خبرگزاری شبستان- گرگان: یازدهم شعبان ولادت با سعادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) است که بزرگواری، تقوا، ادب و دیانت از ویژگی های بارز این حضرت است که در دامن حسین بن علی (علیه السلام) تربیت شده است.
حضرت علی اکبر(علیه السلام) با اقتدار و عزتی که داشتند توانستند به عنوان یک جوان نمونه در روز عاشورا حضور پیدا کرده و نقش مهمی را در کنار پدر خود ایفا کنند و با دشمنان مبارزه سختی داشته باشند.
این ولادت باسعادت در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز جوان ثبت شده و این بهانه ای شد تا با معرفی جوان موفق انگیزه ای برای موفقیت بیشتر جوانان فراهم شود، جوانانی که امروز دچار سردرگمی شده اند و به نوعی نا امیدی در آنان چیره شده است و در حال نواختن ساز مخالف هستند. جوانان ما باید بدانند که جوانی موهبتی از جانب خداوند و ثروتی بسیار عظیم است که باید به آن نگاه ویژه و اساسی داشته باشند.
جواد نجاتی، کارشناس ارشد مهندسی برق 28 ساله اهل روستای النگ شهرستان کردکوی به عنوان یکی از جوانان موفق استان گلستان است که با حضور در نمایندگی خبرگزاری شبستان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: در یک خانواده چهار نفره مشغول زندگی می کند و مشغول به تحصیل شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه پدرم یک فرد تحصیلکرده بود و توانست مدرک کارشناسی مدیریت خود را در سال 67 بگیرد اما مشغول کار در دامداری و کشاورزی شد و من هم همپای پدر تا ساعت 8 صبح مشغول فعالیت در دامداری بودم و بعد به دانشگاه می رفتم و عصرها هم به نوشتن کتاب و اختراعات خود می پرداختم.
نجاتی با اشاره به اینکه از سال 84 وارد کار پژوهش شدم، اظهارداشت: زمانی در مقطع دوم دبیرستان مشغول تحصیل بودم فعالیت خود را در جشنواره خوارزمی آغاز کردم و اکنون مدت 10 سال است که در عرصه پژوهش، اختراعات، مقالات و کتاب کار می کنم.
ثبت 14 اختراع در سازمان ثبت اختراعات جمهوری اسلامی ایران
وی با بیان اینکه جوان موفق دارای یک سری شاخصه هایی است که مورد توجه است، تصریح کرد: در طی 10 سال فعالیت خود توانستم حدود 14 اختراع در سازمان ثبت اختراعات جمهوری اسلامی ایران به ثبت برسانم و بیش از 16 مقاله در مجلات داخلی و خارجی ارائه دهم.
این جوان موفق یادآورشد: تا کنون دو جلد کتاب تحت مفاهیم برق و ریاضیات عمومی به چاپ رسیده و از این بین یک اختراع تجاری سازی هم صورت گرفته است.
وی با اشاره به کسب مدال طلا و نقره مسابقات اختراعات جهانی در سال 2014، گفت: در 23 تا 26 مهرماه سال 93 دو مسابقه به طور همزمان در کشورهای کرواسی و لهستان برگزار شد و این مسابقات به صورت غیر حضوری بود و توانستم با تائید سفارت ایران در کشور کرواسی مدال طلا و در کشور لهستان مدال نقره جهانی را کسب کنم.
نجاتی افزود: یک ماه بعد از این مسابقات کاندید دریافت جایزه بزرگ حوزه سلامت 2014 جهان از سوی کره جنوبی شدم.
وی در خصوص عنوان های برتر خود اظهارداشت: در سال 92 به عنوان پژوهشگر برتر و جوان برتر استان، پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی، عضو انجمن نظام مهندسی استان و پژوهشگر برتر هفتمین مجلس شورای اسلامی باشم. در سال 92 مسئول کمیته نخبگان شهرستان گرگان بودم.
