آغاز مراودات بانکی میان ایران و اتریش

خبرگزاری شبستان:اتریش دوازدهمین کشور ثروتمند جهان بر پایه سرانه تولید ناخالص داخلی است. این کشور؛ ایران را یکی از کشورهای هدف از سوی اقتصاددانان و تجار این کشور در نظر گرفته و با لغو تحریم ها زمینه مراودات بسیاری میان اتریش با کشورمان فراهم شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اتریش دوازدهمین کشور ثروتمند جهان بر پایه سرانه تولید ناخالص داخلی است. با توجه به آخرین اطلاعات منتشر شده توسط موسسه آمار و ارقام در اتحادیه اروپا کشور اتریش در سال ۲۰۱۳ در یک ارزیابی مقایسه ای درآمد سرانه در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، با سطح ۱۲۹ درصد میانگین اروپا موفّق به کسب مقام سوم شد. در سال ۲۰۱۲ این کشور در مقام پنجم قرار داشت. کشور لوگزامبورگ همانند سال های گذشته با فاصله زیادی در صدر جدول قرار دارد.

 

درآمد سرانه این کشور در سال ۲۰۱۳ با میزان ۲۷۴ درصد میانگین اروپا، بیش از ۲٫۵ برابر میانگین کشور های اتحادیه اروپا بوده است. کشور هلند با فاصله کمى از اتریش، با درآمد سرانه ۱۳۱ درصد میانگین اروپا در رتبه دوم قرار دارد. سایر شاخص های کیفیت زندگی مانند نرخ بیکاری یا تراز تجاری، تائید کننده این وضعیت اقتصادی مطلوب است

 

کشور اتریش کم ترین میزان بیکاری را در بین کشورهای اروپایی دارا است و تراز مالی و تجاری این کشور نیز در ۱۰سال گذشته به طور متناوب بهبود یافته است. این کشور بدنبال توسعه روابط خود با سایر کشورهاست و مراودات تجاری و اقتصادی بسیاری با آنها دارد. ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای هدف از سوی اقتصاددانان و تجار این کشور در نظر گرفته شده است که با لغو تحریم ها زمینه مراودات بسیاری میان اتریش با کشورمان فراهم شده است از جمله این اقدامات از سرگرفتن مراودات مالی بانک های اتریشی با نظام بانکی کشورمان است.

 

بنابراین گزارش، ایرنا در این رابطه به نقل از فریدریش اشتیفت، سفیر اتریش در ایران نوشته است: "شركت های اتریشی در زمینه های صنایع سنگین، انرژی، صنایع غذایی، اتوماسیون و غیره دارای تخصص و تجربیات گسترده ای هستند. 2 كشور ایران و اتریش بتوانند همكاری های خود را در این زمینه ها گسترش دهند. بسیار خوشبین هستیم در ماه های آینده روند مبادلات تجاری و بازرگانی میان دو كشور با سهولت و سرعت بیشتری دنبال شود. پیام ها و سیگنال هایی از سوی كشورهای آمریكایی و اروپایی برای سرمایه گذاری در ایران مخابره می شود."

 

یادآور می شود: اتریش از معدود کشورهای اروپایی بود که در زمان اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، از پذیرش آن خودداری ورزید و روابط تجاری دوجانبه خود با ایران را ادامه داد. در سال ۱۳۹۴، تراز تجاری دو کشور اختلاف چشمگیری داشته و ارزش واردات کالایی اتریشی به ایران از جمله شیر خشک، آب پرتقال، آرد، برخی داروها، چوب اره شده، الکل چرب، انواع کاغذ و پوشاک بسیار بیشتر از صادرات ایران به اتریش بوده که اهم این صادرات را می‌توان سبزیجات، تنباکوی قلیان، گلاب، کارتن، سنگ مرمر، مجسمه، مبل‌های چوبی دانست.

 

پس از توافق هسته‌ای وین که به رفع تدریجی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران انجامید، هاینتس فیشر، رئیس‌جمهور اتریش، نخستین مقام عالی‌رتبه یک کشور عضو اتحادیه اروپایی بود که به ایران سفر کرد. وی در این سفر، با رهبر انقلاب و سایر مقامات بلندپایه ایرانی دیدار کرد. وی همچنین یک هیئت پرتعداد اقتصادی را جهت گشایش باب تازه‌ای در روابط تجاری خود با ایران، با خود همراه کرد.

کد خبر 544558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha