به گزارش خبرگزاری شبستان، حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش امروز در بیست و هشتمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش مناطق کشور نظام تعلیم و تربیت را یادگار شهیدان رجایی و باهنر دانست و گفت: این اجلاس مورد توجه تمام مردم و مسئولان است. مدیران ارشد نظام، سیاستهای خود را در این اجلاس تبیین میکنند و امسال برنامههای مهمتری نسبت به سال گذشته به سمع و نظر مردم میرسد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: آموزش و پرورش نهاد منحصر به فرد در تعلیم و تربیت است و از ویژگیهای منحصر به فردی در تربیت افراد برخوردار است.
وی با بیان اینکه نظام تعلیم و تربیت سمت و سوی الهی مبتنی بر مبانی آموزههای دینی دارد، اظهار کرد: اصل نظام تعلیم و تربیت بر اساس فطرت الهی انسان شکل میگیرد.
حاجیبابایی موفقیت مسلمانان را در طول تاریخ اسلام ناشی از سه عامل رهبری پیامبر (ص)، پیروی از قرآن کریم و پشتیبانی مردم دانست و افزود: بنگاههای مطالعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی افرادی را برای تحقیق پیرامون رمز پیروزی پیامبر (ص) و جاودانگی عاشورا بسیج کردهاند تا بدانند از کجا و چگونه میتوان بر اسلام و مسلمانان غلبه پیدا کرد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به توطئههایی که نظام استکبار علیه انقلاب اسلامی برنامهریزی میکرد، یادآور شد: استکبار جهانی و در رأس آن آمریکا سلمان رشدی را تربیت کردند تا یکی از سه رکن موفقیت مسلمانان یعنی قرآن را از مردم و رهبری جدا کنند، اما بعد از اینکه در این عرصه موفق نشدند به ترور مردم و نیروهای متدین در کوچه و خیابان پرداختند.
حاجیبابایی افزود: ملت ایران هم در جبهه شهید داد و هم در کوچه و خیابان. در مرحله بعد هجمه سنگین آنها حمله به رهبری بود تا جایی که رهبر معظم انقلاب در دانشگاه حضور یافت و در عین قدرت و مظلومیت از اسلام و قرآن سخن گفت.
وی ادامه داد: تمام حملهها و کینهتوزیهایی که میتوانست یک کشور را با مشکل روبرو کند علیه نظام جمهوری اسلامی شکل گرفت، اما رهبر معظم انقلاب بر اساس توکل بر خدا و قرآن ایستادگی کرد و ملت بزرگ ایران نیز پشت سر ایشان ایستادند.
وزیر آَموزش و پرورش با بیان اینکه امروز ملت بزرگ ایران در اوج قدرت و ایستادگی است، خاطرنشان کرد: این ملت ایران به قول امام خمینی (ره) بهتر از ملت صدر اسلام هستند. امروز مقام معظم رهبری پشتیبان نالهها و صبر و حوصله 30 ساله ملت ایران و فرزندان شهدا است.
وی با اشاره به حرکتهای اسلامی در کشورهای لیبی، الجزایر و یمن تصریح کرد: اندیشه ناب جمهوری اسلامی با وحدت میان شیعه و سنی در سراسر دنیا توطئههای آمریکا را یکی پس از دیگری خنثی میکند و امروز گلبرگ شکوفههای انقلاب اسلامی در سراسر دنیا پراکنده شده است.
