به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، دوره آموزشی سبک زندگی اسلامی با محوریت تربیت کودک ویژه مادران جوان برگزار شد.
در این دوره آموزشی پیرامون تاثیر اقلیم، پیشرفت تکنولوژی، مواد غذایی بر کاهش سن بلوغ و آموزش هایی که والدین در دوران رشد و بلوغ فرزندانشان باید بیاموزند مطالبی بیان شد.
مادران در آگاه سازی فرزندان خود به صورت فعال نقش موثری دارند بنابراین باید مراقب کودکان خود باشند و با برخورد مناسب و پرهیز از سرزنش، برای شناخت شخصیت کودک خود تلاش کنند.
تغذیه سالم نقش مهمی در رشد جسمی و تعالی روح ایفا می کند
بررسی حالت ها و رفتار کودک، توجه به تغییر رفتار و حالت های کودک از جمله مواردی است که باید مادران به آنها توجه داشته باشند. آگاهی در مورد مسائل بلوغ باید در درون خانواده شکل بگیرد چرا که عدم پاسخگویی مناسب به سوالات و کنجکاوی های کودک توسط والدین، آنان را به سمت همسالان هدایت می کند و چه بسا در این مسیر به اطلاعات غیرضروری و چالش برانگیز دست یابند.
نوع برخورد و تذکر والدین به ویژه مادران در جلب اعتماد کودک نقش موثری دارد و با برخورد منطقی می توان به سوالات کودک در حوزه ای مختلف و مسائل مربوط به بلوغ پاسخ داد.
باتوجه به نقش مادران در تربیت و پرورش یک جامعه، بانوان باید از آگاهی های لازم و شیوه برخورد صحیح با فرزندانشان برخوردار باشند.
فست فودها باعث ایجاد بلوغ زودرس می شوند
مادران باید به کودکان خود بیاموزند که غذا صرفا برای تامین و کسب انرژی است. مادران باید به تغذیه اعضای خانواده به ویژه کودکان اهمیت دهند و ساندویچ، غذاهای آماده و فست فودها را که باعث ایجاد بلوغ زودرس می شوند از برنامه غذایی خانواده حذف کنند.
فست فودها به دلیل انواع ادویه ها، سس ها و ترکیب و نوع تهیه شان علاوه بر آثار مضر بر سلامت جسمی افراد باعث می شوند تا کودکان دچار بلوغ زودرس شوند بنابراین مادر خانواده با برنامه ریزی مناسب می تواند غذای سالم و مقوی را در خانواده نهادینه و ترویج کند.
با رعایت حرمت و حریم ها، موقعیت شناسی و زمان شناسی زمینه تربیت اسلامی فرزندانمان را فراهم آوریم. یکی از اشتباهات تربیتی والدین در دوره رشد و بلوغ کودکان این است که کودک را تهدید به تنبیه می کنند اما تهدیدشان را اجرایی نمی کنند. که این موضوع بدترین لطمه را به کودکان وارد خواهد کرد.
تهدید به تنبیه و عدم اجرایی کردن آن باعث می شود تا کودک هشدارهای والدین را جدی نگیرد و بر انجام کارهای اشتباه و نادرست خود مداومت داشته باشد. البته در تعریف تنبیه منظورمان تنبیه بدنی و یا جسمی نیست بلکه در واقع در قالب تنبیه باید کودک را آگاه کنیم. تنبیه از ریشه کلمه نبه به معنای آگاه کردن می آید بنابراین باید کودکان را با شیوه های تربیتی درست نسبت به انجام کارهای اشتباهشان آگاه کنیم.
تنبیهی برای کودکان در نظر بگیرید که تاثیرگذار باشد
والدین به ویژه مادران که نقش تربیتی بیشتری در پرورش فرزندان ایفا می کنند باید شیوه های تربیتی و تنبیهی را در نظر بگیرند که نتیجه بخش بوده و تاثیرگذار باشد.
در کنار محرومیت های خاصی که برای آگاهی و تنبیه کودکانتان در نظر می گیرید، در مقابل کارها و رفتار خوبی که دارند امتیازهایی به فرندانتان بدهید و برایشان تعریف کنید که برای کدام کار مثبتشان این امتیاز را به آنها اعطا کرده اید.
قانون مداری و نظم را از کودکی به فرزندانتان بیاموزید
قانون مداری و نظم را از کودکی یعنی در 7سال ابتدای زندگی به فرزندانتان بیاموزید تا در سال های بعدی رشد کودکان، روش های تربیتی نتیجه بخش باشد و در صورت عدم توجه به دوران ابتدایی زندگی کودکان باعث می شود تا آثار و نتایج منفی و جبران ناپذیری در زندگی فرزندانمان به دنبال داشته باشد.
تعادل و میانه روی در تنبیه و تشویق کودکان
در تنبیه و تشویق کودکان تعادل و میانه روی را رعایت کنیم چرا که تنبیه سخت و سفت و یا تشویق بی حساب و کتاب باعث می شود تا کودک در محدودیت و فشار و یا رهاشدگی بیش از اندازه قرار بگیرد که در هر دو حالت آثار منفی و تبعات جبران ناپذیری در تربیت کودک ایجاد خواهد کرد.
گفتنی است، دوره آموزشی سبک زندگی اسلامی با محوریت تربیت کودک ویژه مادران جوان، روزهای دوشنبه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در مصلی پیامبر اعظم (ع) برگزار می شود.
مادران جوان می توانند برای حضور در این دوره آموزشی به مصلی پیامبر اعظم (مسجد جبرئیل) واقع در خیابان شهید برادران گوهری منطقه ۷ مراجعه کنند.
نظر شما