به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی، رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در مراسم عمامه گذاری طلاب مدرسه علمیه امام جعفر صادق (ع) هشتگرد که امروز 22 اردیبهشتماه برگزار شد، علم را دارای انواع مختلف دانست و گفت: یک نوع از علم صرفا انباشت معلومات و محفوظات است که فراگیرنده آن، توجهی به اثربخشی و بازدهی بیرونی و اجتماعی علمش ندارد.
علم واقعی منحصر به حضرات معصومین(ع) است
وی افزود: علم واقعی منحصر به اخذ از حضرات معصومین(ع) است که انسان را به قلههای فلاح و سعادت رهنمون می کند.
استاد خارج حوزه علمیه قم اضافه کرد: علم برای علم نیز ارزشمند است اما بهتر آنکه برای اصلاح جامعه باشد؛ زیرا علمی که انسان را به ناحیه تقوا هدایت نکند، علم نیست.
علم دقیق موجب تهذیب میشود
وی خاطرنشان کرد: هرچه علم بیشتر شود، خشیت انسان از خدا بیشتر خواهد شد و به طریق اولی هرچه علم دقیق تر باشد، تهذیب بیشتر می شود.
آیتالله فاضل لنکرانی ادامه داد: اگر طلبه به دنبال علم برود، مسایل تهذیبی و اخلاقی در وی شکل می گیرد و به فکر گناه نخواهد افتاد. از سوی دیگر طلبه دارای ظرف علمی به سوی گناه می رود.
انسانِ عالم به دنبال دنیا نمیرود
وی گفت: هرچه چهارچوب علمی طلاب بیشتر شود ورع، تقوا، تهذیب و خشیت بیشتری خواهند داشت. بنابراین انسانِ عالم به دنبال دنیا نمی رود و عاشق ورع و تقوا می شود.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به تاکید اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب و فضلای حوزه علمیه قم مبنی بر انقلابی ماندن و انقلابی بودن حوزویان خاطرنشان کرد: طلبه نسبت به مجموعه بشریت مسئولیت دارد و باید توطئه های دشمن علیه اسلام، بشریت و انقلاب را بداند و برای خنثی شدن آنها تلاش کند.
امام خمینی(ره)، حوزه علمیه قم را انقلابی کرد
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات ارزشمند امام خمینی(ره) انقلابی کردن حوزه علمیه قم بود، اضافه کرد: حوزه امروز حافظ مکتب، دین و بشریت است بنابراین طلاب نباید نسبت به تحولات جامعه و بشریت بی تفاوت باشند.
آیتالله فاضل لنکرانی ادامه داد: بین لباس و روح انسان ارتباط وجود دارد که در این میان، عمامه ارزش و اهمیت مضاعفی دارد؛ زیرا طلبه با عمامه گذاری، خود را وقف اسلام و امام زمان (عج) می کند.
ثواب نماز با عمامه، مضاعف است
وی عمامه را دارای برکات بسیار خواند و گفت: در روایت است که ثواب اقامه نماز با عمامه، دو برابر نماز بدون عمامه است.
استاد خارج حوزه علمیه قم گفت: طلبه باید تحت سلطنت خدا و آموزه های اهل بیت(ع) باشد بنابراین برای خدا بشنود، مطالعه کند و بیندیشد و گرفتار حب و بغض های سیاسی و جناحی نشود؛ هرچند دوری از چنین گرفتاری، سخت است.
عمامه گزاری امیرالمومنین(ع) موید اهمیت عمامه است
وی اضافه کرد: اینکه پیامبر گرامی اسلام در روز غدیر، امیرالمومنین علی(ع) را ابتدا معمم کرد و سپس به عنوان ولی و امام انسانها معرفی کرد، موید اهمیت عمامه و تلبس است.
آیتالله فاضل لنکرانی در پایان خاطرنشان کرد: قرآن لباس روحانیت را لباس دین، تقوا، عزت، خشیت و شرافت میداند؛ بنابراین طلاب! قدر این لباس ارزشمند را بدانند.
نظر شما