حاجیبابایی اظهار کرد: این انقلاب کوثر است و هر چقدر جلوتر پیش رود افتخارآفرینتر است. امروز آمریکا به این جمعبندی رسیده است که ترور دانشمندان و نخبگان کشور نمیتواند اراده و سرعت ملت ایران را در رسیدن به قلههای افتخار کاهش دهد. این حرکت مذبوحانه رژیم صهیونیستی و انگلیس علیه ملت ایران نشاندهنده شکست افکار آنها در دنیا است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری پیرامون تحول بنیادین در آموزش و پرورش یادآور شد: ایشان در سخنان خود تحول را دگرگونی در تمام امور عنوان کردند و یادآور شدند که آموزش و پرورش ما وارداتی است. بر همین اساس هیچ امری در آموزش و پرورش بدون تحول بنیادین دیده نمیشود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آماده شدن نقشه جامع آموزش و پرورش افزود: در نقشه جامع علمی کشور که مهمترین سند علمی کشور است، جایگاه آموزش و پرورش ویژه دیده شده. به نظر من در این نقشه جایگاه آموزش و پرورش به صورت خاصی عنوان شده است و این موضوع به صورت قانون مصوب تنظیم شده و امروز به ما ابلاغ شده است.
حاجیبابایی گفت: در برنامه پنجم توسعه در 23 ماده به آموزش و پرورش پرداخته شده که به صورت خصوصی با 40 حکم و 8 ماده عملی و در مجموع با تنظیم 21 ماده و 55 حکم تبیین شده است.
حاجیبابایی پیرامون فلسفه آموزش و پرورش اظهار کرد: در مورد فلسفه آموزش و پرورش 13 جلسه بحث و بررسی صورت گرفته است که برای نهایی شدن آن نیازمند چندین جلسه دیگر هستیم.
وی برنامه درس ملی را یکی دیگر از ارکان سند تحول بنیادین خواند و افزود: سند تحول بنیادین یکی از افتخارات بزرگ نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی است و نتیجه تحقیق و تفحص 500 محقق است. امیدواریم تمام اسناد بالادستی در تابستان امسال به پایان برسد.
وی در مورد اجرایی نشدن برنامه «شش س س» در ابتدای مهر سال جاری تصریح کرد: اگر این برنامه در مقطع دبستان اجرا نشد به این دلیل بود که منتظر ابلاغ شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم.
وی با بیان اینکه هیچ تفاوتی میان اسناد بالادستی آموزش و پرورش نیست، اظهار کرد: تمام این برنامهها در یک ستاد هماهنگ تنظیم شده و تمام اسناد یکدیگر را تأیید میکنند.
حاجیبابایی خاطرنشان کرد: در نظام آموزش و پرورش هر کاری که انجام میشود از نوع تحول و تغییر در محتوا و کیفیتبخشی است، به همین منظور ما نیازمند همکاری تمام افراد در سراسر کشور هستیم. زیرساختهای تحول بنیادین کارهایی است که امروز به سرعت در آموزش و پرورش انجام میشود.
وی ادامه داد: 45 حکم از برنامه پنجم توسعه و 28 راهکار علمی مرتبط با آموزش و پرورش در نقشه جامع علمی کشور در حکم قانون است که باید اجرا شود و نمیتوان برای اجرایی شدن آن صبر کرد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در تحول بنیادین مسایل گوناگونی عنوان شده که ستون تغییرات آن نیز مشخص شده است که برای اجرایی شدن هر یک از آنها باید به دنبال زیرساختهای اجرایی رفت.
حاجیبابایی با اشاره به نقش خانواده و دانشآموزان در تحول بنیادین افزود: در تحول بنیادین رضایتمندی مردم و دانشآموزان به عنوان یک اصل محسوب میشود. تربیت دانشآموزان بر اساس فطرت واقعی انسان و من واقعی آنها به عنوان یکی از اصول تحول بنیادین است که باید مورد توجه قرار گیرد، به همین منظور تمام تغییرات ساختاری آموزش و پرورش برای آمادگی دقیق و با سرعت در این وزارتخانه دنبال و آموزش و پرورش به عنوان قلبی برای خونرسانی بر تمام کشور محسوب میشود و باید بتواند این وظیفه را به نحو احسن انجام دهد.
حاجیبابایی تأکید کرد: در وزارت آموزش و پرورش نباید یک سر سوزن کار اجرایی وجود داشته باشد. تمام امور اجرایی باید به استانها واگذار شود و فقط وزارت آموزش و پرورش برنامهریزی و نظارت بر اجرای امور را بر عهده گیرد. ساختار باید به گونهای تعریف شود که در آن تمام اهداف تحول بنیادین دنبال شود.
وی خطاب به مدیران حاضر در اجلاس گفت: کارآمدی آموزش و پرورش و مسئولان آن نباید زیر سؤال برود. مشروعیت شما و زحمات شما را خودتان باید نشان دهید.
حاجی بابایی از تحویل دو هزار باب مدرسه نوساز تا پایان سال خبر داد و افزود: سال 90 سال طلایی ساخت مدارس در کشور است.
وی پیرامون شیفت صبح شدن تمام مدارس کشور یادآور شد: من امروز به ملت بزرگ ایران عرض میکنم اگر یک دانشآموز در شیفت بعدازظهر درس میخواند به خاطر بیمدیریتی من وزیر است، من نتوانستهام برنامهریزی کنم و این ظلم را نمیتوان پاسخ داد.
حاجی بابایی در مورد همکاری نوسازی مدارس در سال جاری برای پوشش صددرصدی مدارس در شیفت صبح اظهار کرد: نوسازی مدارس در سال جدید باید تمام ابهامات در رابطه با نوبت عصر مدارس را برطرف کند و تا زمانی که صندلی خالی در شیفت صبح وجود دارد هیچ دانشآموزی نباید در بعدازظهر ثبتنام شود به جز مواردی که استثنا وجود دارد و ممکن است مردم به زحمت بیفتند.
وی با بیان اینکه در هر استان سه هزار مدرسه وجود دارد، خاطرنشان کرد: آیا نمیتوان در هر مدرسه یک کلاس در مرکز استان احداث کرد، به این ترتیب 1500 کلاس در شیفت صبح تشکیل میشود که میتوانند ظرفیت قابل توجهی برای پوشش دانشآموزان در شیفت صبح باشد، البته خط قرمز ما تراکم است و تراکم دانشآموزان نباید در مدارس افزایش یابد.
وی در مورد استفاده از ظرفیتهای مدارس در شیفت بعدازظهر اظهار کرد: در آیندهای نزدیک بخشنامهای به تمام دبیرستانها ابلاغ میشود که تمام دبیرستانها در شیفت بعدازظهر میتوانند کلاس کنکور داشته باشند و این کلاسها را با 50 درصد هزینهها تشکیل دهند. در حقیقت با اجرای این طرح از تمام فضای دبیرستانها استفاده میشود و مدرسه مکانی امن برای تربیت و آموزش دانشآموزان میشود.
حاجیبابایی خاطرنشان کرد: از تمام مدیران میخواهم تمام دانشآموزان را در فضای صبح پوشش دهند تا جایی که خانوادهها و دانشآموزان ناراحت نشوند. برای این منظور سازمان نوسازی مدارس نیز باید تمام توان خود را برای انجام وظایف به کار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش پیرامون تعطیلی پنجشنبه در مقطع دبستان یادآور شد: با تعطیلی پنجشنبهها 28 هزار کلاس درس در روز پنجشنبه تشکیل نمیشود، 380 هزار معلم در همین رابطه از وسایل حمل و نقل استفاده نمیکنند، شش میلیون دانشآموز به جامعه وارد نمیشوند و دو میلیون از والدین آنها نیز در رفت و آمد نیستند و در نهایت در مصرف انرژی و سوخت صرفهجویی میشود.
وی افزود: ما در آموزش و پرورش به کم یا زیاد شدن یک معلم فکر نمیکنیم، شاید این موضوع در ادارات مورد توجه قرار گیرد، اما در آموزش و پرورش نباید به پول و نیروی انسانی فکر کرد؛ زیرا هزینه در آموزش و پرورش مصرف نیست بلکه سرمایهگذاری است.
گفتنی است، بیست و هشتمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش سه شنبه (4مرداد) در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما