به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، عبدالرضا مسلمی، مدیرکل دفتر امور تشکل های کشاورزی کشور امروز(28 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تشکل های کشاورزی مجموعه شبکه هایی هستند که در قالب نظام صنفی و انجمن های داوطلبان سازمان های مردم نهاد در چارچوب حقوقی و مشارکنی در زمینه توسعه مسائل اجتماعی، اقتصادی و کشاورزی فعالیت می کنند.
این مقام مسئول یکی از مهمترین پروزه های تعاونی و مشارکت کشاورزی با بخش حاکمیت عنوان کرد و گفت: این نظام در قالب آیین نامه اجرایی برابر قانون سال 80 تصویب شد و ماده 35 قانون اساسی جهاد کشاورزی را مکلف کرد این تشکل را شکل دهد.
به گفته مسلمی، این شبکه از نظر ساختاری در سه سطح شهرستان، استان و کشور تشکیل شد که تاکنون در 420 شهرستان و 31 استان تشکیل شده است.
وی به ساماندهی خبرگان کشاورزی در قالب مجمع خبرگان کشاوری اشاره کرد و گفت: کشاورزان خبره افرادی هستند که از بهره وری بالایی در تولید برخودار هستند و برای بهره برداری از دانش و دستاوردهای این افراد مجمعی با این عنوان تشکیل شد.
مدیرکل دفتر امور تشکل های کشاورزی کشور به ساماندهی انجمن های خبرگان کشاورزی در سطح استان ها اشاره کرد و افزود: این انجمن بازوی توانمند جهاد کشاورزی در انتقال یافته های کشاورزی محسوب می شود.
وی به قانون انتقال بخشی از امور بازرگانی به جهاد کشا.رزی اشاره کرد و افزود: براساسا این قانون تولید 10 قلم کالای اساسی به جهاد کشا.رزی سرپده شده است که سعی می شود با ایجاد شبکه های جدید، زنجیره تولید محصولات کشاورزی تشکیل داد.
این مقام مسئول اداکه داد: برای ساماندهی تشکل های محصولات کشاورزی وارد عمل شده و برای 10 قلم کالای اساسی یک شبکه پوششی کامل از مجموعه تشکیل هایی که وجود دارد در قالب تشکیل ملی فراهم کرده ایم.
وی به شعار اقتصاد مقاومتی و برنامه های جهاد کشاورزی در این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: از وظایف قابل واگذاری به تشکل ها، مباحث اقتصادی است.
مسلمی با یادآوری اینکه در 20 سال اخیر 50 هزار کشاورز نمونه در سطح کشور شناسایی شده است که کد دریافت کرده اند، اظهار کرد: مجمع ملی خبرگان نیز در سطح کشور فعال شده است.
به گفته مدیرکل دفتر امور تشکل های کشاورزی کشور نظام صنفی کالای کشاورزی به عنوان جامع ترین تشکل پوششی کشاورزان است.
وی با بیان اینکه 265 شغل کشاورزی شناسایی و کدگذاری شده است، افزود: 700 هزار کشاورز عضو نظام صنفی کشاورزی هستند و تا پایان برنامه ششم توسعه زمینه برای عضویت 2 میلیون کشاورزی دیگر هم فراهم می شود.
نظر شما