این جوان موفق با اشاره به اینکه در سال 81 موفق به کسب رتبه اول هنر در کشور شد، تصریح کرد: در حال حاضر مهندس ناظر پروژه ملی در بندر عباس هستم.
وی گفت: در حال حاضر با دستگاه هایی همچون آب و فاضلاب، آموزش و پرورش، سپاه، کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گلستان مشغول به همکاری هستم.
اشتغالزایی موازی با امنیت فرهنگی و اجتماعی است
نجاتی در خصوص بحث اشتغال، افزود: اشتغالزایی موازی می شود با بحث امنیت فرهنگی و امنیت اجتماعی که این موضوع یکی از دغدغه های اصلی جوانان ما در آستانه کار می تواند باشد.
وی اظهارداشت: اگر بتوانند کارشان را تضمین کنند ما شاهد امنیت اجتماعی و امنیت فرهنگی در جامعه خواهیم بود و اگر این دو رعایت نشود و موازی کاری صورت نگیرد قطعا به یکی از این عوامل آسیب جدی وارد می شود که خط مقدم آن اشتغال است.
این جوان موفق تصریح کرد: اگر اشتغال ما درمان شود قطعا فرهنگ و امنیت اجتماعی برقرار خواهد شد اما اگر کوتاهی در این زمینه صورت گیرد به مراتب امنیت اجتماعی و فرهنگی ما هم دچار آسیب می شود.
وی گفت: مسئولان باید عرصه را باز گذارند تا ما شاهد موفقیت های بیشتری از سوی جوانان خود در جامعه باشیم.
موفقیت یک امر متغیر است و احساس می کنم نیاز به کار بیشتری دارم
نجاتی در خصوص موفقیت خود اظهارداشت: موفقیت یک امر متغیر است و اینکه من موفق هستم یا نه را باید دیگران بگویند اما سعی کردم الگوی خوبی برای افراد باشم، ممکن است از نگاه دیگران من موفق باشم اما احساس می کنم نیاز به کار بیشتری دارم.
وی با بیان اینکه جوانان باید در عرصه قرار گیرند، تصریح کرد: با برگزاری جشنواره هایی همچون جشنواره حضرت علی اکبر و صرفا با اهدای یک لوح تقدیر نمی توان باعث پیشرفت یک جوان شد بلکه باید عرصه را برای جوانان فراهم کرد.
پارک علم و فناوری و بنیاد ملی نخبگان باید به صورت جدی در عرصه علم وارد شوند
این جوان موفق رسالت و وظیفه پارک علم و فناوری و بنیاد ملی نخبگان را مهم تلقی کرد و گفت: اگر امروز جامعه ما سعی دارد تا در عرصه پژوهش به بحث اشتغال و درآمد زایی برسد باید این دو ارگان فعالیت قویتری را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری و بنیاد ملی نخبگان باید به صورت جدی در عرصه علم وارد شوند و گام های محکمی در این راستا بردارند البته اگر می خواهیم صنعتی وابسته به نفت را در کشور داشته باشیم بحث آن کاملا جدا است.
نجاتی افزود: در حال حاضر در داخل کشور دانشگاه ها و مراکز فنی و حرفه ای از هم جدا هستند در صورتی که نباید این اتفاق رخ دهد بلکه دانشجویان ما با گذراندن مهارت های لازم توسط مراکز فنی و حرفه ای در دانشگاه ها وارد عرصه بازار شوند و شناختی از بازار داشته باشند که این موضوع نیاز به یک مدیریت دارد.
وی با اشاره به اینکه اولین نیاز جامعه اشتغال پایدار است، اظهارداشت: در حال حاضر نیروی انسانی بالقوه و مهندسان بیکار در استان وجود دارد که به کار گرفته نمی شوند که این یکی از آسیب های جدی جامعه محسوب می شود.
این جوان موفق تصریح کرد: مسئولان ما جوانان را به سمت دانشگاه ها هدایت کردند اما آنان برای اشتغال این افراد چه کاری انجام دادند و چقدر توانستند در این زمینه مفید واقع شوند و جوانان را به سمت اشتغال هدایت کنند.
