علی اصغر خامنوی، رئیس هیئت مدیره شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: موسسات خیریه معمولا در مقطعی با نیت خیر پایه گذارانشان، تشکیل می شوند اما با گذر زمان آن اهداف اولیه استمرار نمی یابد.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه موسسات خیریه به صورت انفرادی فعالیت می کنند و پشتوانه ای برای کارهای تشکیلاتی شان نبوده و نیست، پس از مدتی نمی توانند آن اهداف اولیه را استمرار دهند بنابراین مسائل و مشکلاتی پیش رو خواهند داشت.
خامنوی افزود: از طرفی متاسفانه در برخی مواقع در قالب موسسات خیریه، سوء استفاده هایی اتفاق افتاده که برای کل مجموعه موسسات خیریه یک نکته منفی محسوب می شود.
وی با اشاره به ویژگی های شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه تصریح کرد: با ایجاد شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه امیدوار هستیم به نارسایی هایی که در گذشته وجود داشته، پاسخگو باشیم و از این به بعد بتوانیم موسسات بنام و موسساتی که در این جهت فعالیت می کنند، درست شناسایی شوند.
رئیس هیئت مدیره شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه افزود: شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه زمینه ای فراهم می کند تا موسسات خیریه با جمع شدن در کنار هم به یک هم افزایی برسند و در قالب جایگاه قانونی و جایگاه اجتماعی تقویت شده بتوانند در راستای اهداف خیرخواهانه خود فعالیت کنند.
خامنوی با اشاره به نقش شبکه ها در عرضه و به اشتراک گذاشتن دستاوردها، ایده ها و تجارب موفق به عنوان تولیدکننده سرمایه اجتماعی، تاکید کرد: شبکه ملی به پشتوانه اتاق ایران که طبق قانون مشاور سه قوه (مقننه، مجریه، قضائیه) می باشد، شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه می توانیم از ظرفیت اتاق های بازرگانی و اتاق ایران برای حمایت از موسسات خیریه استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: همه این موارد دست به دست هم خواهند داد تا موسسات خیریه بهتر بتوانند فعالیت کنند.
خامنوی با بیان اینکه اجباری در پیوستن موسسات خیریه به شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه وجود ندارد، اذعان داشت: موسسات خیریه با تعامل و رضایت خاطر می توانند به عضویت شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه درآیند.
رئیس هیئت مدیره شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه با بیان اینکه عضویت در این شبکه دارای شرایط خاصی است، تصریح کرد: در واقع شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه در برنامه و طرحی مدون موسسات خیریه را پایش می کند و موسسات خیریه فاقد مجوز در این طرح شناسایی خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: توسعه ظرفیت و توانمندسازی اعضا، ارتقای سطح تعامل و همکاری بین اعضا و یکپارچه سازی و تثبیت نقش و جایگاه مدنی اعضا از مهمترین ماموریت های شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه است.
وی افزود: احیا و توسعه نقش مشورتی اعضا و دیگر تشکل های مردم نهاد در پی ریزی سیاست های کشور، ارایه مشاوره، پیشنهاد و طرح به ارگان ها و نهادها برای ارتقای سطح کمی و کیفی تشکل های مردم نهاد، کمک به افزایش اعتبار علمی و توسعه ظرفیت مدیریتی و توانمندسازی اعضا و دیگر تشکل های مردم نهاد، طراحی و پیشنهاد الگوهای راهبری مناسب موسسات خیریه از جمله اهداف شکل گیری شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه است.
مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار افزود: تعامل و همکاری با نهادهای مدنی معتبر خارج از کشور برای انتقال تجربیات و فعالیت های خیرخواهانه مشترک، ترویج و اشاعه فرهنگ خدمات داوطلبانه در اقشار مختلف در سطح ملی، کمک به اصلاح قوانین و تحکیم موقعیت و تثبیت جایگاه تشکل های مردم نهاد و موسسات خیریه و عام المنفعه، کمک به ساماندهی خدمات نیکوکاری بنگاه های اقتصادی و ترغیب و ترویج مسئولیت اجتماعی اشخاص حقیقی و حقوقی از دیگر اهداف این شبکه ملی است.
خامنوی یادآور شد: کمک در اجرای طرح های توسعه اجتماعی کشور، کمک به ایجاد شفافیت در عملکرد مالی و اجرایی موسسات خیریه و نیکوکاری، تهیه بانک اطلاعات موسسات خیریه نیکوکاری، آسیب شناسی موسسات خیریه و نیکوکاری و ارایه راهکار برای رفع مسایل و مشکلات، طراحی و اجرای دوره های آموزشی تخصصی برای سمن ها و موسسات خیریه و نیکوکاری، انتشار مجلات و کتب تخصصی و ایجاد پایگاه های اطلاع رسانی و انجام مطالعات و پژوهش از دیگر اهداف این شبکه است.
وی اظهار داشت: برگزاری بیش از 60 جلسه با مشارکت و همکاری جامعه نیکوکاری ابرار، ثبت شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه، برگزاری اولین مجمع عمومی موسسین و انتخاب اولین هیئت مدیره شبکه ملی، راه اندازی سایت شبکه ملی سمن ها و موسسات نیکوکاری، تشکیل کارگروهی برای بررسی قانون تشکل های مردم نهاد، برگزاری دو نشست مشترک با حضور بیش از 100 موسسه از سازمان های مردم نهاد و تشکیل هسته اولیه شبکه سمن ها قبل از ثبت قانونی در کشور و تهیه و تنظیم شش پروژه در کارگروه های تخصصی شبکه نیکوکاری از اقداماتی است که تاکنون انجام شده است.
نظر شما