توجه صرف به رویکرد عبادی مسجد در کتب درسی

دانشجوی دکترای برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اینکه حتی تصاویر موجود در کتاب های درسی نیز می تواند القا کننده بسیاری از نگرش ها باشد، گفت: بیشترین چیزی که به دانش آموزان منتقل شده، صرفا کارکرد عبادی مسجد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، لیلا سلیقه دار، دانشجوی دکترای برنامه ریزی آموزشی در نهمین اجلاس هفته جهانی مساجد با ارائه مقاله خود با عنوان "نقش برنامه درسی در جهاد اقتصادی با رویکرد به مسجد" به ایراد سخنرانی پرداخت.


وی با بیان اینکه مسجد قدرتمند ترین پایگاه برای هر جهادی در اسلام بوده است، اظهار کرد: امروزه نیز در هنگامه جهاد اقصادی، می توان این پایگاه قدرتمند را برای مسجد در نظر داشت.

 

سلیقه دار موضوع مقاله خود را نقش برنامه درسی در جهاد اقتصادی با رویکرد به مسجد، از دید برنامه درس و آموزش عنوان کرد و گفت: در روزگاری آموخته های ما از پدران و مادرانمان منفعل می شد. در چنین جامعه ای مطمئن ترین سازمان آموزشی، مسجد بود.


وی مدعی بود که امروزه برنامه درسی متمرکز که اقتضای زمانه نیز هست، به طوری اجرا می شود که عده ای در راس امر، تصمیم گیرنده و برخی نیز در این سازماندهی، مجری هستند.


این پژوهشگر در همین باره افزود: بنابراین من اگر دیروز به عنوان فرزند خانواده، نسبت به مسجد هر نوع نگرشی که داشتم، از خانواده می گرفتم، اما امروزه از منابع دیگری این نگرش را اخذ می کنم.


وی بر این باور است که آنچه به صورت رسمی در آموزش و پرورش اجرا می شود، جزء مهمترین امور تربیتی کشور است.


سلیقه دار با اشاره به اینکه حتی تصاویر موجود در کتاب های درسی نیز می تواند القاء کننده بسیاری از نگرش ها باشد، گفت: بیشترین چیزی که در آموزش و پروش به دانش آموزان منتقل شده، کارکرد عبادی مسجد است.

 

وی با بیان اینکه مسجد، بهترین پایگاه برای جهاد است، گفت: آیا در کتاب های درسی به غیر از کارکرد عبادی، امر دیگری نیز القا می شود؟


این پژوهشگر دینی مدعی بود که در مقاله خود، دو سری پیشنهاد برای صاحبنظران و مسوولین تصمیم گیرنده و همچنین مجریان امر دارد که می تواند در این راستا مثمر ثمر باشد.


وی اظهار کرد: اگر برنامه درسی دچار قصور در خصوص کارکردهای مسجد است، این مساجد اند که باید همچون گذشته باید پیشرو باشند.

 پایان پیام/

 

کد خبر 54381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha