لزوم همکاری نهادهای مختلف جهت احیای فرهنگ کتابخوانی

خبرگزاری شبستان:هاشمی مشاور استاندار مرکزی بر لزوم همکاری نهادهای مختلف جهت احیای فرهنگ کتابخوانی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حجت‌الاسلام حجت الله هاشمی مشاور استاندار مرکزی امروز(22اردیبهشت) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی و کمیته نهضت مطالعه مفید استان ضمن تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه و روز پاسدار و جانباز گفت: چنانچه اعتقاد داریم توانایی بر اساس دانایی شکل می گیرد باید با تقویت نهادهای فرهنگی در راستای کتاب و کتابخوانی تلاش کنیم.

 

وی از فعالیت های نهاد کتابخانه ها به خاطر افزایش تعداد کتابخانه ها در سطح استان و مناطق دور دست و افزایش شمار اعضای کتابخانه ها تشکر کرد و افزود: استان مرکزی با وجود دارا بودن مفاخر وشخصیت های تاثیرگذار در حوزه های مختلف نباید در بخش کتابخوانی از سایر استان ها عقب باشد زیرا پیشینه فرهنگی استان و وجود علمایی برجسته در گذشته در استان حاکی از مهم بودن علم و اندیشه و توجه به حوزههای مختلف علم است.

 

حجت الاسلام هاشمی با بیان اینکه تشویق کودکان به کتابخوانی به غیر از کتاب‌های درسی از جمله راههای تقویت فرهنگ کتابخوانی است اظهار کرد: با توجه به اینکه فرهنگ کتابخوانی و مطالعه از دغدغه‌های مقام معظم رهبری است، باید مسئولان و متولیان فرهنگی در راستای رشد و تقویت کتابخوانی تلاش کنند.

 

مشاور استاندار مرکزی بر لزوم همکاری نهادهای مختلف جهت احیای فرهنگ کتابخوانی تاکید کرد و گفت: نهضت کتابخوانی باید به عنوان یک اصل مهم در راستای توسعه و پیشرفت و آبادانی کشور مورد توجه قرار گیرد.

 

همچنین امین کمالوندی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی ضمن ارائه گزارشی از برنامه های کمیته نهضت مطالعه مفید استان گفت: سیاست های کلی این نهاد در سال 95 براساس «خواندن» است.

 

وی از شهرداری اراک به خاطر عدم پرداخت مبالغ مصوب قانونی به نهاد کتابخانه ها گلایه کرد و افزود: چنانچه شهرداری در پرداخت این مبالغ قصور کند از طریق راه هایی که دولت قرار داده برای دریافت آن اقدام خواهد شد.

 

کمالوندی همچنین از برگزاری جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در استان خبر داد و گفت: جشنواره کتاب‌خوانی رضوی با هدف ترویج سیره و فرهنگ رضوی، آشنایی بیشتر کودکان، نوجوانان و خانواده‌ها با سبک زندگی رضوی، معرفی و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر مرتبط با فرهنگ رضوی و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی برگزار می‌شود و تاکنون نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در این اداره کل تشکیل شده است.

 

در ادامه این جلسه مهدی حقیقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: انس با کتاب قدرت ملی ما را در صحنه جهانی ارتقا خواهد داد و امروز ملت‌های بزرگ جهان، ملت ایران را با اشعار سعدی، حافظ و سایر شعرا، علما، نویسندگان و فیلسوفان بزرگ ایران می‌شناسند.

 

‌وی افزود: ملتی که با کتاب آشنایی بیشتری دارد، تعمق، تأمل و تفکر بیشتری در مسایل گوناگون دارد و کتاب به ما قدرت و توانمندی می‌دهد که دنیا و حوادث آن را بهتر بشناسیم.

 

حقیقی تمایل به مطالعه و کتابخوانی را موضوعی متأثر از عوامل متعددی همچون «کیفیت محتوایی آثار مکتوب»، «سطح درآمد عمومی جامعه»، «جایگاه و اعتبار اجتماعی فرهیختگان و اهل دانش»، «عادات فرهنگی مردم»دانست و اظهار کرد: برای توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بایستی علاوه بر تسهیل دسترسی به کتاب و تلاش برای ارائه ارزان ‏قیمت آثار مکتوب، سایر عوامل مؤثر را نیز در نظر داشت.

 

وی در ادامه برپایی نمایشگاه‏های کتاب به عنوان یکی از  اقدامات ارزشمند در جهت توسعه فرهنگ مطالعه یاد کرد و افزود: «فردا برای خواندن دیر است» شعار امسال بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد که امید است با همت همه مسئولان و دست اندرکاران این عنوان در حد شعار باقی نماند.

 

لازم به ذکر است، تبیین برنامه های اداره کل کتابخانه های عمومی بر اساس سیاست های سال جاری نهاد به عنوان سال خواندن، تصمیم گیری در خصوص برگزاری ششمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، پیگیری مصوبات و استفاده از بیانات و رهنمودهای استاندار دستور کار جلسه امروز بود.

 

 

 

کد خبر 543056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha