به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، هفتمین همایش بین المللی تجلیل از بانوان فعال قرآنی صبح امروز با حضور حجت الاسلام محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام حسینی، دبیر ستاد عالی سی و سومین مسابقات بین المللی قرآن کریم، معصومه فرزانه، دبیر همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی در مصلی بزرگ تهران برگزار شد.
مریم علاسوند در این همایش با بیان اینکه قرآن کریم به تعریف هویت انسان می پردازد، خاطرنشان کرد: قرآن کریم یک هویت برای انسان تعریف کرده به عنوان موجود قابل رسیدن به مقام خلیفه الهی که در طول تاریخ دچار دگرگونی نشده است.
وی با اشاره به بیانی از امام علی (ع) در نهج البلاغه در این خصوص اظهار داشت: امام علی (ع) می فرمایند؛ سر جاودانگی و عظمت قرآن در این است که در سراسر قرآن مفاهیم متناقص و متضاد دیده نمی شود و عدم اختلاف در قرآن از آن هویت باطراوتی ساخته است که در همه قرون مورد استفاده است.
علاسوند با بیان اینکه همه انسان ها کوشیده اند جنبه های مختلفی از اعجاز قرآن را بیان کنند، تصریح کرد: این کتاب بی عیب و نقص همواره سخنی دارد که هر کس با هر سطحی از ظرفیت ها و توانمندی های فکری می تواند از او بهره برداری کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه قرآن یک حقیقت هوشمند است، ادامه داد: قران یک حقیقت هوشمند هم برای مومنین و هم برای ظالمین است، برای مومنین رحمت و برای ظالمین شدت را ارائه می کند.
وی با بیان اینکه هر کس در قرآن تدبر کند در رحمتش غرق می شود، افزود: در این دریای الهی هر کس به اندازه ظرفیت وجودی خود بهره می برد، در این میان عده ای ظالم هستند و از قرآن بهره نمی برند و خسارت می بینند و در مقابل کسانی هستند که غرق در رحمت الهی می شوند.
علاسوند خطاب به ملاوردی به عنوان بانوی فعال سیاسی در عرصه قدرت گفت: در قرآن که بناست تاثیر در بدنه اجتماعی داشته باشد باید راه های ارتباط با خانواده پررنگ تر شود، بر این اساس امام صادق (ع) فرمودند؛ هر چقدر انسان این انس و الفت با قرآن را دیرتر بفهمد بیشتر صدمه می بیند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بنابراین اگر منتظر تغییر در زندگی هایمان هستیم تنها راه، برگشت به قرآن و رهنمودهای این کتاب الهی است.
وی با اشاره به ایجاد مهدهای قرآنی برای مادران شاغل اظهار داشت: اگر مادری بخواهد فرزندش را مهدی بگذارد که زبان انگلیسی را آموزش ببیند بهترین مهدها با بهترین امکانات وجود دارد در حالی که اگر مادری به دنبال مهد قرآنی باشد نه فضای کافی و نه نیروی انسانی متخصص نمی یابد.
علاسوند افزود: در مقاطع سنی خاص اگر خانواده ها بخواهند فرزندان خود را با نور قرآن مانوس کنند هیچ امکاناتی در اختیارشان نیست در حالی که این مساله در اندونزی برعکس است و در این کشور 400 دانشگاه علوم اسلامی وجود دارد، در بدنه اجتماعی این کشور حتی اگر فشار فرهنگی نیز زیاد باشد ولی در مقابل به علوم اسلامی بهای بسیاری داده می شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در ایجاد مهدهای قرآنی باید شرایط آموزشی نیز فراهم باشد، اظهار داشت: باید نیروی انسانی برای این موضوع با بهترین تکنولوژی های آموزشی تربیت شود، برای اصلاح وضعیت خانواده و جامعه بهتر است شیپورها را از سر گشادشان نزنیم و در عوض کارها را در جایی که موثر است انجام دهیم.
وی گفت: علاوه بر پرداختن به آرایه های قرآنی، گسترش مفاهیم قرآنی و تربیت مربیان خانگی قرآنی برای مادران شاغل و غیر شاغل از طرح های بر زمین مانده متولیان امور زنان در جامعه است، امیدوارم با جدیت در این امر شاهد تحولات مثبت در حوزه قرآن باشیم.
نظر شما