به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم اختتامیه بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عصر شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه با حضور «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمدباقر قالیباف» شهردار تهران، «سیدعباس صالحی» رئیس نمایشگاه کتاب و جمعی از مدیران و مسئولان فرهنگی و اهالی قلم و ناشران در نمایشگاه کتاب واقع در شهر آفتاب برگزار شد.
علی لاریجانی در این مراسم با تشکر از شهداری تهران به خاطر راه اندازی شهر آفتاب و همچنین روحیه و سلیقه آنها در فضای محیطی شهر تهران، حضور خود را به علت تشکر از ناشران و اهالی قلم دانست و افزود: ناشران و این گونه نمایشگاه ها شرایط رشد عقلانی جامعه را فراهم میکند و حضور من نیز برای تشکر از اهل قلم و ناشران است.
باید برای پیشرفت کشور همگرا بود
وی با تاکید بر همگرایی جمعی در همه امور تصریح کرد: شهردار خوب و عاقلی داریم که کارهای شهر را سامان می دهد و کارش، این پیام را دارد که وقتی بخش های مختلف کشور هماهنگ کار کنند این هم افزایی موجب رشد جامعه می شود. بنابراین تاکید ما هم بر همگرایی است تا کارها با همگرایی درست انجام خواهند شد. دعواها و نزاع ها فرسایش ایجاد می کنند و نمی گذارند نیروها دور هم جمع شوند.
لاریجانی با بیان اینکه باید برای پیشرفت کشور همگرا بود، تاکید کرد: کفران نعمت است که فرصت ها، صرف جدال ها شود و نگذاریم بخش های مختلف همگرا شوند.
امسال همه از نمایشگاه کتاب راضی بودند
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رضایت ناشران و مردم از شهر آفتاب و ضمن تشکر از وزیر ارشاد گفت: نمایشگاه کتاب بیلان مهم فرهنگی و گشت و گذاری در عالم فرهنگ است. گله گذاری هایی در سال گذشته از سوی ناشران وجود داشت اما امسال طبق گزارشات هم ناشران راضی بودند و همه مردم به راحتی بازدید کردند. امسال وضع خوب است و آقای جنتی نیز در شأن وزیر ارشاد خوب کار کردند. به نظر من با وجود همه صحبت هایی که می شد کار ایشان مثبت بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نقبی به وضعیت سینما زد و بیان کرد: گزارشی که از فیلم های سینمایی داشتیم بر این نکته تاکید داشت که امسال فیلم های معنادارتر، پرمغزتر و بهتری خلق شدند.
تسهیلاتی که برای تدوین سیستم توزیع فراگیر نشر نیاز دارید فراهم می کنیم
وی با اشاره به سختی کار ناشران و سرپا ماندن انتشاراتی ها در وضعیت اقتصادی بد گذشته، توضیح داد: نابسامانی های اقتصادی و تحریم ها عامل فضای ناگوار اقتصادی در کشور بود که بخش نشر هم این فضا را تحمل کرد اما به نظر من پس از توافق هسته ای آرام آرام شرایط کشور تغییر می کند و امیدوارم وضعیت نشر بهتر شود. سیستم توزیع نشر کشور هم تعریفی ندارد و برخی دوستان طرح مقدماتی را برای حل این مشکل ارائه دادند که اصل این فکر خوب است اما باید پخته تر شود.
لاریجانی تاکید کرد: لازم است سیستم توزیع فراگیر نشر تدوین شود و تلاش می کنیم تا تسهیلاتی که نیاز دارید برایتان فراهم کنیم اما کارها باید به دست خودتان انجام شود. همچنین باید استانداردهای سیستم چاپ و صحافی روزآمد شود که در این راستا با تسهیلات صندوق توسعه ملی از صنعت چاپ حمایت می کنیم.
درخواست رئیس مجلس از وزارت ارشاد برای پیوستن به قانون کپی رایت جهانی
وی در بخش پایانی سخنانش با قانون کپی رایت در وضعیت آن در کشور اشاره کرد و گفت: عدم تعهد به قانون کپی رایت، عاملی است که نشر کشور را از وصول به بازار جهانی بازداشته است و برای نیل به افق درازمدت باید قوانین بین المللی در این زمینه رعایت شود. به همین دلیل از وزارت ارشاد درخواست دارم برای این منظور قوانینی را تدوین کند تا ساماندهی جدیدی انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: قبول دارم دولت و مجلس باید از بخش نشر حمایت کنند، اما باید زمینه ها برای در دسترس قرار گرفتن کتاب فراهم شود تا چرخه مطلوب اقتصادی برای ناشران و اهل قلم فراهم کنند.
نظر شما