به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز(28 اردیبهشت) در مراسم افتتاحیه اولین کنگره ملی حکمت و خرد جندی شاپور و بزرگداشت حکیم علی بن عباس اهوازی که در تالار شهدای این دانشگاه برگزار شد، گفت: با نگاه به شرایط جهانی به خصوص در عرصه فرهنگ، مشاهده می كنیم که جهان پس از پایان عصر دو قطبی كه با سقوط ماركسیسم و كمونیسم به وجود آمد، گفتمان جدیدی با نفی هویت های ملی، منطقه ای و فرهنگی هر حوزه در جهان به عنوان جهانی شدن و دهكده جهانی ایجاد شد تا گام های جدیدی در حوزه غلبه فرهنگی مطرح شود.
وی با بیان اینکه با گذشت 20 سال از این گفتمان، بازگشت به خویشتن و هویت های فرهنگی، ملی و منطقه ای بیش از پیش برای همه جهانیان روشن شده است، اضافه کرد: ایران اسلامی از پیشینه ای بسیار ارزشمند فرهنگی ملموس و مادی و فرهنکی ناملموس و معنوی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه امروز تنها به میراث فرهنگی ملموس توجه می شود و از میراث فرهنگی ناملموس غفلت کرده ایم، ادامه داد: میراث معنوی ما گنجینه بسیار گهرباری شامل آداب ایرانی تا تاریخ علم است که ضرورت دارد بیش از پیش مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اذعان داشت: ما از سرمایه های بسیار عظیمی برخورداریم که می توانند منشا هویت یابی و اعلام استقلال معنوی و فرهنگی جامعه ما در مقابل فرهنگی نامناسب است که آسیب هایی را برای ما به وجود آورده و ما را از هویت اصلی خود دور می سازد.
وی هدف از برگزاری این کنگره را بسترسازی برای بازگشت به هویت اصلی خود و احیای آن در زمینه علم و تاریخ پزشکی دانست و تصریح کرد: جندی شاپور محلی برای تبادل و داد و ستد علم برای همه دانشمندان ایرانی و غیر ایرانی، مسیحی، زرتشتی و اسلامی بوده و نشان می دهد مرزهای تبادل علم باید جهانی باشد.
رئیس اولین كنگره حكمت و خرد جندی شاپور ابراز کرد: ویژگی كه در تحقیقات علی بن عباس اهوازی، رازی و ابن سینا وجود داشته، نگاه ملموس و تجربه گرایانه به یافته ها بوده كه برخاسته از فرهنگ آیات قرآن بوده و نیز علم آفرینی در دانشگاه جندی شاپور و دانشمندان و تاریخ پزشكی ما وجود داشته است.
وی با بیان اینکه سالیان است که سال كتاب های ابن سینا و علی بن عباس اهوازی در دانشكده های پزشكی اروپا تدریس می شود و امروز هم نباید از این قافله عقب ماند، تاکید کرد: . تحقیقات نشان دادهاند در خاورمیانه شرقی ایران کشوری پیشرو در زمینهی تولید علم و علوم پزشکی است و این در حالی است که ایران همواره درگیر تهدیدات بوده است.
در این کنگره 30 نفر از چهره های علمی صاحب نام کشور و 132 نفر شرکت کننده آزاد حضور داشتند، 86 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که 9 مقاله سخنرانی، 72 پوستر و 13 مقاله برای چاپ در مجله های علمی پذیرفته شدند.
نظر شما