تظاهرات ضد اسرائیلی روز نکبت در برلین

خبرگزاری شبستان: صدها آلمانی در تظاهرات روز نکبت به سازماندهی شاخۀ برلینِ جنبش بین‌المللی «انزوا، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل» شرکت کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی؛روز یکشنبه (26 اردیبهشت) همزمان با سالروز تشکیل رژیم اسرائیل که فلسطینیان آن را «روز نکبت» می‌نامند، صدها آلمانی نیز در پایتخت این کشور تظاهراتی علیه اشغال‌گری و جنایات اسرائیل برگزار کردند.

شاخۀ برلینِ جنبش «انزوا، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل» که به علت سیاست‌های نژادپرستانه این رژیم در قبال فلسطینی‌ها در سال‌های اخیر در سطح جهان گسترش یافته است، این تظاهرات را سازماندهی کرده بود.

این جنبش به دنبال پایان دادن به اشغالگری اسرائیل در سرزمین‌های فلسطین و احترام به حق بازگشت آوارگان فلسطینی است.

این کمپین از سال 1384 به همت 171 سازمان فلسطینی آغاز شد؛ این سازمان‌ها بر اعمال «انواع مختلف تحریم علیه اسرائیل تا زمانی که این رژیم به تعهدات بین المللی خود عمل کند» تاکید دارند.

تظاهرات کنندگان در برلین در حمایت از باریکۀ تحت محاصرۀ غزه شعار سر دادند و پرچم‌های فلسطین را به اهتراز درآوردند.

 

 

معترضان با در دست داشتن پلاکارها و بنرهایی به انتقاد از سیاست‌های دولت آلمان در حمایت از اشغالگری نظامی اسرائیل در کرانۀ باختری و پشتیبانی از حملات این رژیم در نوار غزه پرداختند.

در موج جدید خشونت‌های رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان که از اواخر مهر ماه سال 1394 آغاز شده است، بیش از 210 فلسطینی از جمله زنان و کودکان به دست نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

گروه‌های حقوق بشری طی ماه‌های گذشته از رژیم اسرائیل خواسته‌اند برای مقابله با معترضان فلسطینی از «نیروی کشنده» استفاده نکنند و مارگوت وال استروم، وزیر خارجۀ سوئد نیز اسرائیل را به اجرای «اعدام‌های فراقضایی» متهم کرده است.

علاوه بر درگیری‌های مرگبار طی ماه‌های گذشته در کرانۀ باختری، رژیم اسرائیل اوایل اردیبهشت 1395 حملات هوایی و توپخانه‌ای خود را به نوار تحت محاصرۀ غزه نیز آغاز کرد.

نوار غزه حدود 9 سال است که تحت شدیدترین محاصره اسرائیل قرار دارد. این محاصره باعث رنج و عذاب فلسطینیان شده و بیکاری و فقر بی امان را در این منطقه به سطحی بی سابقه رسانده است.

اسرائیل از سال 2008 دو جنگ علیه مردم غزه به راه انداخته است. تنها در حملات سال 2014 بیش از 2200 فلسطینی کشته و بیش 11100 نفر دیگر زخمی شدند.

فلسطینی‌ها، روز 15 ماه مه (26 اردیبهشت)، سالروز تاسیس اسرائیل در سال 1948 را از آن جهت روز نکبت می دانند که باعث آوارگی صدها هزار فلسطینی شد.

بنا بر اعلام آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا)، در سال 1948 حدود 750 هزار فلسطینی از سرزمین خود اخراج و در اردوگاه های آوارگان در کرانه باختری، نوار غزه، اردن، لبنان و سوریه پراکنده شدند. شمار این آوارگان امروز به بیش از 5 میلیون نفر رسیده است.

 

 

 

کد خبر 544208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha