به گزارش خبرنگار شبستان، رضا اسدی، نویسنده مقاله ای با عنوان "اقتصاد حلال" در نهمین اجلاس هفته جهانی مساجد به ارایه مقاله خود پرداخت و گفت: اقتصادی که ریشه در دین خداوند داشته باشد، حلال و پاکیزه است.
وی با اشاره به اینکه اقتصادی که دین در آن مشارکت کرده و نظر داده باشد سلامتی اخلاق را همراه دارد، ادامه داد: چنین اقتصادی ضمانت نامه خانواده را نیز باعث می شود.
اسدی با بیان این که ثروت بدون دین، آنچنان لذت بخش نیست، اظهار داشت: ثروت به تنهائی بلاهای دنیا را از انسان دور نمی سازد. بسیاری از ثروتمندان جامعه امروز، دچار آسیبهای بزرگ اخلاقی و روحی و روانی شدهاند.
وی دلیل اصلی این مسأله را فراموش کردن دین عنوان کرد و گفت: ما تنها به ذکر نام خداوند بر زبان بسنده کرده و از حقیقت آن دور مانده ایم. این در حالی است که جدائی از مسجد عامل اصلی همه آسیب های اجتماعی است.
این پژوهشگر حوزه معارف دین با یادآوری سخن بزرگان دین، درباره مبارزه با فقر تصریح کرد: فقر دینی یکی از انواع خطرناک فقر است که به فقر مالی نیز می انجامد و حال آن که غنای دینی، سبب می شود تا راه درست بدست آوردن ثروت را بشناسیم و به غنای مالی نیز دست یابیم.
نویسنده مقاله اقتصاد حلال خاطرنشان کرد: کشاورزی و دامداری از راهکارهای توصیه شده در روایات برای تولید ثروت هستند که بسیاری از پیامبران بزرگ به آن مشغول بوده اند.
وی ادامه داد: دین اسلام همواره کار تولیدی با حفظ شخصیت انسانی، احترام به جانداران و محافظت از طبیعت را بر هر کار دیگری ترجیح داده است.
کاشت هزاران درخت نخل توسط حضرت علی(ع) و حفر چاه برای رونق کشاورزی و دامداری و باغداری، شواهدی بودند که اسدی بر اهمیت این مشاغل ارائه کرد.
وی در بخشی از سخنان خود به اهمیت نقش مساجد در گسترش این رویکرد ها اشاره کرد و افزود: مساجد فقط نقش گفتاری ندارند بلکه باید محلی برای کار های بزرگ باشند. در زمان ائمه اطهار(ع) بسیاری از ازدواج ها در مسجد انجام می گرفت و تعداد فراوانی از معاملات تجاری و قرارداد های سیاسی و نظامی در مسجد منعقد می شد.
اسدی تهیه و توزیع کتب مورد نیاز جوانان و نوجوانان، پرورش اندیشههای فکری آنان و زمینه سازی برای هرگونه کار بزرگ در جامعه اسلامی بر عهده مساجد دانست.
وی با این توضیح که برای داشتن اقتصاد حلال مسلماً باید سیاستی در راستای توسعه دینی داشته باشیم، اضافه کرد: برای داشتن اقتصاد حلال، چاره ای نیست جز آن که در تمام ابعاد اجتماعی جامعه، سیاست هایی در مسیر دین طراحی کنیم.
نویسنده مقاله اقتصاد حلال گفت: بیداری اسلامی که امروز در جهان به وقوع پیوسته است، فرصت مناسبی است که آموزه های مسجد را توسعه دهیم و به جای اقتصاد غربی، سیاست شرقی و.... از آموزه های مسجد که همان آموزه های اصیل اسلامی است بهره ببریم.
شایان ذکر است، نهمین اجلاس هفته جهانی مساجد طی روز های دوم و سوم مردادماه در سالن اجلاس سران کشور های اسلامی برگزار شد که ده ها مهمان داخلی و خارجی در آن شرکت داشتند.
پایان پیام/
نظر شما