به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، هفتمین همایش بین المللی تجلیل از بانوان فعال قرآنی صبح امروز با حضور حجت الاسلام محمدی رییس سازمان اوقاف، حجت الاسلام حسینی دبیر ستاد عالی سی و سومین مسابقات بین المللی قرآن کریم، مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور، معصومه فرزانه دبیر همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی و جمعی از بانوان نخبه قرآنی در مصلی بزرگ تهران برگزار شد.
حجت الاسلام محمدی در ابتدای این همایش با بیان اینکه خدای متعال قرآن را موعظه و شفای دردها را معرفی کرده اند، گفت: همانطور که در کلمات پیامبر و ائمه توصیه شده قرآن نور مبین و نور آشکار است که همگان می توانند از آن استفاده کنند زیرا قرآن حلقه ارتباطی بین خدا و بندگان، ریسمان محکم و متقن شفای دردها و شفای بیماری ها به خصوص بیماری های روحی و اخلاقی است.
وی با بیان اینکه امام علی (ع) در روایتی قرآن را درمان کننده بیماری های اخلاقی و رفتاری و نجات دهنده از گرفتاری ها عنوان می کنند، خاطرنشان کرد: قرآن بزرگترین نعمت الهی و پیامبر به امت اسلام توصیه کردند که از قرآن و عترت بهره جویند چرا که تک تک آیات قرآن نور هدایت است.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه تمام آنچه که در اوصاف قرآن بیان شده مشروط به این است که به تک تک آیات عمل کنیم، اظهار داشت: آیاتی که موجب نجات امم گذشته شده اند و آیاتی که سرنوشت و هلاک امم دیگر را حکایت می کنند جلوه گر عمل به قرآن می باشند.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به عوامل سقوط و انحطاط جامعه از نظر قرآن تصریح کرد: یکی از عوامل انحطاط جامعه اختلاف و تفرقه است و قرآن بر این اساس سفارش می کند با هم نزاع و درگیری نداشته باشید که قدرت شما از بین می رود و دچار شکست می شوید. بر این اساس حس وحدت و اتحاد مسلمین شعار مسابقات این دوره را با عنوان یک امت یک کتاب انتخاب کرد زیرا خدای متعال مسلمانان جهان را یک امت واحده می دانند.
وی با بیان اینکه متاسفانه یکی از کارهای دشمنان ایجاد تفرقه بین مسلمین است، ادامه داد: ما در این زمینه باید هوشیار باشیم که اگر دشمنان بعضی شعارهای اختلافافکن مطرح می کنند از باب دلسوزی نیست بلکه برای خیانت به مسلمین است. اینها شیعیان و اهل تسنن را با هم در یک آتش می سوزانند.
حجت الاسلام محمدی ظلم و تعدی به حقوق یکدیگر را در جامعه دومین عامل سقوط و انحطاط جامعه دانست و بیان داشت: قرآن در آیات متعددی این مسئله را مطرح نموده که ما امت های گذشته را به این جهت که ظلم می کردند و به هدایت پیامبران توجه نداشتند، نابود کردیم؛ بنابراین اگر در یک جامعه ظلم و ستد رعایت نشود انحطاط جامعه در انتظار است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به جهل و ناآگاهی به عنوان عامل سوم سقوط جامعه گفت: در زمان حاضر مستکبران عالم انتظار دارند که مسلمانان آنها را بپرستند که این یک اخلاق جاهلی است و جاهلیت مدرن نام دارد.
وی افراط و تفریط را عامل چهارم دانست و بیان داشت: یکی از نکات مهم که خداوند متعال بیان می کند این است که کسانی که اهل افراط بودند، نابود شدند بنابراین اگر جامعه ای دچار افراط شد باعث نابودی شده به طوری که مقام معظم رهبری یک سال را به عنوان اصلاح الگوی مصرف بیان کردند و فرمودند مصرف بهینه و صرفه جویی و استفاده صحیح از امکانات را داشته باشیم.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به رفاه طلبی و زیاده خواهی اظهار داشت: قرآن در این باره هشدار می دهد ما پیامبرانی فرستادیم که مردم را از زیاده خواهی و رفاه طلبی منع کردند.
حجت الاسلام محمدی تقلید کورکورانه از بعضی از عادات غلط در مجامع عمومی را یکی از انحطاط جامعه دانست و بیان داشت: گناه در جامعه نیز می تواند عامل سقوط باشد. بر این اساس خدای متعال می فرماید کسی که خدا و رسول خدا را نافرمانی کند به گمراهی آشکار گرفتار شده و دچار نابودی می شود.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به عوامل موفقیت یک جامعه خاطرنشان کرد: توجه به تعالیم قرآن و انبیا اولین عامل موفقیت می باشد. چنانچه خدای متعال در قرآن به ما دستور داده که مبنای زندگی خود را تعالیم قرآنی قرار دهیم.
وی با اشاره به ارتقای معرفت و شناخت نسبت به احکام الهی اظهار داشت: هر مقدار که فرهنگ و معرفت جامعه بالا برود به همان مقدار دچار رشد و ارتقا خواهیم شد و جامعه ای که در آن شناخت لازم در مورد احکام الهی نباشد، مذمت خواهد شد.
وی عامل حفظ وحدت و اتحاد و صبر و استقامت را از عوامل موفقیت یک جامعه دانست و بیان داشت: امت های گذشته به دو جهت دچار شکست شدند اول اینکه از مسیر اسلام منحرف شده و دوم اینکه در بین راه خسته شدند. آن اتحادی که بر محور حق و اهل بیت باشد پیروز است.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه در ایران اسلامی محور حق ولی فقیه بوده و سخنان او برگرفته از اهل بیت است، تصریح کرد: به برکت قرآن کریم و نعمت ولایت و امت ملت ایران در این جهت به تعالیم قرآنی عمل کردند. در این میان بانوان ایرانی به تعبیر امام خمینی همدوش مردان در مسیر انقلاب و مجاهدت قرار گرفته اند.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بانوان طلایه داران انس و عمل به قرآن می باشند، خاطرنشان کرد: بانوان ایران اسلامی پرچمدار عمل به قرآن چه در زمان پیروزی انقلاب اسلامی و چه در دوران دفاع مقدس بودند.
وی با اشاره به اینکه باید دید خروجی این نوع همایش ها چه مشکلی از جامعه بانوان را حل می کند، گفت: یکی از مشکلات جامعه امروزی عدم مراعات حقوق زنان می باشد چنانچه رهبری فرمودند من از مدافعان حضور زن در جامعه می باشم ولی مشکل اساسی این است که در این میان کرامت و حقوق زن حفظ نمی شود.
حجت الاسلام محمدی گفت: رهبری در اسفند سال 91 در کنگره 7 هزار زن شهید فرمودند الگوی سومی در جامعه جهانی مطرح است و آن زن مسلمان ایرانی می باشد چرا که زن شرقی در مسایل اجتماعی و سیاسی بروز و ظهور ندارد و زن غربی وسیله لذت بردن مردان قرار می گیرد که این یکی از بزرگترین ظلم به زنان می باشد ولی الگوی سوم زن مسلمان ایرانی در مجامع اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تربیتی حضور دارند.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: زن مسلمان ایرانی تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان جهان گشود و ثابت کرد که می توان عفیف بود و در عین حال سنگر خانواده را حفظ کرد. زنانی که اوج احساس و رحمت زنانه را با روح جهاد و شهادت درآمیختند، این پیام رهبری برگرفته از قرآن است.
نظر شما