیدی دارد که یکی از این مراحل مبارزه و توقف پولشویی است.

لیپتون در کنفرانسی که روز سه شنبه در محل بانک مرکزی ایران برگزار شده بود، از تلاش های ایرانی در زمینه اصلاحات اقتصادی در سالهای اخیر قدردانی کرد. وی افزود: تورم در سالهای اخیر کاهش چشمگیری داشته است و کشور در مسیر رشد اقتصادی قرار گرفته است.

لیپتون به خبرنگاران گفت: در زمان کنونی ایران در لحظه حساسی برای جهش اقتصادی قرار دارد و با برداشتن تحریم های اقتصادی اتفاقات جدیدی برای ایران پیش بینی می کنیم.

به گفته مقام صندوق جهانی پول ایران در مسیر رشد اقتصادی با چالش هایی مثل کاهش قیمت نفت و تردید سرمایه گذاران خارجی برای حضور در پروژه های اقتصادی ایران مواجه است.

وی گفت: اقدامات سالهای اخیر ایران در زمینه اصلاحات و مبارزه با پول شویی ارزنده بوده است که به طور حتم از حمایت صندوق جهانی پول در این مسیر برخوردار خواهد بود.

هند به دنبال دو برابر کردن واردات نفت از ایران

«ناراندا مودی» در دیدار خود از ایران قصد دارد برای دو برابر کردن واردات نفت کشورش از ایران تلاش کند.

بنا بر این گزارش، هند به دنبال این است تا در دوره بعد از تحریم های ایران واردات نفت خود از ایران را که روزی دومین تامین کننده نفت هند بوده است را ۲ برابر کند.

همچنین هند خواستار این است تا امتیاز توسعه یک حوزه گازی عظیم در ایران است و نیز قصد دارد قرارداد توسعه بند چابهار را با ایران به اامضا برساند.

وی قرار است در این دیدار با مقام معظم رهبری و دیگر مقامات عالی رتبه ایران از جمله رئیس جمهور دیدار کند.

نخست وزیر هند ۲۲ تا ۲۳ ماه می میلادی از ایران دیدار خواهد داشت.

اشرف غنی برای امضای توافقنامه بندر چابهار به تهران سفر می‌کند

«عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان اعلام کرد: «محمد اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان، با هدف امضای توافقنامه بندر چابهار به زودی به ایران سفر می کند.

عبدالله عبدالله، رییس اجراییه دولت وحدت ملی، که در حال حاضر در یک سفر رسمی در چین به سر می برد، با بیان این مطلب گفت: افغانستان توجه زیادی به توسعه زیر بناها و همگرایی منطقه‌ ای دارد و محمد اشرف غنی به زودی در سفر به ايران، تفاهمنامه بندر چابهار را امضا خواهد كرد.

این در حالیست که عبدالله عبدالله، حدود چهار ماه پیش در جریان سفر اش به ایران، از این بندر نیز دیدار کرده بود. نخستین موافقت‌نامه توسعه بندر چابهار میان ایران، هند و افغانستان در سال ۲۰۰۳ میلادی به امضا رسید.

با اين حال، کارشناسان آگاه بر این باورند در صورتی که این بندر به بهره برداری برسد، افغانستان از آن برای صادرات و واردات کالاهای خود استفاده خواهد کرد که در این صورت از اتکای افغانستان به بنادر پاکستان نیز کاسته خواهد شد.

لازم به ذکر است رسانه ها اعلام کرده اند «نارندرا مودی» نخست وزیر هند نیز برای امضای توافقنامه سه جانبه ایران، هند و افغانستان در سوم خرداد ماه به تهران سفر می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

نشریه آمریکایی: بدون درک سپاه، درک ایران ناممکن است

نشریه آمریکایی «وکس» در گزارشی نوشت: 6 مورد وجود دارد که درباره نیروی قدرتمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران باید دانسته شود. سپاه پاسداران ایران نیرویی است که از لحاظ امنیتی و نظامی مسئولیت حفظ نظام را بر عهده دارد و بدون درک سپاه، درک ایران ناممکن است.

*سپاه پاسداران ستون انقلاب است

نشریه وکس  در آغاز با اشاره به نخستین موردی که باید در مورد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دانسته شود  به نحوه شکل‌گیری سپاه پاسداران پرداخته و نوشت: سپاه ایران تنها نیروی نظامی نیست بلکه قدرت سیاسی و اقتصادی شگرفی دارد .مهمترین دلیل وقوع انقلاب اسلامی سال 1979 در ایران  پاسخ به نفوذ آمریکا بود.

ایرانی‌ها «محمد رضا پهلوی» شاه وقت را ظالم ‌دانسته و معتقد بودند که سیاست‌های سرکوبگرانه او به خاطر آمریکاست. بدین طریق پس از پیروزی انقلاب، سپاه از سوی انقلابیون شکل گرفت و با به تدریج به یکی از ستون‌های ایران تبدیل شده و نقش مدافع انقلاب را برعهده گرفت. سپاه ایران اینک در برخی مناطق جهان چون آمریکای لاتین نیز نفوذ دارد.

بر اساس این گزارش، سپاه ایران مهمترین عامل بازدارنده راهبردی ایران «برنامه‌های موشکی» را در اختیار دارد و با متحدان این کشور  چون حزب‌الله لبنان، شیعیان عراق و حکومت «بشار اسد» در سوریه در  ارتباط است.

