برنامه ریزی هلند برای افزایش همکاری با ایران در زمینه صادرات میوه

خبرگزاری شبستان:با توجه به جایگاهی که کشورمان در حوزه صادرات میوه در جهان دارد کشورهای اروپایی و آسیایی بسیاری مقصد میوه های ایرانی هستند و به تازگی هلند از آمادگی خود برای افزایش همکاری ها در این حوزه با ایران خبر داده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران رتبه اول تولید میوه در خاورمیانه و شمال آفریقا را داراست. ایران در سال‌های اخیر، بین ۱۰ کشور برتر تولید میوه در جهان، رتبه هشتم را کسب کرده‌است. تولیدات میوه ایران عبارت‌اند از گردوی ایرانی، طالبی، هندوانه، نارنگی، مرکبات، کیوی، خرما، گیلاس، انار، پرتغال و کشمش.

 

بنابراین گزارش، به دلیل تنوع اقلیمی، توپوگرافیک و ارتفاعی ایران امروزی انواع متنوعی از میوه‌ها در این کشور یافت می‌شوند، از خرماهای نیمه گرمسیری، گرفته تا میوه‌های روینده در مناطق معتدل و سردسیر. اشارات تاریخی متعددی در خصوص فراوانی و تنوع میوه در ایران در دوره اسلامی وجود دارد. در دوره پیش از اسلام، تنها در دو سند به جا مانده اطلاعات محکمی یافت می‌شود: داستان پهلوی خسروی قبادان اود ریدگ و بوندهیشن. در اولی که مربوط به دوره خسروی اول انوشیروان است، دو میوه خارجی آناناس و زنجبیل چینی (که اشتباه میوه دانسته شده) ذکر شده‌اند و شماری از انواع محلی: بادام، گردو، هلوی ارمنی، سیب، به، خیار، پرتقال سرخ و سفید، آلو، بالنگ، پسته، نخود، خرماهای حیره، شاه بلوط، و سیاه دانه از نشابور. در نسخه عربی بسیار کوتاه تر داستان، مربوط به ثعالبی که در دوره خسرو دوم پرویز قرارش می‌دهد، تنها این میوه‌ها ذکر شده‌اند: بادام، نارگیل، انارهای ترش و شیرین، سیب، خرما، هلوی ارمنی، و بالنگ از طبرستان.

 

این گزارش می افزاید: با توجه به جایگاهی که کشورمان در حوزه صادرات میوه در جهان دارد کشورهای اروپایی و آسیایی بسیاری مقصد میوه های ایرانی هستند و به تازگی هلند از آمادگی خود برای افزایش همکاری ها در این حوزه با ایران خبر داده است. ایرنا در این رابطه به نقل از هنك كامپHenk Kamp، وزیر امور اقتصادی هلند در دیدار با محمود حجتی وزیر جهاد كشاورزی کشورمان نوشته است: "همكاری دوجانبه ایران و هلند درباره تولید، فرآوری و سپس صادرات انواع میوه های تولید ایران فرصت خوبی برای ادامه همكاری های دو كشور در سایر بخش ها خواهد بود. تنها همكاری های كوتاه مدت در شرایط تازه ایران مورد توجه دو كشور نیست و تلاش می شود زمینه برای توسعه همكاری های بلند مدت فراهم شود. تداوم این همكاری ها در سایه حمایت های دولتی خواهد بود كه دو كشور تلاش دارند این حمایت ها انجام شود. بخش كشاورزی ایران ظرفیت خوبی دارد كه باید در تداوم همكاری ها بیشتر مورد توجه قرار گیرد."

 

یادآور می شود: این دومین سفر وزیر امور اقتصادی هلند و هیات تجاری همراه وی به ایران در شش ماه گذشته است. وی آذرماه 1394 در صدر یك هیات بازرگانی به تهران سفر كرد و افزون بر حضور در نشست سران مجمع كشورهای صادركننده گاز (جی.یی.سی.اف) با دولتمردان اقتصادی و سیاسی كشورمان راه های توسعه و تحكیم مناسبات را بررسی كردند. هیات هلندی همچنین ملاقاتی با فعالان اقتصادی بخش خصوصی برای همكاری های مشترك داشت. در این سفر تفاهم‌نامه همكاری‌های كشاورزی ایران و هلند بین دو كشور امضا شد.

 

محصولات گل و گیاه با 8.3 میلیارد یورو، گوشت با 7.7 میلیارد یورو، لبنیات و تخم‌مرغ با 7.2 میلیارد یورو، سبزیجات با 6.2 میلیارد یورو و میوه با 4.9 میلیارد یورو، پنج محصول برتر صادراتی كشور هلند در سال ۲۰۱۵ میلادی بوده‌اند. میزان صادرات محصولات كشاورزی هلند در سال ۲۰۱۵، بیش از 82 میلیارد یورو بوده است كه نسبت به سال قبل (۲۰۱۴ میلادی)، ۷۰۰ میلیون یورو تقریباً یك درصد افزایش داشته است. صادرات محصولات كشاورزی هلند 18.8 درصد كل صادرات هلند كه 438 میلیارد یورو است را تشكیل می‌دهد.

 

هلند بیشترین صادرات را به كشورهای آلمان با 20.9 میلیارد یورو، بلژیك با 8.5 میلیارد یورو، انگلیس با 8.3 میلیارد یورو، فرانسه 6.9 میلیارد یورو و ایتالیا 3.3 میلیارد یورو دارد. این كشور پس از ایالات متحده آمریكا بزرگ‌ترین صادركننده محصولات كشاورزی در جهان است.

کد خبر 543891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha