به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، غلامرضا قوسی امروز (25 اردیبهشت) در نشست خبری با بیان اینکه هم اکنون 58 طایفه مستقل عشایری در استان وجود دارد، اظهار کرد: این جمعیت معادل 15 هزار و 767 خانوار با جمعیت 81 هزار نفر است.
وی با اشاره به اینکه 13.2 جمعیت استان عشایر هستند که 80 درصد این جمعیت در نواحی مرزی زندگی میکنند، افزود: خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است.
مدیر کل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: عشایر استان ۷ درصد از عشایر کل کشور را به خود اختصاص میدهند.
قوسی با بیان اینکه عشایر خراسان جنوبی دارای یک میلیون و 200 هزار رأس دام سبک و سنگین هستند، ادامه داد: 25 درصد صنایع دستی و مشاغل خانگی توسط عشایر استان تولید میشود.
وی بیان داشت: 51 درصد جمعیت عشایر استان به صورت داوطلبانه در کانون های هدایتی و هشت کانون حمایتی اسکان یافتند.
مدیر کل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه عشایر در مباحث سیاسی نقش فعال و پررنگی در انتخابات داشتند و مشارکت آنان بیش از 90 درصد بوده، گفت: در بحث اقتصاد؛ عشایر در خط مقدم تولید هستند و تمام فعالیتهای آنان منطبق بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
قوسی به برنامههای سالروز بسیج عشایر در استان اشاره کرد و افزود: به همین مناسبت 32 صندوق خرد زنان عشایر به صورت رسمی افتتاح خواهد شد که به طور میانگین به حساب هر صندوق 30 میلیون ریال واریز شده است.
وی تصریح کرد: این صندوقها در مناطق عشایری با جمعیت 150 تا 200 خانوار تشکیل شده و در زمینه صنایع دستی، دامداری و فرآوری گیاهان دارویی فعالیت دارند و خود اعضای صندوقها نیز خرده سرمایههایشان را در این صندوق سرمایه گذاری میکنند.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به اهداف تأسیس صندوق خرد زنان عشایر، ادامه داد: توانمندسازی جامعه عشایری، تجمیع پس اندازهای فردی عشایری، ارتقای مهارتهای فردی و اجتماعی، افزایش پس انداز خانوارهای عشایر برای تامین منابع مالی فعالیتهای درآمدزا و کسب درآمد برای خانوارهای کم درآمد از اهداف این صندوقها است.
قوسی از شروع ثبت نام تسهیلات ارزان قیمت با بهره 4 درصد خبر داد و گفت: به هر خانوار 10 میلیون تومان تسهیلات با بازپرداخت 5 سال داده میشود.
وی بیان داشت: با توجه به خشکسالی 18 ساله جمعیت دام عشایر استان رو به کاهش است که برای تنوع بخشی تلاش میشود سایر فعالیتها را وارد چرخه درآمد خانوار عشایر کنیم.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: بهره برداری از 41 چشمه و قنات آب شرب به مبلغ 200 میلیون تومان برای بهره مندی 400 خانوار عشایر و گردهمایی عشایر منطقه درمیان از دیگر برنامههای اجرایی به این مناسبت است.
قوسی به اقدامات سال گذشته اداره عشایری استان اشاره کرد و افزود: آبرسانی سیار 130 هزار متر مکعب با 20 تانکربرای 7 هزار خانوار به مبلغ یک میلیارد و 800 میلیون تومان، مرمت 6 هزار کیلومتر ایل راه، اجرای شبکه انتقال آب به طول 7 کیلومتر، احداث و مرمت 10 هزار متر مکعب بندخاکی، توزیع یک هزار لیتر نفت سفید، توزیع 5 هزار تن جو یارانه ای از جمله این اقدامات است.
وی با بیان اینکه سال گذشته طرح زنجیره گوشت قرمز با جذب مبلغ 90 میلیارد ریال تسهیلات برای بیش از 41 هزار و 800 رأس دام عشایر در خراسان جنوبی انجام شد، گفت: با اجرای این طرح 795 تن گوشت قرمز تولید شده که این طرح با هدف بهبود وضعیت اشتغال و ارزش افزوده تولید بوده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی عنوان کرد: در سال گذشته اداره عشایری 131 میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی برای پروژه های عمرانی هزینه کرده که بیش از 8 هزار خانوار عشایر بهره مند شدند.
قوسی با بیان اینکه از محل اعتبارات خشکسالی 57 میلیارد ریال اعتبار گرفته شده، افزود: 330 میلیون تومان آبرسانی سیار، 655 میلیون تومان پروژه مرتبط با آب و 110 میلیون تومان به صندوق خرد زنان اختصاص یافته که تا 31 تیرماه به بهره برداری میرسند.
به گفته وی در شهرستان بیرجند فروشگاهی برای عرضه محصولات و تولیدات عشایر استان راه اندازی می شود که برای این طرح 7 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.
نظر شما