محمد جواد حق شناس تحلیلگر سیاسی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در خصوص شانس محمد رضا عارف و علی لاریجانی به منظور کسب کرسی ریاست مجلس دهم گفت: مجلس دهم چهار وجهی است که ضلع بزرگ این مجلس عبارت از نیروهایی است که در ائتلاف امید حضور داشتند.
وی با بیان این که از میان لیست امید حدود 120 نفر از اینها با برند اصلاحطلبی توانستند به بهارستان راه پیدا کنند و رویکرد سیاسیشان کاملاً واضح و آشکار بود، افزود: حدود 83 نفر هم با رویکرد اصولگرایی سنتی که علیالقاعده تمایل آنها به سمت آقای لاریجانی است، توانستند به صحنه پارلمان وارد شدند.
حق شناس ادامه داد: در میان منتخبین مجلس دهم ضلع سومی تحت عنوان پایداری داریم که جهتگیری سیاسی آنها کاملاً روشن است؛ ترکیب اینها بین 22 تا 24 نفر هستند و به نظر میرسد که امروز بین دوگانه عارف و لاریجانی، دومی را انتخاب کنند.
وی با اشاره به این که نهایتاً بخشی از آراء مستقلها هستند که چهرههای منفردی هستند، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد مستقلین شامل نیروهای اقلیتهای دینی و همینطور نیروهای اهل سنت در استانهای غربی و شرقی کشور هستند که به طور اصولی این آراء 80 درصد آن به سبد اصلاحطلبان نزدیکتر است تا اصولگرایان.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه با جمع بندی اظهارات خود، تصریح کرد: ضلع چهارم در واقع مستقلین هستند که به نظر میرسد که تحتتاثیر آراء نزدیک به دولت هستند. به نظرمیرسد این گروه تا هفته دوم خرداد ماه صبر خواهند کرد و طرفین در وزن کشی که دارند، سمت و سوی گروه با توجه به اینکه تعداد آنها حدود 40 تا 50 نفر هستند، مشخص خواهد شد. آقای عارف حدوداً به این 10 تا از این 40 رای نیاز دارد که میتواند برنده شود و آقای لاریجانی حدود 30 تا رای نیاز دارد. طبیعی است که در این وضعیت مختار، شانس عارف بیشتر از لاریجانی خواهد بود.
وی در واکنش به دیدگاه موجود در برخی رسانه ها مبنی براین که به دلیل تعاملی که میان عارف و لاریجانی وجود داشت لاریجانی از طیف اصولگرا فاصله گرفت تا در انتخابات ریاست مجلس دهم بتواند رئیس باقی بماند، اظهارداشت: اگر این دیدگاه صحیح باشد، آقای عارف نباید برای ریاست مجلس دهم نامزد بشود که من معتقدم این یک تحلیل اشتباه است.
نظر شما