خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پارس جنوبی یکی از مهمترین میدان های گازی کشورمان است در حوزه نفت و گاز با قطر مشترک است. این میدان نفتی در سالهای متمادی مسیر توسعه خود را برای بهره برداری مناسب تر از منابع نفتی و گازی خود طی کرده است و در این راستا از سرمایه گذاری خارجی نیز بهره برده است؛ سرمایه گذاری هایی که به واسطه تحریم ها محدود و قطع شده بود حال با لغو تحریم ها مجدد بازگشته است و بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی تمایل خود را برای سرمایه گذاری در این پروژه بزرگ نفتی ایران اعلام کرده اند از جمله کشورهایی که در این زمینه همکاری خود را اعلام کرده می توان به کره جنوبی اشاره کرد که در سفر اخیر رییس جمهور کره جنوبی با ایران و دیدار مدیران ارشد این کشور با مدیران کشورمان در حوزه نفت و گاز؛ دو یادداشت تفاهم برای سرمایه گذاری در پروژه پارس جنوبی به امضای طرفین رسیده است.
بنابراین گزارش، یك شركت فعال در زمینه نفت و گاز كره جنوبی امروز (دوشنبه) با شركت مدیریت طرح های صنعتی ایران (IPMI)، دو یادداشت تفاهم برای توسعه و تكمیل فازهای پارس جنوبی امضا كرد. ایرنا در این رابطه به نقل از منصور معظمی، رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) نوشته است: "این شركت كره ای در گذشته نیز در پروژه های صنعت نفت ایران فعالیت داشته است. شركت مدیریت طرح های صنعتی ایران در حال حاضر مدیریت فازهای 17 و 18 و همچنین فاز 14 پارس جنوبی را در اختیار دارد. همكاری شركت كره ای در پارس جنوبی، در بخش خشكی و دریاست اما بیشتر همكاری این شركت در بخش دریایی خواهد بود. در حال حاضر حجم قابل توجهی از فازهای در حال توسعه پارس جنوبی، توسط شركت مدیریت طرح های صنعتی ایران اجرا می شود."
این گزارش می افزاید: کره جنوبی همکاری های خود در حوزه نفت و گاز را توسعه داده و آمادگی خود را برای توسعه میدان گازی بلال خلیج فارس نیز اعلام کرده است. میدان گازی بلال در خلیج فارس به عنوان نقطه آغاز همكاری ایران و كره جنوبی در بخش بالادستی صنعت نفت انتخاب شده است. ركن الدین جوادی، معاون وزیر نفت با سیونگ هو لی، رئیس شركت گاز كره جنوبی (كوگس) در زمینه مطالعه برای توسعه میدان گازی بلال و پروژه های گازی، یادداشت تفاهم امضا كردند. شركت ملی نفت در این زمینه به نقل از ركن الدین جوادی، معاون وزیر نفت نوشته است: "مهم ترین بخش های این تفاهمنامه، مطالعه كره ای ها روی یكی از میدان های گازی ایران در خلیج فارس است. تجربه شركت كوگس در زمینه بالادست و توسعه قابل توجه آنها در سالهای گذشته در بیش از 15 كشور دنیا است. كره ایها مطالعه ای را روی میدان بلال خواهند داشت و پیشنهادهای خود را برای توسعه آینده با ایران در میان می گذارند و با توجه به گازی بودن میدان، پس از مطالعه، علاقمندی خود را برای مشاركت در پروژه ایران ال ان جی یا پروژه جدید ال ان جی به ما اعلام خواهند كرد."
یادآور می شود: شركت كوگاز پیش از امضای یادداشت تفاهم امروز، با شركت ملی صادرات گاز ایران در زمینه ال ان جی، بازار گاز، انتقال تجربه ها در زمینه تعاملات گازی و همچنین با شركت ملی گاز ایران در زمینه مهندسی، اجرا و بهره برداری از خطوط لوله گاز نهم و یازدهم سراسری، یادداشت تفاهم امضا كرد. شركت گاز كره جنوبی در سال ١٩٨٣ میلادی تاسیس شده و از شركتهای اصلی وارد كننده ال ان جی در جهان به شمار می رود. كره جنوبی از مشتریان سنتی نفت خام ایران است پس از لغو تحریمها مقدار برداشت نفت خام و میعانات گازی خود را از ١٠٠ هزار بشكه در روز به روزانه ٤٠٠ هزار بشكه رسانده است .
نظر شما