این نشریه آمریکایی در ادامه به دومین نکته اشاره نموده و می‌نویسد: سپاه ایران خود را محافظ فرمانده کل قوا می‌داند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط «آیت‌الله روح‌الله خمینی» رهبر فقید انقلاب شکل گرفت که مسئولیت حفاظت از انقلاب است.

* دفاع از منافع مذهبی - ملی در راس برنامه‌های سپاه قرار دارد

 نشریه وکس در ادامه به سومین مورد اهمیت نقش سپاه پرداخته و نوشت: اهداف سپاه ترکیبی از منافع ملی و عقیدتی است. بر این اساس، حفظ جایگاه رهبر ایران و محوریت اسلام اولویت نخست است. نیروهای سپاه ایران از سویی دیگر نفوذ غرب در کشور را شدیدترین چالش بر می‌شمارند و حامیان دموکراسی غربی از منظر آن‌ها در منافات با معیارهای انقلاب قرار دارد. نفوذ فرهنگی غرب موردی است که باید با آن مقابله شود.

در این بین نیروهای بسیج نیز کمک حال سپاه هستند و نیروهای بسیج در تمامی سطوح از مساجد و  مدارس گرفته تا ادارات حضور دارند. اما در امور فرامرزی ماموریت سپاه پاسداران پیچیده‌تر است. سپاه ایران به دنبال زدودن خاورمیانه از نفوذ آمریکا است.

سپاه ایران همچنین با منافع منطقه‌ای عربستان نیز تقابل دارد و در این بین بر متحدانش چون حزب‌الله، شیعیان عراق ،حماس در فلسطین و انصار الله در یمن تکیه می‌کند و البته در سوریه نیروهای ایران و شبه نظامیانش از حکومت این کشور در برابر نیروهای عربستان، قطر، ترکیه و آمریکا محافظت می‌کنند.

ایرنا:

توافقنامه هسته ای باعث افزایش قدرت ایران در منطقه شده است

دو تن از کارشناسان آمریکایی گفتند، لحن دو پهلوی توافقنامه هسته ای، ایران را به مشتری تسلیحاتی دشمنان آمریکا تبدیل کرده است و اگر کنگره آمریکا می دانست که این توافقنامه باعث افزایش قدرت تهران در منطقه می شود، مساله بسیار متفاوت می شد.

پایگاه اطلاع رسانی آمریکایی 'تاون هال' نوشت، 'مایکل روبین' پژوهشگر موسسه اینترپرایز آمریکا روز سه شنبه در نشست کمیته نظارت در کنگره هشدار داد، لحن مبهم و دو پهلوی توافقنامه هسته ای ایران باعث شده است حکومت این کشور به بهترین مشتری دشمنان آمریکا تبدیل شود.

روبین گفت: ضعف عمده این توافقنامه آن است که فروش تسلیحات دفاعی را به مدت پنج سال ممنوع می کند اما، معلوم نمی کند که این تسلیحات دفاعی چه هستند.

بر اساس این گزارش، خرید تسلیحات نشان دهنده ائتلاف جدید و قوی بین ایران، چین و روسیه است، مبحثی که کارشناسان سیاست خارجی قبل از نهایی شدن توافقنامه هسته ای درباره آن هشدار داده بودند.

'مایکل دوران' عضو موسسه هودسون نیز در این رابطه گفت: اگر دولت(اوباما) قبل از امضای این توافقنامه به کنگره گفته بود که این توافقنامه قرار است موجب افزایش قدرت ایران در منطقه شود، فکر می کنم مساله ای بسیار متفاوت داشتیم.

روس اتم: اولین نیروگاه هسته ای خاورمیانه بطور کامل تحویل تهران شد

« روس اتم» اعلام کرد حق و حقوق بهره برداری از اولین بلوک انرژی نیروگاه بوشهر، بطور کامل به ایران منتقل شد و این کشور مجوز بهره برداری صنعتی آن را دریافت کرد.

خبرگزاری ایتارتاس امروز (چهارشنبه) با اعلام این خبر به نقل از یک منبع در روس اتم افزوده است: پروژه ساخت اولین بلوک تولید انرژی اتمی در ایران و خاور میانه پایان یافت و بدین ترتیب دیروز بطور رسمی پروژه ساخت آن پایان یافت.

بنا به این گزارش، واحد نیروگاه بوشهر سپتامبر سال 2013 برای بهره برداری تحت ضمانت به تهران تحویل داده شد و اوت سال 2015 پروتکل پذیرش نهایی آن نیز امضا شد و همچنین آوریل سال جاری سازمان تولید و توسعه انرژی اتمی ایران (NPPD) مجوز بهره برداری از نیروگاه بوشهر را دریافت کرد.

در پایان مطلب آمده است: دریافت مجوز، شرط لازم الاجرای قید شده در پروتکل برای انتقال نهایی تمام حقوق بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر به ایران بود.

این خبرگزاری همچنین به نقل از مقام روس اتم اعلام کرد که روسیه برای آغاز کار طراحی واحد دوم نیروگاه هسته ای بوشهر تا پایان سال 2016 اعلام آمادگی کرده و منتظر دریافت اطلاعات فنی زمین شناسی است.

کد خبر 544826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha