آثار ناملموس و معنوی استان بوشهر در فهرست آثار ملی ثبت می‌شود

خبرگزاری شبستان: معاون میراث فرهنگی استان بوشهر گفت: این استان در بخش‌های عزاداری، بازی‌های محلی و صنایع دستی دارای ظرفیت‌های مهمی است که ۱۳ اثر ناملموس برای ثبت در فهرست در آثار ملی مستند سازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بوشهر و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان بوشهر، نصرالله ابراهیمی، معاون میراث فرهنگی استان بوشهر، امروز(۲۵ اردیبهشت)، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این استان از آثار مهم تاریخی برخوردار است، اظهار داشت: آثار ابنیه تاریخی استان بوشهر مربوط به زمان‌های مختلف تاریخی است که از 4 هزار سال  تا 200 سال در استان بوشهر کشف شده است.

 

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 300‌اثر تاریخی استان بوشهر در فهرست آثار ملی ثبت شده است، گفت: با برنامه‌ریزی انجام شده برخی از آثار ابنیه تاریخی استان در نوبت ثبت قرار دارد که با پیگیری‌های انجام شده امسال بخشی از این آثار به ثبت می‌رسد.

 

معاون میراث فرهنگی استان بوشهر با بیان اینکه این استان در بخش میراث معنوی دارای ظرفیت‌های مهمی است، گفت: تاکنون بخشی از آثار معنوی و ناملموس استان بوشهر به‌ویژه در عزاداری مردم استان بوشهر در فهرست ملی کشور به ثبت رسیده است.

 

ابراهیمی با اشاره به اینکه 13‌ پرونده آثار ناملموس استان بوشهر در دست بررسی برای ثبت آثار ملی است، گفت: این آثار شامل مراسم آیینی از جمله مراسم «هیا مظلوم»، «یزله بوشهری»، «آیین گندم کوبی» در شب رحلت پیامبر اکرم (ص) در شهر شبانکاره، کار آوا و نواهای دریایی  خلیج فارس تحت عنوان نیمه‌ها است.

 

وی، ثبت مراسم «گره گشو» و مراسم آئینی خاکسپاری شهدای کربلا توسط طایفه بنی اسد در گناوه، مراسم پامنبری استان بوشهر و  مراسم پخت غذاهای سنتی‌، انواع آش‌ها و هریسه در شب عاشورا در شهر شنبه از دیگر آثار در نوبت ثبت دانست.

 

معاون میراث فرهنگی استان بوشهر از ثبت حصیر‌بافی و نخ ریسی پارچه عبا را در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت: این دو اثر هم در تلاش هستیم در فهرست آثار ملی کشور ثبت کنیم.

 

کد خبر 543801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha