تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن در پتروشیمی مهاباد

خبرگزاری شبستان: پتروشیمی مهاباد با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن و ۳۰ هزار تن گاز بوتن وان در سفر ریاست جمهوری و هیات همراه به آذربایجان غربی افتتاح می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، پتروشیمی در حال حاضر یکی از صنایع در حال رشد سریع بوده و به موتور محرکه توسعه صنعتی کشورهای منطقه تبدیل شده است.

 

پلی اتیلن اولین بار به صورت اتفاقی توسط شیمیدان آلمانی سنتز شد. وی در سال 98 هجری قمری هنگام حرارت دادن دی آزومتان، ترکیب مومی شکل سفیدی سنتز کرد که بعد ها پلی اتیلن نام گرفت پلی اتیلن یا پلی اتن یکی از ساده ترین و ارزان ترین پلیمرها است و به صورت جامد مومی و غیر فعال می باشد.

 

طبقه بندی پلی اتیلن ها بر اساس دانسیته آن ها صورت می گیرد  که در مقدار دانسیته اندازه طول زنجیر پلیمری  و تعداد شاخه های موجود در زنجیر دخالت دارند بنابراین پلی اتیلن ها به سه دسته پلی اتیلن سنگین، سبک و خطی تقسیم بندی می شوند.

 

یکی از مصارف عمده پلی اتیلن سنگین استفاده از آن در قالب بادی است که معمولا برای تولید بطری های شیر، ظروف مواد شیمیایی خانگی، ضدیخ مواد شیمیایی سفید کننده، روغن موتور و لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد و تولید فیلم  پلاستیکی کاربرد پلی اتیلن سبک خطی  را تشکیل می دهد و فیلم های نازک پلی اتیلن نسبتا شفاف بوده و در برابر پارگی و سوراخ شدگی بسیار مقاوم هستند.

 

پتروشیمی مهاباد از چند واحد تشکیل شده است که شامل، واحد تولید گاز بوتن وان، واحد پلی اتیلن، واحد های یو تیلیتی و سرویس های جانبی و واحد هوا ازت، آب خنک کننده، بخار و هیدروژن می باشد.

 

واحد بوتن وان برای تولید گاز مورد نیاز  واحد پلی اتیلن طراحی شده که فرایند تولید با حضور کاتالیست در فشار عملیاتی 24 بار و دمای واکنش 50 درجه سانتی گراد می باشد که پس از تولید در دو برج تقطیر محصولات سبک و سنگین از آن جدا شده و بوتن وان تولیدی به مخزن ذخیره 2 هزار و 500 متر مکعبی می رود.

 

واحد پلی اتیلن با ظرفیت تولید 300 هزار تن در سال طراحی شده و قابلیت تولید انواع پلی اتیلن را دارد که دارای دو فاکتور بستر سیال فاز گازی و جامد است که شامل گازهای اتیلن، بوتن وان و هیدروژن پروپان می باشد.

 

آب با حجم (200 الی 400) متر مکعب از سد مهاباد به پتروشیمی مهاباد ارسال می شود که این مقدار آب در مخزن ذخیره 10 هزار متر مکعبی ذخیره می شود که این آب خام از بستر های شنی و آنتراسیتی عبور می کند و در مخزن 10 هزار متر مکعبی دیگری جمع آوری می شود که مهم ترین هدف این قسمت  حذف املاح نامحلول به صورت فیزیکی است.

 

مسعود جعفری، رئیس خدمات فنی مجتمع پتروشیمی مهاباد عصر دیروز(22 اردیبهشت) در جریان بازدید خبرنگاران از مجتمع پتروشیمی مهاباد در جمع خبرنگاران گفت: از اردیبهشت سال 89 عملیات اجرایی این مجتمع آغاز شده که با انجام تمامی عملیات و کارهای مکانیکی لازم بالاخره واحد پلی اتیلن این مجموعه در  دی ماه سال گذشته به صورت کامل به اتمام رسید.

 

وی، با بیان اینکه مجتمع پتروشیمی مهاباد برای 800 نفر به صورت مستقیم و 2 هزار نفر به صورت غیر مستقیم زمینه های اشتغال زایی را فراهم کرده است، افزود: با تووجه به شایعاتی که رایج شده در مورد پترو شیمی مهاباد که بیش ترین مقدار آب مصرفی سد مهاباد مربوط به پترو شیمی است باید گفت اگر مجتمع با تمام ظرفیت کار کند مقدار مصرفی آن سالانه یک میلیون متر مکعب خواهد بود در حالیکه حجم مخزن سد مهاباد 220 میلیون متر مکعب می باشد که  در طول سال این سد بار ها پر و خالی می شود و مقدار مصرفی پترو شیمی در مقابل حجم مخزن سد مقدار ناچیزی می باشد که باید در این راستا شفاف سازی شود و مردم متوجه این موضوع باشند.

 

 جعفری خاطر نشان کرد: در حال حاضر سه فاز گاز، جامد و مایع در پتروشیمی وجود دارد که در فاز گازی گاز های آلوده رد ارتفاع 100 متری سوزانده می شوند و در فاز جامد نیز زباله ها سوزانده می شوند و دود آن ها پخش می شود و دود این زباله آلوده نیست و آلودگی ایجاد نمی کند هرچند که چنان دودی هم تولید نمی شود.

 

این مسئول، با اشاره به کاربرد محصولات نهایی پتروشیمی مهاباد، اظهار داشت: پلی اتیلن کاربرد فراوانی در تولید انواع لوازم پلاستیکی مورد استفاده در آشپزخانه و صنایع غذایی دارد و حجم سرمایه گذاری در این بخش 250 میلیون یورو در بخش ارزی و اعتبارات ریالی آن 112 میلیارد تومان می باشد.

 

کد خبر 543272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha