«تحلیلی داستانی از سوره یوسف(ع)» کتاب شد

خبرگزاری شبستان:کتاب تحلیل داستانی از سوره یوسف (ع)به قلم« محمد رضا سرشار» به همت انتشارات «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی» منتشر شد.

 به گزارش خبرنگارکتاب شبستان ، یکی از بخش‌های مهم قرآن، که از صدر اسلام تاکنون، پیوسته مورد توجه و علاقة مسلمانان، از هر صنف و قشری بوده، قصه‌های آن است. این بخش قابل توجه از کلام خدا، به دلیل وجود عناصر ادبی و هنری برجسته نهفته در آن، خاصّه با تأکیدی که خداوند در آیة سوم «سورة یوسف» بر آن کرده، خود به خود، برای اهالی ادبیات، اهمیتی دوچندان یافته است. به گونه‌ای که، در قرآن حاضر، به ویژه پس از انقلاب اسلامی، به غیر از مفسران و قرآن‌پژوهان، در میان داستان نویسان ـ و اخیراً نمایشنامه و فیلمنامه‌نویسان ـ مسلمان، بحث‌های بسیاری برانگیخته و منجر به ترجمه و نگارش مقاله‌ها و کتاب‌های متعددی شده است؛ که اغلب، هریک از جنبه‌ای، حاوی نکاتی ارزشمند دربارة قصه‌های قرآن، و به طور خاص، «سورة یوسف»اند.

به دو دلیل: یک. بی‌کرانگی و عمق ناپیدایی قرآن و امکان درک و دریافت‌های تازه و نوبه‌نو از برخی سوره‌ها و آیات این کتاب آسمانی؛ دو آشنایی کم برخی از قلم‌زنان این حوزه، به گونه‌ای تخصصی با اصول نقد و نظریه‌پردازی در عرصه ادبیات داستانی، و در نتیجه مغفول ماندن بعضی وجوه فنی و داستان‌نویسی در بررسی‌ها و داوری‌ها نگارنده را بر آن داشته است تا ضمن بهره‌مندی از مطالعات پیشین، و داوری آن‌ها، یافته‌های نو خود را به شکلی کاربردی و مفید به حال علاقه مندان و متخصصان حوزه ادبیات داستانی دینی ارائه کند.

گفتنی است:محمدرضا سرشار مشهور به رضا رهگذر، نویسنده و پژوهشگر و منتقد ادبی و گوینده برنامه رادیویی قصه ظهر جمعه است.

او در سال ۱۳۳۲ کازرون متولد شد. او پس از اخذ دیپلم و طی دورهٔ سربازی در سال ۱۳۵۴، در رشتهٔ مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران مشغول به تحصیل شد اما به خاطر علاقه‌ای که به نویسندگی داشت موجب شد تا وارد عرصهٔ هنر شود و در سال ۱۳۵۹ در شیراز ازدواج کرد.

نخستین آثار قلمی سرشار (رهگذر) در سال ۱۳۵۲، در یکی از مجلات هفتگی ادبی، و اولین کتابش در سال ۱۳۵۵ به چاپ رسید. در مجموع، چهار عنوان کتاب و چند داستان کوتاه از سرشار، در دوران پیش از انقلاب متشر شد.

سرشار فعالیت سیاسی در دوران سلطنت دودمان پهلوی را با داستان‌های خود پی می‌گرفت. با وجود این، در دوران اوج گیری انقلاب ۵۷، در اواخر دوره صدارت تیمسار ازهاری دستگیر و اوایل نخست وزیری شاهپور بختیار، همراه با خیل زندانیان سیاسی کشور، آزاد شد.

در دوران پس از پیروزی انقلاب ۵۷، ۸۵ عنوان کتاب دیگر از وی، در قالب داستان، پژوهش، نقد و مباحث نظری ادبی، به شکل تالیف یا ترجمه، برای کودکان و نوجوانان و بزرگسالان منتشر شد.

آثار سرشار تاکنون، دست کم ۲۶ جایزه را در سطح کشور به خود اختصاص داده وبرخی از آنها، در داخل و خارج کشور، به زبانهای انگلیسی و اردو، ترجمه شده‌است. نشریه بین المللی who is who، در سال ۱۳۷۳، نام وی را به عنوان یکی از مشاهیر فرهنگ ایران به ثبت رساند.

افزون بر این آثار، از سرشار دهها مقاله، نقد و مصاحبه‌های تخصصی، در مطبوعات مختلف کشور به چاپ رسیده که هنوز مجالی برای تدوین آنها به صورت کتاب به دست نیاورده، اما ۴ عنوان کتاب جدید او، در دست چاپ است.

معلمی، چند سال تدریس در دانشگاه تهران، چند سال مدیری گروه آینده سازان و سردبیری هم‌زمان سه برنامه رادیویی، ۲۴ سال گویندگی قصه ظهر جمعه، سردبیری چهار مجله ویژه کودکان و نوجوانان، سردبیری دو فصلنامه تخصی ادبی، عضویت در شورای سردبیری یک مجله تخصصی، ۱۵ سال داوری کتاب سال وزارت ارشاد، پنج سال عضویت در هیئت نظارت بر کتابهای کودکان و نوجوانان، دبیری گروه ادب و هنر دو روزنامه، مدیریت هیئت علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سه دوره ریاست هیئت مدیره انجمن قلم ایران، دو دوره عضویت در هیئت منصفه دادگاه مطبوعات، چند سال سرپرستی واحد ادبیات حوزه هنری و... از مسئولیتهای سرشار طی سالهای پس از انقلاب بوده‌است.

این کتاب به قلم محمدرضا سرشار با شمارگان 300 نسخه، 279 صفحه و قیمت 20000 تومان منتشر شده است

کد خبر 543194

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha