به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، دکتر آریا الستی؛ معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان گفت: گذراندن دورههاي کارآموزی براي دانشجويان دوره کارشناسي رشتههاي فني مهندسي، امري اجباري است و اين افراد با حضور در صنعت اين دورهها را سپري ميکنند. بااينحال عموماً دورههاي کارآموزی به دلايل متعدد خروجي مناسبي ندارند.
وی افزود: بعد از عارضهيابي و بررسي دقيق روي دورههاي کارآموزی و با دستور رياست بنياد ملي نخبگان، اين نهاد در تلاش است شرايط را به گونهاي مهيا کند که مستعدان برتر فني مهندسي که در سال سوم و چهارم تحصيل ميکنند، اين دورهها را به صورت کاملاً تخصصي بگذرانند و علاوه بر آن از تسهيل مالي نيز برخوردار شوند.
الستی ادامه داد: به همين منظور در گام ابتدايي با همکاري معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري حدود 200 شرکت دانشبنيانِ برتر شناسايي و انتخاب شدند که از اين تعداد 45 شرکت براي همکاري با بنياد ملي نخبگان در اين طرح اعلام آمادگي کردند. تلاش بر اين بود که شرکتهاي دانشبنيان در استانهايي مانند تهران، اصفهان و شيراز که تراکم جمعيت مستعدان برتر در آنها بيشتر است، انتخاب شوند.
معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: در گام بعدي با همکاري «امور شرکتها و موسسات دانشبنيان معاونت علمي» و دانشگاه صنعتي شريف، مدل اوليه پايلوت طرح بهطور کامل شناسايي شد. از سوي ديگر اطلاعات مستعدان برتر سال سوم و چهارم مقطع کارشناسي رشتههاي فني مهندسي نيز از سامانه ثريا استخراج شد. تعداد اين افراد 200 نفر است که غالبا در رشتههاي مهندسي برق، مهندسي مکانيک و مهندسي کامپيوتر و در دانشگاههاي صنعتي شريف، صنعتي اميرکبير و تهران در حال تحصيل هستند.
وی با اشاره به طراحی و راهاندازی سامانه کارآموزی و کارورزی تخصصي گفت: مستعدان برتر متقاضي ميتوانند از طريق اين سامانه براي گذراندن دورههاي کارآموزی و کارورزی تخصصي در شرکتهاي دانشبنيان معرفي شوند و در سامانه ثبتنام کنند. از اين طريق فرد مستعد برتر هم دوره کارآموزی خود را به صورت تخصصي ميگذراند و ميتواند از اين طريق با نيازها و آسيبهاي واقعي آشنا شود و هم از پرداختي يکميليون توماني بنياد ملي نخبگان بهرهمند خواهد شد. علاوه بر آن برخي شرکتها اعلام کردهاند در صورت ارزيابي، مبلغي بهعنوان بهرهوري نيز به مستعدان برتر پرداخت ميکنند.
الستی در ادامه تصریح کرد: مستعدان برتر سال سوم و چهارم رشتههاي فني مهندسي که پيش از اين دوره کارورزي را گذراندهاند نيز ميتوانند تحت عنوان «کارورزي اختياري» در اين دورهها ثبتنام کنند و از تمام مزاياي آن، ازجمله حقوق يکميليون توماني، برخوردار شوند. هدفگذاري بنياد ملي نخبگان براي تابستان امسال است.
وی در پایان گفت: حضور در محيط واقعي اشتغال و آشنايي با ابعاد آن از مزاياي طرح کارآموزی و کارورزي تخصصي است که ميتواند حتي در آينده شغلي مستعدان برتر نيز تأثيرگذار باشد و مسير پيشرو را براي آنان روشنتر کند.
نظر شما