به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، کانون های فرهنگی هنری مساجد در کنار خانه های خدا اقدامات و برنامه های مختلفی را در حوزه های مختلف فرهنگی و دینی اجرا می کنند و فعالیت این مجموعه زمینه ساز حضور بسیاری از جوانان و نوجوانان در مساجد است، مساجدی که به فرموده امام خمینی (ره) سنگر هستند و باید آن را حفظ کنیم.
یکی از موضوعاتی که تبیین و فرهنگ سازی در تحقق آن مهم است شعار سال است و کانون های فرهنگی هنری با توجه به مخاطبان خود یعنی جوانان و نوجوانان می توانند نقش اثرگذاری را در فرهنگ سازی و تبدیل کردن اقتصاد مقاومتی به گفتمان عمومی داشته باشند چراکه رهبری نیز در فرمایشات خود در حرم مطهر رضوی فرمودند «شاید برخی ترجیح می دادند که شعار امسال، شعاری فرهنگی یا اخلاقی انتخاب شود اما با توجه به مجموع مسائل کشور، تصمیم بر این گرفته شد که همچون چند سال اخیر، یک شعار اقتصادی انتخاب شود تا به صورت «گفتمان عمومی» رواج پیدا کند.»
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت ابوالفضل مسجد جامع شهر الوند در گفتگو با خبرنگار شبستان در خصوص نقش کانون های فرهنگی هنری در تحقق اقتصاد مقاومتی بیان کرد: یکی از مهمترین بحث های اقتصاد مقاومتی، بحث فرهنگی است و از مواردی که در این بخش آمده است اصلاح الگوی مصرف و حمایت از تولید داخلی است و کانون های مساجد با توجه به ارتباط مستقیمی که با مردم دارند می توانند به این حوزه به صورت جدی ورود یافته و این موارد را برای مردم تبیین و تشریح کنند.
* برگزاری تور صنعتی برای اعضای کانون های مساجد
وحید آجرلو عنوان کرد: یکی از مهمترین اقدامات در حوزه اقتصاد مقاومتی مصرف کالای داخلی است که این فرهنگ باید در بین مردم ما نهادینه شود بنابراین می توان از فعالان و شرکت هایی که در این بخش فعالیت دارند دعوت کرد تا در مسجد حضور یافته و این موارد را برای مردم بازگو کنند.
وی افزود: البته ما در برنامه کانون فرهنگی هنری خود داریم که از شرکت هایی که تولید ملی دارند ولی مظلوم واقع شده و خیلی شناخته شده نیستند دعوت کنیم و این کارآفرینان در بحث تولید داخلی مطالب لازم را بیان کنند تا مردم از نزدیک این امر را لمس کنند که حمایت از تولید داخلی اشتغال را به دنبال دارد.
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت ابوالفضل مسجد جامع شهر الوند توضیح داد: با توجه به ظرفیت شهرصنعتی البرز و وجود واحدهای صنعتی مختلف در این شهر، یکی از برنامه های ما این است که تورهای یک روزه بازدید از کارخانجات را برای نوجوانان و جوانان داشته باشیم تا این افراد از نزدیک در جریان روند تولید محصول قرار گرفته و بحث اهمیت حمایت از کالای داخلی و نقش آن در اشتغال جوانان بیش از پیش در جامعه فرهنگ سازی شود.
وی خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت مسجد برای برگزاری نمایشگاه از تولیدات داخلی موضوع دیگری است که می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی ما را یاری کند زیرا اگر کالای داخلی مصرف شود جوان ما سر کار رفته و چرخ اقتصاد نیز می چرخد و اقتصاد مقاومتی نیز به مرحله عمل در می آید.
* مسجد بهترین مکان برای ترویج اقتصاد مقاومتی
رابط خواهران کانون فرهنگی هنری الهادی قزوین نیز در خصوص راهکار تحقق اقتصاد مقاومتی با استفاده از ظرفیت مسجد اظهار کرد: توسعه اقتصادی و موضوع اقتصاد یکی از موارد مهم برای تعالی و جهانی شدن هر کشوری در عرصه بین الملل محسوب می شود و برای اینکه کشور ما اقتصاد مقاومتی با رویکرد اسلامی را داشته باشد باید این کار از طریق مساجد و کانون های مساجد صورت گیرد و در واقع از این طریق باید فرهنگ سازی انجام شود.
لیلا خلیلی اضافه کرد: کشور ما در حوزه اقتصادی با مسائل بسیار زیادی مواجه است و با توجه به تحریم های مختلفی که دشمنان بر علیه کشور ما اعمال می کنند اقتصاد مقاومتی کمک می کند تا در این حوزه اقتصادی با استقامت بایستیم.
وی تأکید کرد: یکی از اقداماتی که در این بخش حائز اهمیت است حمایت از تولیدات ایرانی است و این امر سبب می شود تا اقتصاد کشور را بچرخانیم و دست خود را جلو بیگانگان دراز نکنیم و در این راستا نیز می توان با استفاده از ظرفیت مسجد این امر را برای مردم تبیین کرد.