دانش آموزان با ورود به محیط دانشگاه دچار شخصیت کاذب می شوند
نجاتی گفت: امروز وجود افرادی همچون مهندس، پزشک، پرستار و کارگر از نیازهای جامعه به شمار می آید اما وقتی دانش آموزان ما وارد محیط دانشگاه می شوند دچار شخصیت کاذب می شوند که هیچ گاه حاضر نیستند تن به کارگری بدهند.
وی افزود: با توجه به اینکه در جامعه به همه نوع شغل نیاز است اما باید توجه داشته باشیم که کارگری یک شغل بسیار شریفی است اما نتوانسته به خوبی در جامعه معرفی شود و این مشکلاتی است که در جامعه مطرح شده و تا کنون چاره ای برای آن اندیشیده نشده است.
این جوان موفق اظهارداشت: اگر اشتغال جوانان حل شود بسیاری از مشکلات برطرف می شود و انسان های بالقوه ای در جهت مثبت به کار گرفته می شود.
بروکراسی اداری کشور باعث صرف نظر کردن از ایده های جوانان می شود
وی تصریح کرد: در زمینه اختراعات بسیاری از جوانان ما دارای ایده های خوبی هستند اما بروکراسی اداری کشور آنقدر سنگین است که فرد از ارائه ایده خود صرف نظر می کند.
نجاتی با اشاره به اینکه مراکز رشد و پارک علم و فناوری باید وارد کار شوند، گفت: متاسفانه در داخل کشور از داشتن بنگاه ایده محروم هستیم و تا کنون هیچ اقدامی برای راه اندازی آن صورت نگرفت.
ایجاد بنگاه ایده در کشور نیاز امروز جامعه است
وی افزود: با ایجاد بنگاه ایده در کشور افراد می توانند ایده های خود را مطرح کنند و حتی می توانند ایده خود را برای گذراندن امرار و معاش بهتر به فروش برسانند.
این جوان موفق اظهارداشت: جوانان امروز جامعه ما باید توجه داشته باشند که نا امیدی تضاد پیشرفت است اگر انسان نا امید باشد در واقع هیچ کاری نمی تواند انجام دهد.
وی تصریح کرد: اولین پیشنهاد من به جوانان این است در زندگی خود هدف داشته باشند حتی زنده ماندن آنان باید همراه با هدف باشد.
جوانان فارغ التحصیل منتظر یک میز از سوی دولت نباشند
وی داشتن پشتکار بسیار قوی را یکی از عوامل موفقیت هر انسان دانست، گفت: جوانان نباید به دنبال این باشند که دیگران برای آنان قدم بردارند اگر جوانی در دانشگاه فارغ التحصیل شده است نباید توقع داشته باشد دولت برای آن یک میز ایجاد کند بلکه خود باید وارد کار شود و روزی حلال به دست آورد.
نجاتی افزود: یکی از موضوعات روی سکه نا امیدی به خانواده ها بستگی دارد که باید در بستر مناسب فرزندان را پرورش دهند چرا که ناامیدی تدریجا در ذهن فرزندان و فارغ التحصیلان ریشه می افکند و این ریشه روز به روز مستکم تر می شود.
امروز مهارت یکی از نیازهای اساسی جامعه به شمار می آید
وی اظهارداشت: با توجه به اینکه جامعه امروز ما نیازمند به مهارت است باید در کنار مهارت، مدرک تحصیلات تکمیلی را به دست آورند اما امروز فقط تحصیلات تکمیلی در بین جوانان ما باب شده است.
این جوان موفق تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم افرادی که دارای مهارت هستند هیچ گاه بیکار نیستند اما کسانی که در حال ارتقای مدرک تحصیلی خود هستند بازهم به دنبال مهارت هستند و آنان هیچ گاه نمی توانند یک شبه پولدار شوند بلکه نیازمند به زمان زیادی هستند که این باید همراه با هدف و پشتکار باشد.
گفتگو: فائزه نوچمنی
عکس: سید جواد میرحاجی
نظر شما