خبرگزاری شبستان _ خرم آباد:
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ی من آنچه البته به جایی نرسد فریاد است
خرم آباد بیست و دومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان است. شهر در ارتفاع ۱۱۴۷،۸ متری از سطح دریا و در میان درههای زاگرس قرار دارد. دره خرم آباد به طول ۱۵و عرض ۱۲کیلومتر با ارتفاع ۱۱۷۰ متر از سطح دریا در طول جغرافیایی ۴۸ ۲۱ و عرض جغرافیایی ۳۰ ۳۲ در مرکز استان لرستان واقع شده است. هر شهری دارای محله ها و مناطقی است که فرهنگ آن شهر رامی تواند دست خوش تغییرات کند. لرستان از مناطق بسیار زیبای ایران ودارای مناطق گردشگری و دیدنی بسیاری است که چشم هر بیننده ای را می نوازد.
محسن بهزادی، کارشناس اجتماعی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: خرم آباد در سال های اخیر دست خوش تغییرات زیادی در عرصه های مدیریتی و شهری بوده است تغییراتی که گاه مثبت و گاه منفی بوده در بافت شهری خرم آباد شاهد تغییرات بسیار خوبی بوده و هستیم که جا دارد این نگاه مثبت در بین همه مسئولین بوجود بیاید تا شاهد رشد مثبت در شهرهای استان باشیم.
بهزادی، اظهار داشت: در سي و ششمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي آیین افتتاح پروژهی نورپردازی خيابان شهدا شرقي خرمآباد حد فاصل میدان شهدا تا پل شهدا با ارزشی بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات عمرانی استان انجام شد که این پروژه ظرف مدت 2 ماه با نورپردازي 500 متر صورت گرفت.
وی افزود: دریاچه کیو که در سالهای اخیر به خاطر کم بارانی و تغییر مسیر آبهای زیر سطحی نمای زیبای این مکان را تغییر داده بود با انتقال آب چشمه گلستان قلعه فلک الافلاک و به یمن بارندگی های اخیر حالا جان تازه ای گرفته است.
این کارشناس ادامه داد: از تغییر میادین اصلی شهر در سالهای اخیر گرفته تا ساخت زیر گذر و پل های هوایی تا بازسازی پارک های تفریحی و ...همه نشان از توجه به بافت شهری دارد که باعث رونق توریسم شده ولرستان حالا پذیرای مهمانان بسیاری است.
بهزادی، خاطرنشان کرد: در کنار این همه زیبایی و توجه اما در برخی مناطق که قدمت بسیاری هم در سابقه شهرنشینی دارد زیبایی ها جای خود را به ناامیدی و زشتی داده است.
وی عنوان کرد: لرستان که خود در این سالها از مناطق محروم محسوب می شود و در آمارهای بسیاری از جمله بیکاری، توسعه یافتگی، اقتصاد و ... در وضعیت خوبی نیست خود مناطق محروم بسیاری را در شهرهایش دارد،مناطقی که گاها به فراموشی سپرده می شوند.
بهزادی، گفت: مدیرانی که در ایام مدیریت شان مسکنی برای این شهر ها تجویز می کنند و می روند تا باز هم محرومیت در مناطقه محروم شهرهای استان وارد فصل تازه ای شود.
وی اذعان داشت: منطقه علی آباد خرم آباد از مناطق قدیمی شهر است که حالا خانوار های زیادی در آن زندگی می کنند و اکثر با مشکلات زیادی مواجه هستند، خانه هایی که با تلنگری خواهد ریخت و خانه آرزوهای کودکان علی آباد را به ویرانه ای تبدیل خواهد کرد. کوچه پس کوچه های این محله آنقدر قدیمی است که یک نفر به زحمت خود را از آن عبور می دهید.به راستی اگر آتشی به جان یک خانه بیفتد تکلیف چیست؟
بهزادی، ادامه داد: محله ای در همسایگی بام لرستان; بامی که روزهای گذشته حال و هوایش را بد جور داشتند و امروز به فراموش خانه ای تبدیل شده است.کاش همان موقع علی آباد خودش را به بام نزدیک می کرد.
وی گفت: کرگانه که یکی از ورودی های اصلی شهر حساب می شود حالا در بدو ورود هر مهمانی زیباتر شده اما برای مردمان آن محل همچون علی آباد فکری نشده است.
بهزادی، تصریح کرد: پشته حسین آبادو پشت بازار که بسیاری از مسئولین و بزرگان شهر از این مناطق هستند و بوده اند حالا بیشتر به نظر می رسد مناطقی باستانی شده اند تا در بی تدبیری برخی ها با کمبود مناطق باستانی مواجه نشویم.
هرچند نباید از کارهای خوب و مفیدی که شده چشم پوشی کرد اما محرومیت زدایی برای مناطق محروم آستین های بالازده و همت های بالا را می طلبد.
مردمانی که با کم ترین توقع و کم ترین آرزوها پای هر خواسته کشور ایستاده و هستند تا شاید روزی خواب مسئولین ما به پایان برسد و این بس که امام بارها تاکید فرمودند: «گمان نمىکنم عبادتى بالاتر از خدمت به محرومین وجود داشته باشد.» (صحیفه امام، ج20، ص: 342) همچنین امام راحل(س) همواره از پابرهنهها و زاغه نشینان به عنوان «ولی نعمت» یاد می کردند و خواهان خدمت گزاری بیشتر به آنها بودند. رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی نیز می فرمایند:مهمترین مسألهى دستگاه ما و نظام جمهور ى اسلامى کوشش براى رفع فقر و محرومیت در جامعه، و حمایت و کمک به طبقات مستضعف و محروم است.
نظر شما