رابط خواهران کانون فرهنگی هنری الهادی قزوین گفت: ما هیچ جایی مانند مسجد نداریم که مردم در آن هر روز جمع شوند و در واقع مسجد بهترین مرکز برای ترویج اقتصاد مقاومتی است و می توان با برگزاری کلاس هایی در حوزه اخلاق اسلامی در کار و اقتصاد این مهم را از نگاه دین تشریح کرد.
وی اعلام کرد: اسراف نکردن، پایین آوردن هزینه های زندگی و مدیریت اقتصاد خانواده از دیگر مواردی است که در اقتصاد مقاومتی مطرح است و امام جماعت مسجد نیز می تواند با بیان احادیث و آیات قرآن که مربوط به این مباحث است بحث فرهنگ سازی را در بحث اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: کانون ما نیز در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برنامه هایی داشته است که برگزاری کلاس اخلاق اسلامی در کار و اقتصاد و برگزاری دوره های مدیریت در منزل و کاهش هزینه ها از جمله این اقدمات بوده است که امیدواریم کانون های مساجد با استفاده از ظرفیت مسجد بتوانند در راستای تحقق شعار سال مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گام های ارزشمندی را بردارند.
* اوقات فراغت فرصتی برای تبیین اقتصاد مقاومتی
مدیر کانون فرهنگی هنری صراط مسجد صاحب الزمان شهر بیدستان نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه مسجد ملجا بسیاری از تحولات است، کانون های فرهنگی هنری نیز در سایه این مساجد فعالیت دارند و در همه امورات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می توانند نقش مهمی را داشته باشند.
بهنام کریمی ادامه داد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و شعار سال در خصوص اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، کانون های فرهنگی هنری می توانند در این بخش فرهنگ سازی کنند تا شعار سال محقق شود و برای این منظور کانون ها می توانند بیان توزیع و تفسیر معنای اقتصاد مقاومتی و موارد مهم در این بخش و نتیجه و تأثیرات آن را برای مردم داشته باشند.
وی افزود: برای نمونه حمایت از تولید داخلی و مصرف کالای ایرانی یکی از موارد مهم در اقتصاد مقاومتی است که کانون ها با تبیین این امر و اینکه مصرف کالای داخلی موجب شده تا ایجاد اشتغال شده و نرخ بیکاری پایین آید، می توانند بحث اقتصاد مقاومتی را در جامعه ترویج کنند.
مدیر کانون فرهنگی هنری صراط مسجد صاحب الزمان شهر بیدستان خاطر نشان کرد: همچنین می توان در این بخش از ظرفیت امامان جماعت مساجد نیز استفاده کرد و آنها با استفاده از کتابی با عنوان « هشت منبر پیرامون اقتصاد مقاومتی» این بحث را برای مردم تبیین کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه در آستانه فصل تابستان و اوقات فراغت جوانان و نوجوانان نیز هستیم می توان از این ظرفیت استفاده کرده و در برنامه های اوقات فراغت موارد مربوط به اقتصاد مقاومتی را گنجاند و این قشر را هرچه بیشتر با این موضوع آشنا کرد و اگر ما فرهنگ سازی این موضوع را در مساجد داشته باشیم این امر در جامعه فراگیر می شود.
* اقتصاد مقاومتی اصل مهم سبک زندگی اسلامی
مدیرکانون فرهنگی هنری سراج مسجد صاحب الزمان روستای باورس نیز با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت کانون های مساجد در ترویج امور فرهنگی در جامعه گفت: کانون های فرهنگی هنری نقش بسیاری مهمی را در حوزه فرهنگ سازی دارند بنابراین در بحث اقتصاد مقاومتی نیز می توانند با برگزاری کلاس هایی با موضوعات مختلف مربوط به این حوزه، این امر را در بین خانواده ها نهادینه کنند.
اکرم اسدی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی در واقع یکی از مباحث سبک زندگی اسلامی است و ترویج این مهم می تواند در قالب کلاس های سبک زندگی اسلامی نیز صورت گیرد.
وی عنوان کرد: یکی از موضوعات مهم در اقتصاد مقاومتی، صرفه جویی و در واقع درست مصرف کردن است و با توجه به اینکه خانم ها نقش حائز اهمیتی را در حوزه برنامه ریزی اقتصاد خانواده دارند بنابراین باید این مهم را هرچه بیشتر در بین خانم ها تبیین کنیم.
مدیرکانون فرهنگی هنری سراج مسجد صاحب الزمان روستای باورس یادآور شد: در روستاها خانم ها در کنار مردان کار می کنند و به لحاظ اقتصادی نقش تعیین کننده ای دارند بنابراین باید با استفاده از ظرفیت مساجد و حضور خانم ها در این مکان، اقتصاد مقاومتی را برای بانوان تشریح و از این ظرفیت در تحقق شعار سال بهره ببریم.
نظر شما